Ελέγξτε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την περισσότερη μπαταρία στο iOS 9 [iPhone Tip]


Η αποστράγγιση της μπαταρίας είναι ένα κοινό πρόβλημα smartphone. Θα θέλαμε να προσποιηθούμε ότι είναι κάτι που μαστίζει μόνο τους χρήστες Android, αλλά οι χρήστες iPhone το έχουν εξίσου κακό με τους ίδιους. Η μπαταρία και το πόσο γρήγορα μπορεί να εξαντληθεί περιορίζουν τον χρόνο που μπορούμε να αφιερώσουμε και βασιζόμαστε δεόντως στη συσκευή μας όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο. Οι άνθρωποι καταφεύγουν σε εφεδρικές επιλογές, όπως θήκες που μπορούν να φορτίσουν το τηλέφωνό σας ή να προσφέρουν μια μικρή ώθηση φόρτισης. Ένας πολύ βασικός τρόπος για να εξοικονομήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας σας είναι να μην παίζετε παιχνίδια όταν είστε έξω. Η βασική επικοινωνία είναι μια πιο σημαντική λειτουργία για την οποία χρειάζεστε το τηλέφωνό σας. Η ικανοποίηση του να σπάσεις ένα ριγέ ζαχαρωτά έρχεται αργότερα. Το iOS 9 ακολουθεί μια πολύ πιο προληπτική προσέγγιση για να σας βοηθήσει να βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας με μια αποκλειστική λειτουργία που αναφέρει τη χρήση της μπαταρίας ανά εφαρμογή. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε ποιες εφαρμογές φορολογούν περισσότερο την μπαταρία του iPhone σας στο iOS 9.

  Πώς να σαρώσετε έγγραφα σε σημειώσεις στο iOS 11

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία και κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε μια πλήρη λίστα εφαρμογών και την αντίστοιχη χρήση της μπαταρίας τους. Η προεπιλεγμένη καρτέλα σάς δείχνει πόση μπαταρία έχει καταναλώσει μια εφαρμογή τις τελευταίες 24 ώρες. Εάν πατήσετε το κουμπί του ρολογιού, το ποσοστό θα αναλυθεί έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πόση δραστηριότητα της εφαρμογής έλαβε χώρα όταν ήταν στην οθόνη (την χρησιμοποιούσατε ενεργά) και πόση από αυτή συνέβη στο παρασκήνιο.

Πατήστε την καρτέλα που ονομάζεται “Τελευταίες Χ Ημέρες” και μπορείτε να δείτε την κατανάλωση μπαταρίας από τις εφαρμογές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ημερών (για όσο διάστημα το τηλέφωνό σας συλλέγει τα δεδομένα). Εάν πατήσετε το κουμπί του ρολογιού, μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλο μέρος της δραστηριότητας μιας εφαρμογής συνέβη στην οθόνη και στο παρασκήνιο για τα ιστορικά δεδομένα επίσης.

  Πώς να αλλάξετε γρήγορα τη χώρα του App Store στο iOS

Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες εφαρμογές να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε όταν είστε εκτός λειτουργίας και χαμηλή μπαταρία, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τη μεγαλύτερη εξάντληση της μπαταρίας στο τηλέφωνό σας. Προσωπικά εξεπλάγην όταν είδα ότι το Facebook κατανάλωνε την περισσότερη μπαταρία στο τηλέφωνό μου και πολλά παιχνίδια που υπέθεσα ότι ήταν μπαταρίες κατανάλωναν πολύ λίγη μπαταρία.