Πώς να απενεργοποιήσετε τον σαρωτή κώδικα QR στην εφαρμογή κάμερας στο iOS 11

Με το iOS 11, μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή Κάμερα. Αυτό το μικρό χαρακτηριστικό δεν έγινε πραγματικά πρωτοσέλιδο επειδή είναι κάπως κρυφό. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε κοιτάζοντάς το, αλλά η εφαρμογή Κάμερα μπορεί πλέον να διαβάσει τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε έναν κωδικό QR. Εάν οι πληροφορίες είναι κάτι σαν σύνδεσμος ή αριθμός τηλεφώνου, η εφαρμογή θα προσφερθεί να τις ανοίξει στο Safari ή να τις καλέσει. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη. Λειτουργεί στις λειτουργίες Φωτογραφίας και Τετράγωνης λήψης της εφαρμογής Κάμερα. Η λειτουργία Φωτογραφία, όπως μπορείτε να μαντέψετε, είναι αυτή που χρησιμοποιούν περισσότερο οι άνθρωποι. Εάν στρέψετε την κάμερά σας σε έναν κωδικό QR, θα τον σαρώσει αυτόματα χωρίς την παρέμβασή σας. Εάν βρίσκετε αυτή τη συμπεριφορά ενοχλητική ή τη δυνατότητα άχρηστη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον σαρωτή κωδικών QR στην εφαρμογή Κάμερα.

  Προσθέστε αρχεία σε αρχείο Zip και μοιραστείτε τα μέσω email ή iMessage [iOS]

Απενεργοποιήστε το QR Code Scanner

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην προτίμηση της εφαρμογής Κάμερα και πατήστε την. Στην οθόνη της Κάμερας, απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Σάρωση κωδικών QR».

Την επόμενη φορά που στρέφετε την κάμερά σας σε έναν κωδικό QR, η εφαρμογή δεν θα τον σαρώσει.

Σύνδεση σε δίκτυα WiFi

Ο σαρωτής κωδικών QR είναι μια περίεργη, παράξενη λειτουργία για το iOS. Το iOS ποτέ δεν υπέφερε πραγματικά από την έλλειψή του και υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που έχουν καλύψει αυτό το κενό. Αξιοσημείωτο μεταξύ αυτών είναι το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Spotlight ή την αφή 3D για να σαρώσετε έναν κωδικό QR με το Chrome.

  Πώς να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων μόνο όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο στο iOS 10

Αυτή η νέα δυνατότητα στην εφαρμογή Κάμερα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει κάτι πιο σημαντικό. σύνδεση σε δίκτυα WiFi. Πριν από το iOS 11, εάν σαρώνατε έναν κωδικό QR που έδειχνε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης ενός τοπικού δικτύου WiFi, το iOS δεν θα προσφερόταν να συνδεθεί σε αυτό. Οι πληροφορίες διαβάστηκαν απλώς ως κείμενο. Θα μπορούσατε πιθανώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κωδικό πρόσβασης στο πεδίο κωδικού πρόσβασης WiFi στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, αλλά μέχρι εκεί. Σε πλήρη αντίθεση, το Android προσφέρει σύνδεση σε δίκτυο εάν ένας σαρωμένος κωδικός QR περιέχει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης σε ένα δίκτυο WiFi.

  Αποκτήστε το iOS Like Assistive Touch στο τηλέφωνό σας Android

Με το iOS 11, η Apple ανοίγει λίγο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα δικτύου. Σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης WiFi με άλλους χρήστες iPhone ή iPad. Αυτό θα γίνει μέσω Bluetooth. Η Apple εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να βλέπετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi ως μέτρο ασφαλείας. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσετε, κάντε ημερομηνία, είναι να κάνετε jailbreak τη συσκευή σας.