Πώς να απενεργοποιήσετε το Auto Lock σε ένα iPhone

Όταν λαμβάνετε ένα ολοκαίνουργιο iPhone, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Auto Lock είναι 30 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μισό λεπτό αδράνειας, το τηλέφωνό σας θα χαμηλώσει και θα κλειδώσει αυτόματα την οθόνη.

Αυτό το ενσωματωμένο σύστημα προστατεύει την μπαταρία του τηλεφώνου και εμποδίζει τους άλλους να κατασκοπεύουν το τηλέφωνό σας. Μερικές φορές, όμως, 30 δευτερόλεπτα ή ακόμα και αρκετά λεπτά δεν είναι αρκετά, και προτιμάτε να εξαλείψετε εντελώς τη λειτουργία Auto Lock.

Η αλλαγή αυτής της ρύθμισης είναι σχετικά απλή και θα σας καθοδηγήσουμε στα απαιτούμενα βήματα. Ωστόσο, θα αντιμετωπίσουμε επίσης μερικά πιθανά ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στη διαδικασία και θα προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Auto Lock σε ένα iPhone

Το ξεκλείδωμα του iPhone σας δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή προσπάθεια, αλλά αν χρειαστεί να το κάνετε δεκάδες φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για εργασία κάθε λίγα λεπτά και προτιμάτε να μην χρειάζεται να το ξεκλειδώνετε κάθε φορά.

Ή ίσως τελειώνετε κάνοντας κύλιση στο Twitter και μια περίοδος αδράνειας οδηγεί στο Αυτόματο κλείδωμα και θα προτιμούσατε να το αποφύγετε. Αυτή είναι μια εύκολη λύση και θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί τόσο σε παλαιότερες όσο και σε νεότερες εκδόσεις iOS.

Αλλαγή του χρόνου αυτόματου κλειδώματος σε iOS 6 και παλαιότερες εκδόσεις

Εάν το iPhone σας λειτουργεί με παλαιότερο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε ακόμα να απενεργοποιήσετε το Auto-Lock. Ετσι δουλευει:

  • Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και μεταβείτε στο “Γενικά”.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Αυτόματο κλείδωμα».
  • Επιλέξτε «Ποτέ».
  •   Πώς να διορθώσετε προβλήματα του PS4 αναδημιουργώντας τη βάση δεδομένων του PS4

    Θα δείτε ένα μικρό μπλε σημάδι επιλογής δίπλα σε αυτήν την επιλογή που επιβεβαιώνει την επιλογή σας. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε εντελώς το Auto Lock αν δεν το θέλετε. Μπορείτε να αυξήσετε τις ρυθμίσεις από ένα σε πέντε λεπτά, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για ορισμένα άτομα.

    Αλλαγή του χρόνου αυτόματου κλειδώματος σε iOS 7 και νεότερα

    Η διαδικασία απενεργοποίησης του Auto Lock σε νεότερα λειτουργικά συστήματα iPhone είναι παρόμοια, αν και περιλαμβάνει ένα ακόμη βήμα. Ωστόσο, είναι μια γρήγορη προσαρμογή που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με τα ακόλουθα βήματα:

  • Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας.
  • Επιλέξτε “Οθόνη & Φωτεινότητα”.
  • Πατήστε «Αυτόματο κλείδωμα».
  • Επιλέξτε «Ποτέ» από τη λίστα επιλογών.
  • Και πάλι, μπορείτε να ορίσετε έναν πιο πρακτικό χρόνο Auto Lock για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από αυτήν τη ρύθμιση, μόλις πατήσετε το πλευρικό κουμπί του τηλεφώνου σας, το τηλέφωνο θα κλειδωθεί.

    Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με το γκρίζο αυτόματο κλείδωμα

    Όταν η μπαταρία του iPhone σας εξαντλείται, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις Auto Lock σε “Ποτέ”. Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής ενεργοποιείται αυτόματα και επαναφέρει τη λειτουργία Auto Lock στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, που σημαίνει ότι κλειδώνει αυτόματα μετά από 30 δευτερόλεπτα.

    Ευτυχώς, οι χρήστες δεν χρειάζεται να συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα και μπορούν να τον παρακάμψουν απενεργοποιώντας τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Ένας τρόπος για να το κάνετε είναι να ζητήσετε από τη Siri, τον εικονικό βοηθό iOS, να το κάνει. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε:

    “Siri, απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.”

    Αλλά αν δεν είστε συνηθισμένοι να βασίζεστε στην τεχνητή νοημοσύνη για αυτούς τους τύπους εργασιών, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μη αυτόματα:

  • Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας.
  • Επιλέξτε «Μπαταρία».
  • Δίπλα στη “Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης”, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στη θέση απενεργοποίησης.
  •   Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε επίπεδα μεταξύ αρχείων PSD μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου

    Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να επιστρέψετε στις “Ρυθμίσεις” και:

  • Επιλέξτε “Οθόνη & Φωτεινότητα”.
  • Πατήστε «Αυτόματο κλείδωμα» και επιλέξτε «Ποτέ».
  • Σημείωση: Για iOS 6 και παλαιότερες εκδόσεις, το “Display & Brightness” αντικαθίσταται από το “General”.

    Πώς να διορθώσετε ένα κοινό σφάλμα Auto Lock στο iPhone

    Ενώ η αλλαγή των ρυθμίσεων Auto Lock στο iPhone λειτουργεί αρκετά καλά συνολικά, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα κατά καιρούς.

    Δηλαδή, είναι δυνατό ενώ χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να μαυρίσει η οθόνη, να εμφανιστεί ο γνωστός περιστρεφόμενος τροχός στη μέση της οθόνης και ξαφνικά να επιστρέψετε στην οθόνη κλειδώματος. Όπως είναι λογικό, αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση και απαιτεί μια κατάλληλη λύση.

    Συχνά, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής που ενδέχεται να έχει κάποιες δυσλειτουργίες που προκαλούν προβλήματα στο iPhone σας. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό είναι να διαγράψετε την εν λόγω εφαρμογή και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα παραμένει.

    Εάν συμβαίνει, τότε η προτεινόμενη ενέργεια είναι να ελέγξετε για τυχόν ενημερώσεις λογισμικού. Τα καλά νέα είναι ότι η Apple παραμένει στην κορυφή αυτού του ζητήματος και αν όντως σας περιμένει μια αναβάθμιση, είναι εύκολο να τη βρείτε:

  • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi.
  • Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και επιλέξτε «Γενικά».
  • Πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού».
  • Εάν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση, πατήστε την επιλογή «Λήψη και εγκατάσταση».
  • Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λειτουργία Αυτόματου Κλείδωμα μετά από αυτό, είναι καλύτερο να το μεταφέρετε σε υπηρεσία επισκευής με άδεια της Apple και να βεβαιωθείτε ότι θα λάβει την αρκετή προσοχή.

    Χρήση της επιλογής Raise to Wake στο iPhone

    Η μόνιμη απενεργοποίηση της λειτουργίας Auto Lock στο iPhone έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις.

    Για παράδειγμα, εάν ξεχάσετε να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας με μη αυτόματο τρόπο, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία ή να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό σας χωρίς να το γνωρίζετε.

      Πώς να χρησιμοποιήσετε το Spotify με το Siri στο iPhone

    Επιπλέον, ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο σε ένα σακίδιο ή μια τσέπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχαίες τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες άβολες καταστάσεις. Γι’ αυτό η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα Raise to Wake, η οποία λύνει αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα.

    Αυτή η ενσωματωμένη επιλογή βασίζεται στην ανίχνευση αισθητήρα κίνησης, η οποία ενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή σας κάθε φορά που την σηκώνετε.

    Όσο κανείς δεν αγγίζει το τηλέφωνο, παραμένει κλειδωμένο, αλλά τη στιγμή που θα το βγάλετε από την τσέπη, δεν χρειάζεται να προχωρήσετε στη διαδικασία ξεκλειδώματος.

    Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή Raise to Wake, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS 10 και νεότερη έκδοση. Δείτε πώς:

  • Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια την επιλογή «Οθόνη & Φωτεινότητα».
  • Η επιλογή “Raise to Wake” βρίσκεται ακριβώς κάτω από το “Auto Lock”. Ενεργοποιήστε το κουμπί σε “Ενεργοποίηση”.
  • Βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή εφαρμόστηκε αμέσως. Κλειδώστε το τηλέφωνό σας, αφήστε το κάτω, σηκώστε το και ελέγξτε αν ξεκλειδώνει αυτόματα.

    Η λειτουργία λειτουργεί καλά συνολικά, αλλά ανάλογα με την κατάσταση της συσκευής σας, ενδέχεται να μην είναι τόσο γρήγορη όσο θα ήθελαν ορισμένοι χρήστες.

    Έλεγχος της δυνατότητας αυτόματου κλειδώματος του iPhone σας

    Όταν παρακολουθείτε Netflix στο iPhone σας, η συσκευή σας δεν θα κλειδώνει αυτόματα ακόμα κι αν αφήσετε τη συσκευή κάτω. Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή θεωρείται δραστηριότητα, ακόμα κι αν δεν την παρακολουθείτε εκείνη τη στιγμή.

    Ωστόσο, εάν ελέγξετε τα μηνύματά σας και αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω, ενεργοποιείται η λειτουργία Αυτόματου κλειδώματος και κλειδώνει τη συσκευή. Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός ξεφαντώματος μηνυμάτων, το Auto Lock μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε.

    Εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα που σχετίζονται με το Auto Lock, ο έλεγχος για νέες ενημερώσεις λογισμικού και η διαγραφή προβληματικών εφαρμογών μπορεί να κάνει το κόλπο.

    Ωστόσο, η επιλογή Raise to Wake είναι μια εναλλακτική λύση που αξίζει να εξεταστεί. Μπορεί να κρατήσει το τηλέφωνο και τα δεδομένα σας ασφαλή ενώ εξακολουθεί να σας αποφορτίζει από το να χρειάζεται να ξεκλειδώνετε το iPhone σας κάθε λίγα λεπτά.

    Πόσες φορές την ημέρα ξεκλειδώνετε το iPhone σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.