Πώς να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων μόνο όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο στο iOS 10


Οι ειδοποιήσεις είναι δύσκολες. θέλετε να μπορείτε να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας και να μάθετε για ποιον σκοπό είναι η ειδοποίηση χωρίς να μεταβείτε στην εφαρμογή. Ταυτόχρονα, δεν θέλετε κανένας άλλος να μπορεί να κοιτάξει το κλειδωμένο τηλέφωνό σας και να δει ένα απόσπασμα από ένα email ή ένα μήνυμα κειμένου. Το iOS έχει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να αποκρύψετε την προεπισκόπηση μιας ειδοποίησης ανά εφαρμογή. Απενεργοποιεί ουσιαστικά την προεπισκόπηση ειδοποιήσεων για την εν λόγω εφαρμογή ανεξάρτητα από το αν το iPhone σας είναι κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο. Αυτό σας παρέχει απόρρητο, αλλά επίσης σας εμποδίζει να λαμβάνετε προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων όταν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο και στα χέρια σας. Ωστόσο, από το iOS 10.2, μπορείτε να αποκρύψετε την προεπισκόπηση στην οθόνη κλειδώματος, αλλά να την επιτρέψετε να εμφανίζεται όταν το τηλέφωνό σας δεν είναι κλειδωμένο. Να πώς.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής του App Store στο iOS 11

Το iOS 10.2 είναι ακόμα σε έκδοση Beta, επομένως η δυνατότητα απόκρυψης της προεπισκόπησης στην οθόνη κλειδώματος, αλλά να επιτρέπεται στην αρχική οθόνη, είναι διαθέσιμη μόνο για εγγενείς εφαρμογές όπως τα Μηνύματα.

Για να αποκλείσετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων μόνο στην οθόνη κλειδώματος, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι η εφαρμογή Μηνύματα. Πατήστε το και μετακινηθείτε στο κάτω μέρος όπου θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται “Επιλογές μηνυμάτων”. Πατήστε την επιλογή «Εμφάνιση προεπισκοπήσεων».

Η οθόνη Εμφάνιση προεπισκοπήσεων έχει δύο επιλογές. Πάντα και όταν ξεκλείδωτο. Το “Always” θα ενεργοποιήσει τις προεπισκοπήσεις στην οθόνη κλειδώματος καθώς και στην αρχική οθόνη. Το “When Unlocked” θα εμφανίζει μια προεπισκόπηση μόνο όταν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο.

  Εξατομικευμένη ροή βίντεο για Android & iOS

Η νέα ρύθμιση σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση ειδοποιήσεων από εφαρμογές όταν εργάζεστε σε κάτι άλλο στο τηλέφωνό σας, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας εάν αφήσετε το τηλέφωνό σας κλειδωμένο στο γραφείο σας.

Δεδομένου ότι το iOS 10.2 βρίσκεται σε έκδοση beta, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές τρίτων, αλλά θα είμαστε αισιόδοξοι για αυτό. Θα έπρεπε πραγματικά να ήταν μέρος του iOS πριν από χρόνια, αλλά μόλις τώρα σκέφτηκε η Apple να συμπεριλάβει αυτήν την επιλογή στο iOS.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα Wi-Fi με το iOS 15