Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone Throttling στο iOS 11.3

Στα τέλη του 2017, η Apple ομολόγησε ότι επιβραδύνει το iPhone σας. Αυτή η ομολογία δεν ήταν εύκολη. Το Geekbench δημοσίευσε μια λεπτομερή ανάλυση συγκριτικής αξιολόγησης των iPhone για να αποδείξει ότι η συσκευή είχε επιβραδυνθεί. Οι χρήστες iPhone δεν ήταν ευχαριστημένοι και η Apple απάντησε με μια προσφορά αντικατάστασης μπαταρίας iPhone για το 2018, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν μια νέα μπαταρία για 29 $, αντί για 79 $ για να μετριαστεί ο στραγγαλισμός. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει μια δυνατότητα στο iOS 11.3 που επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν το throttling iPhone. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο iOS 11 beta 2. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να λάβουν αυτήν την ενημέρωση οι χρήστες με τη σταθερή έκδοση του iOS 11.

Παρανοήσεις σχετικά με την απενεργοποίηση του iPhone Throttling

Όταν η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα, έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργούσε. Πολλές ειδήσεις που γράφτηκαν μετά την ανακοίνωση και εν αναμονή της iOS 11 beta 2 έκαναν να φαίνεται ότι θα υπήρχε ένας διακόπτης On/Off, σαν να υπάρχει ένας για τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που επέτρεπε στους χρήστες να απενεργοποιούν το στραγγαλισμό του iPhone όποτε θέλουν καταζητούμενος. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Από το iOS 11 beta 2, δεν μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε τον στραγγαλισμό του iPhone κατά βούληση. Η μπαταρία της συσκευής σας πρέπει να έχει υποτιμηθεί σε ένα ορισμένο επίπεδο, δηλαδή κάτω από το 80% για να επηρεαστεί και να απενεργοποιηθεί το γκάζι.

  Ελέγξτε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την περισσότερη μπαταρία στο iOS 9 [iPhone Tip]

Στραγγαλισμός iPhone

Για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε το γκάζι του iPhone, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε εάν το τηλέφωνό σας στραγγαλίζεται. Σας προτείναμε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να ελέγξει πόσο επιβραδύνθηκε το iPhone σας, αλλά αυτή η εφαρμογή Ιστού είναι χρήσιμη μόνο εάν χρησιμοποιείτε iOS 11.2.5 ή παλαιότερη έκδοση. Αυτό συμβαίνει γιατί μόλις ενημερώσετε το iPhone σας στο iOS 11, θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα της συσκευής σας. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σχετικά, αλλά μόνο εάν το τηλέφωνό σας επιβραδύνεται.

Αυτό είναι ανέκδοτο στοιχείο, αλλά στη δική μας συσκευή δοκιμής, η εφαρμογή web SlowApple ανέφερε ότι ένα iPhone 6 με iOS 11.2.1 χρειάστηκε λίγο περισσότερο από 11 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη δοκιμή ταχύτητας. Όταν η ίδια συσκευή αναβαθμίστηκε σε iOS 11 beta 1, χρειάστηκαν λίγο περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα. Η βελτίωση ήταν εμφανής όταν χρησιμοποιήθηκε η συσκευή. Ωστόσο, η μπαταρία του συγκεκριμένου τηλεφώνου ήταν σε 88% καλή κατάσταση, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό για μια συσκευή 3 ετών.

  Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία για το Uber στο iOS

Όλα αυτά είπαν, εδώ είναι πώς φαίνεται η λειτουργία στραγγαλισμού στο iOS 11. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Μπαταρία. Υπάρχει μια νέα επιλογή εδώ που ονομάζεται Battery Health (Beta). Πατήστε το και κάτω από τη Μέγιστη χωρητικότητα, μπορείτε να δείτε πώς διατηρείται η υγεία της μπαταρίας σας. Εάν η κατάσταση της μπαταρίας σας είναι μικρότερη από 80% μόνο τότε θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε το γκάζι. Εάν είναι πάνω από αυτό, το iPhone σας δεν στραγγαλίζεται. Στην πραγματικότητα μάλλον δουλεύει στην Peak Performance.

Χωρητικότητα μπαταρίας μικρότερη από 80%

Εάν η χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι μικρότερη από 80%, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι η μπαταρία της συσκευής σας έχει υποβαθμιστεί και ότι οι λειτουργίες διαχείρισης απόδοσης έχουν ενεργοποιηθεί. Αυτές οι λειτουργίες είναι που ρυθμίζουν τη συσκευή σας. Θα δείτε αυτό το μήνυμα στην ενότητα Δυνατότητες κορυφαίας απόδοσης και κάτω από αυτό θα υπάρχει ένας σύνδεσμος “Απενεργοποίηση”. Εάν αγγίξετε αυτόν τον σύνδεσμο, θα απενεργοποιήσει το throttling.

  Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία στο iOS 8

Προειδοποιήστε ότι δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το γκάζι κατά βούληση. Εάν το τηλέφωνό σας σβήσει απροσδόκητα αφού απενεργοποιήσετε το throttling, το iOS 11 θα ενεργοποιήσει ξανά το throttling. Εκτός αυτού του σεναρίου, ο χρήστης δεν έχει κανέναν έλεγχο για το πότε είναι ενεργοποιημένο το throttling.

Ταχύτητα iPhone με σβήσιμο

Εάν απενεργοποιήσετε το throttling iPhone, το iPhone σας δεν θα λειτουργεί τόσο γρήγορα όσο όταν το είχατε αρχικά. Θα είναι πιο γρήγορο από πριν, αλλά δεν θα επιστρέψει στην ταχύτητα που λειτουργούσε όταν ήταν ολοκαίνουργιο. Εάν η μπαταρία σας έχει υποτιμηθεί, μπορείτε να την αντικαταστήσετε από την Apple. Εάν δεν έχει αποσβεστεί, η αναβάθμιση σε iOS 11 θα κάνει τη συσκευή όσο πιο γρήγορη μπορεί να γίνει. Η απόκτηση μιας νέας μπαταρίας δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά, ωστόσο, εάν μπορείτε, θα πρέπει να πάρετε μια νέα μπαταρία ούτως ή άλλως.

Η νέα μπαταρία θα είναι, καινούργια. Τα επόμενα χρόνια, εάν δεν αναβαθμίσετε το iPhone σας, η νέα μπαταρία θα σας εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση για όσο το δυνατόν περισσότερο. Θυμηθείτε ότι το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας των 29 $ θα τελειώσει το 2019 και μια νέα μπαταρία θα κοστίζει 79 $. Πάρε μια νέα μπαταρία αν μπορείς.