Πώς να αποσυνδέσετε μια οθόνη χωρίς να την αποσυνδέσετε στα Windows 10

Η αποσύνδεση μιας εξωτερικής οθόνης είναι εύκολη. απλώς τραβήξτε έξω το καλώδιο VGA ή HDMI που είναι συνδεδεμένο στον φορητό υπολογιστή σας. Είναι αρκετά απλό, αλλά αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε τα καλώδια όποτε θέλετε να αποσυνδέσετε μια οθόνη, χρειάζεστε μια απλούστερη λύση που δεν σας αναγκάζει να συνδέετε και να αποσυνδέετε επανειλημμένα καλώδια. Δεν λέμε ότι η σύνδεση και η αποσύνδεση ενός καλωδίου δεν είναι βιώσιμη λύση. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως το πιο απλό που θα λειτουργεί κάθε φορά και δεν έχει παρενέργειες. Το μόνο πράγμα είναι ότι τα καλώδια και οι θύρες μπορεί να καταστραφούν εάν τα συνδέσετε και τα αποσυνδέσετε πάρα πολύ ή εάν δεν προσέχετε όταν το κάνετε. Ακολουθούν δύο βιώσιμες λύσεις για την αποσύνδεση μιας οθόνης χωρίς να την αποσυνδέσετε.

  Μπορείτε να μετακινήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα ειδοποιήσεων των Windows 10;

Καθρεφτίστε την οθόνη σας

Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε μια οθόνη απλώς και μόνο επειδή δεν χρειάζεστε εκτεταμένη επιφάνεια εργασίας για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε απλώς να αντικατοπτρίσετε τις οθόνες σας. Αυτό θα κάνει έτσι ώστε τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές οθόνες να σας δείχνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν υπάρχει επιλογή ποια είναι η κύρια και ποια η δευτερεύουσα οθόνη. Όλες οι εφαρμογές που ανοίγετε θα εμφανίζονται και στις δύο οθόνες.

Για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη σας, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+P. Από το μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε την επιλογή Διπλότυπο. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των επιλογών κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Windows και πατώντας το πλήκτρο P. Αυτό θα λειτουργήσει σε Windows 7 και νεότερες εκδόσεις.

Όταν επεκτείνετε ξανά την οθόνη σας, τα Windows θα θυμούνται ποια οθόνη ήταν η κύρια και ποια η δευτερεύουσα.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό εναλλάκτη εφαρμογών των Windows XP στα Windows 10

Αποσυνδέστε μια οθόνη

Εάν η αντιγραφή της οθόνης δεν κάνει το κόλπο και πρέπει να προσομοιώσετε ότι η οθόνη αποσυνδέεται πραγματικά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο πολλαπλών οθονών. Είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα της Nirosoft που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλές οθόνες. Διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής απενεργοποίησης ή απενεργοποίησης οποιασδήποτε συνδεδεμένης οθόνης. Αυτό το εργαλείο λειτουργεί μόνο εάν έχετε δύο ή περισσότερες οθόνες.

Εκτελέστε το Multi Monitor Tool και από τη λίστα με τις οθόνες που περιλαμβάνει, επιλέξτε την εξωτερική σας οθόνη. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε είτε «Απενεργοποίηση επιλεγμένων οθονών» ή «Απενεργοποίηση οθονών». Αυτό θα ισχύει μόνο για την οθόνη που έχετε επιλέξει. Για να ενεργοποιήσετε ξανά την οθόνη, επιλέξτε την ξανά και επιλέξτε Ενεργοποίηση ή Ενεργοποίηση.

Αυτή η μέθοδος έχει ένα μικρό πρόβλημα. Όταν ενεργοποιείτε ή ενεργοποιείτε μια εξωτερική οθόνη, τα Windows δεν θυμούνται ποια ήταν η κύρια και ποια η δευτερεύουσα οθόνη σας. Η οθόνη που συνδέετε ορίζεται πάντα ως δευτερεύουσα οθόνη.

  Τα Windows 10 θα ενημερωθούν εάν ο υπολογιστής μου είναι σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας;

Μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10 και στην περιοχή Σύστημα>Οθόνη, να ρυθμίσετε ξανά την κύρια και τη δευτερεύουσα οθόνη σας. Εάν αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, μπορείτε να αποθηκεύσετε την τρέχουσα διαμόρφωση της οθόνης σας και να τη φορτώσετε αφού ενεργοποιήσετε τη δεύτερη οθόνη σας. Αυτό θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις της οθόνης σας όπως ήταν πριν αποσυνδέσετε την εξωτερική οθόνη.

Για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα διαμόρφωση της οθόνης σας, ρυθμίστε τις οθόνες σας ακριβώς όπως σας αρέσουν. Ανοίξτε το Εργαλείο πολλαπλών οθονών και μεταβείτε στο File>Save Monitors Configuration. Για να φορτώσετε μια διαμόρφωση, μεταβείτε στο Αρχείο> Φόρτωση διαμόρφωσης οθονών.