Πώς να χρησιμοποιήσετε το Spotify με το Siri στο iPhone

Το Spotify τελικά συνεργάζεται με το Siri στο iPhone σας. Εάν χρησιμοποιείτε iOS 13 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να ζητήσετε απευθείας από τη Siri να παίξει το αγαπημένο σας playlist, τραγούδι ή έναν καλλιτέχνη στο Spotify. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Το iOS 13 επεκτείνει την υποστήριξη τρίτων για το Siri. Και μία από τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τη νέα δυνατότητα είναι το Spotify. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής στυλ Apple Music με το Siri στο iPhone σας. Τώρα υπάρχει ένας λιγότερος λόγος για να παραμείνετε με το Apple Music.

Πώς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Spotify για το Siri

Εάν έχετε ήδη το Εφαρμογή Spotify εγκατεστημένο και είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να μιλάτε με τη Siri.

Για να εμφανίσετε το Siri, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Side/Power στη συσκευή τύπου iPhone X με μια εγκοπή. Εάν έχετε ένα παλαιότερο iPhone με φυσικό κουμπί Home, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Home.

  Πώς να αλλάξετε την αντίθεση και τον κορεσμό για την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας

Στη συνέχεια, πείτε κάτι σαν «Παίξτε τους Beatles στο Spotify».

Καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Spotify με το Siri, θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στα δεδομένα σας στο Spotify. Εδώ, πατήστε το κουμπί «Ναι».

Το Spotify θα ξεκινήσει να παίζει τη μουσική που ζητήσατε. Θα δείτε ένα γραφικό στοιχείο “Παίζει τώρα” στην οθόνη του Siri.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πρόσβαση στο Siri για το Spotify από την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, κάντε κύλιση προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Spotify”.

Από εδώ, πατήστε το κουμπί “Siri & Αναζήτηση”.

Από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο “Χρήση με το Ask Siri” για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Siri για το Spotify.

Πώς να ελέγξετε το Spotify χρησιμοποιώντας το Siri στο iPhone

Μόλις το Spotify συνδεθεί στο Siri, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε οποιοδήποτε τραγούδι, άλμπουμ, καλλιτέχνη ή λίστα αναπαραγωγής. Μπορείτε επίσης να μάθετε συγκεκριμένα σχετικά με τα άλμπουμ και τα χρόνια κυκλοφορίας.

  Πώς να ανακτήσετε αυτόματα αρχεία στο Photoshop

Ακολουθούν μερικές εντολές Spotify για χρήση με το Siri.

Παίζω [song name] στο Spotify: Το Spotify θα παίξει το τραγούδι που ζητήσατε και θα συνεχίσει να παίζει προτεινόμενα κομμάτια.
Παίζω [album name] στο Spotify: Το Spotify θα ξεκινήσει την αναπαραγωγή του άλμπουμ που ζητήσατε.
Παίζω [artist name] στο Spotify: Το Spotify θα αρχίσει να παίζει το “This is [Artist Name]” playlist.
Παίξτε στο Spotify: Το Spotify θα παίξει τη λίστα αναπαραγωγής που ζητήσατε.
Αναπαραγωγή των τραγουδιών που μου αρέσουν στο Spotify: Το Spotify θα αναπαράγει μουσική από τη λίστα των τραγουδιών που μου αρέσουν.
Τυχαία αναπαραγωγή στο Spotify: Το Spotify θα αναπαράγει τη λίστα αναπαραγωγής ή το άλμπουμ που ζητήσατε σε λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής.
Παίξτε το τελευταίο άλμπουμ από [artist name] στο Spotify: Το Spotify θα βρει και θα παίξει το πιο πρόσφατο άλμπουμ από τον καλλιτέχνη που ζητήθηκε.
Παίζω [genre] μουσική στο Spotify: Το Spotify θα αρχίσει να παίζει τυχαία μουσική από το είδος που ζητήσατε (ποπ, indie, ροκ και ούτω καθεξής).

  Πώς να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε μεταδεδομένα στο Photoshop

Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα τυπικά χειριστήρια αναπαραγωγής στο Siri. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να παίξει, να κάνει παύση, να παρακάμψει, να επαναλάβει, να ανακατέψει ή να μεταβεί στο προηγούμενο κομμάτι. Καθώς χρησιμοποιείτε το Siri, μπορείτε να το κάνετε αυτό από τα AirPods ή το Apple Watch σας.

Προς το παρόν, το Siri υποστηρίζει μόνο λειτουργίες αναπαραγωγής στο Spotify. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να αλληλεπιδράσετε με την εφαρμογή. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αναζητήσετε κάτι σαν τραγούδι στο Spotify χρησιμοποιώντας το Siri. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να προσθέσετε ένα τραγούδι σε μια λίστα αναπαραγωγής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να κάνετε πολλά περισσότερα, από την προσθήκη υπενθυμίσεων, τη ρύθμιση ειδοποιήσεων έως και την εύρεση των χαμένων συσκευών σας Apple.