Πώς να απενεργοποιήσετε τον επαγγελματικό λογαριασμό στο Instagram και να μετακινηθείτε σε έναν προσωπικό λογαριασμό

Το Instagram αναμένεται να φτάσει τους 1,35 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως έως το 2023. Αλλά για οποιονδήποτε λόγο, αν έχετε αποφασίσει να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram Business, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης ενός επαγγελματικού λογαριασμού στο Instagram και μετάβασης σε έναν προσωπικό λογαριασμό.

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το Instagram προσφέρει δύο τύπους επαγγελματικών λογαριασμών – Creator και Business.

Ο λογαριασμός Creator είναι ιδανικός για δημόσια πρόσωπα, παραγωγούς περιεχομένου, καλλιτέχνες και επιρροές. Προσφέρει ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά όχι αρκετά σε σύγκριση με έναν επαγγελματικό λογαριασμό.

Επαγγελματικός λογαριασμός Instagram

Ένας επιχειρηματικός λογαριασμός Instagram διαθέτει premium λειτουργίες και άλλα πρόσθετα που κάνουν την πλατφόρμα χρήσιμη και γόνιμη για επωνυμίες και επιχειρήσεις. Είναι μια καλή επιλογή για λιανοπωλητές, τοπικές επιχειρήσεις, επωνυμίες, οργανισμούς και παρόχους υπηρεσιών.

Στην πραγματικότητα, κορυφαίες μάρκες όπως η Nike, η Amazon και η Apple έχουν δημιουργήσει επαγγελματικούς λογαριασμούς στο Instagram.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επωνυμίες ανοίγουν πολλούς επιχειρηματικούς λογαριασμούς με βάση την περιοχή των καταστημάτων τους. Για παράδειγμα, εδώ είναι ο επιχειρηματικός λογαριασμός Apple Center Kenya.

Το κάνουν για να συνδεθούν καλύτερα με το κοινό. Βοηθά στη δημιουργία καλύτερα στοχευμένων στρατηγικών προώθησης και εξυπηρετεί ταυτόχρονα ένα μεγάλο κοινό.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα του Instagram, 9 στους 10 χρήστες Instagram ακολουθούν τουλάχιστον ένα επαγγελματικό προφίλ.

Επαγγελματικός λογαριασμός Instagram έναντι κανονικού λογαριασμού Instagram

Πριν αναφέρουμε τις διαφορές, ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί Instagram έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένας κανονικός λογαριασμός Instagram. Και τα δύο σας επιτρέπουν να μοιράζεστε αναρτήσεις, ιστορίες και τροχούς με τον ίδιο τρόπο.

Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες ξεχωρίζουν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς από τα κανονικά προφίλ Instagram. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

#1. Χαρακτηριστικά

Ένας κανονικός λογαριασμός Instagram διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως:

  • Περιορίστε τα σχόλια και τα μηνύματα
  • Απόκρυψη προσβλητικών λέξεων
  • Αποκλεισμός σχολίων από συγκεκριμένα άτομα
  Μπορείτε να επιστρέψετε στην παλιά διάταξη του Instagram;

Ένας επαγγελματικός λογαριασμός διαθέτει ορισμένες premium λειτουργίες που βοηθούν την επιχείρησή σας να προσεγγίσει ένα τεράστιο κοινό και να αναπτυχθεί καλύτερα.

Εδώ είναι μερικά από αυτά ⬇️

  • 💸 Επώνυμο περιεχόμενο: Ρυθμίστε και μοιραστείτε επώνυμο περιεχόμενο με μια επώνυμη ετικέτα συνεργασίας
  • 🤔 Προτάσεις απόκρισης: Προτάσεις απόκρισης που δημιουργούνται αυτόματα με βάση τις απαντήσεις που στέλνετε συχνά
  • ❓ Συχνές ερωτήσεις: Ρυθμίστε κοινές συχνές ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι και αυτοματοποιήστε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις
  • 📩 Μήνυμα καλωσορίσματος: Μεταφέρετε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία συνομιλίας στέλνοντας στους ανθρώπους ένα μήνυμα καλωσορίσματος
  • ⬆️ Σύνδεσμοι ολίσθησης προς τα πάνω: Αφού έχετε πάνω από 10.000 οπαδούς, μπορείτε να τους επιτρέψετε να σύρουν προς τα πάνω στις ιστορίες του Instagram και να τους κατευθύνουν σε ένα προϊόν ή ιστότοπο

#2. Αναλυτικά στοιχεία εντός εφαρμογής

Οι λογαριασμοί Instagram Business προσφέρουν έναν επαγγελματικό πίνακα ελέγχου που παρέχει σε βάθος πληροφορίες για το δημοσιευμένο περιεχόμενό σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα ιστορικού για έως και 90 ημέρες ή να ελέγξετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας για προσαρμοσμένα εύρη ημερομηνιών.

Ο επαγγελματικός λογαριασμός παρέχει κυρίως αναλυτικά στοιχεία που σχετίζονται με την προσέγγιση χρηστών, τις δεσμεύσεις, τον αριθμό των ακολούθων και την απόδοση μεμονωμένου περιεχομένου. Σας επιτρέπει επίσης να συγκρίνετε δύο κομμάτια περιεχομένου για να αναλύσετε ποιο έχει καλύτερη απόδοση.

Ενώ, με έναν κανονικό λογαριασμό Instagram, έχετε απλώς οποιαδήποτε ανάλυση. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους για να δημιουργήσετε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου για την απόδοση του προσωπικού σας λογαριασμού.

#3. Προσφορές

Ένας κανονικός λογαριασμός Instagram δεν σας επιτρέπει να προωθήσετε το περιεχόμενο, το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Ό,τι δημοσιεύετε μένει ανάμεσα σε εσάς και τους ακόλουθούς σας (των οποίων τα αιτήματα παρακολούθησης αποδέχεστε).

Από την άλλη πλευρά, ένας επιχειρηματικός λογαριασμός Instagram σάς επιτρέπει να ενισχύσετε ή να προωθήσετε μια ανάρτηση χρησιμοποιώντας τα Εργαλεία διαφημίσεων. Μόλις τα αναλυτικά στοιχεία σας βοηθήσουν στον καθορισμό μιας στρατηγικής λειτουργίας, χρησιμοποιήστε αυτήν τη λειτουργία για να φορτίσετε την ανάρτησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λάβετε ακόμη περισσότερες προβολές.

#4. Στοιχεία επικοινωνίας

Τόσο οι κανονικοί όσο και οι επαγγελματικοί λογαριασμοί Instagram προσφέρουν μια βιογραφική ενότητα με όριο 150 χαρακτήρων. Επιπλέον, ένας εξωτερικός σύνδεσμος ανακατευθύνει τους χρήστες σε έναν ιστότοπο, ένα χαρτοφυλάκιο ή μια προσφορά προϊόντος.

Ωστόσο, εκτός από αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά, ο επαγγελματικός λογαριασμός σάς επιτρέπει να είστε πιο ολοκληρωμένοι και λεπτομερείς με τις πληροφορίες της επιχείρησής σας.

  Πώς να δημιουργήσετε οπτικά εντυπωσιακές ιστορίες Instagram

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε:

  • Προσθέστε περισσότερους από έναν εξωτερικούς συνδέσμους
  • Επιλέξτε την κατηγορία της επιχείρησής σας (εμφανίζεται με την επωνυμία σας)
  • Δώστε στοιχεία επικοινωνίας (ορατή στο κοινό): email επιχείρησης, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, αριθμό WhatsApp κ.λπ.

Εκτός από τα στοιχεία επικοινωνίας, ένας επαγγελματικός λογαριασμός Instagram σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε ένα κουμπί δράσης στο προφίλ σας.

#5. Κατάστημα On-Brand

Το επιχειρηματικό προφίλ του Instagram προσφέρει καταστήματα εντός επωνυμίας και αναρτήσεις με δυνατότητα αγοράς ιδανικές για λιανοπωλητές και επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με την έρευνα του Instagram, το 70% των αγοραστών αναζητούν το Instagram για την επόμενη αγορά τους.

Ενεργοποιώντας την καρτέλα Shop στο προφίλ της επιχείρησής σας, μπορείτε να προβάλλετε τα προϊόντα σας σε ένα προσαρμόσιμο κατάστημα και να επιτρέψετε στους χρήστες να αγοράσουν απευθείας από το Instagram ή να τα αποθηκεύσουν για αργότερα.

#6. Καταλληλότητα δημιουργίας εσόδων

Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα στο Instagram, πρέπει να έχετε έναν Business λογαριασμό. Ή, τουλάχιστον, έναν λογαριασμό δημιουργού. Ένας κανονικός λογαριασμός Instagram δεν σας παρέχει την επιλογή δημιουργίας εσόδων από τον λογαριασμό σας.

Απενεργοποίηση επαγγελματικού λογαριασμού Instagram

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η αλλαγή του εταιρικού προφίλ σας σε Προσωπικό λογαριασμό δεν είναι επιστήμη. Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να το κάνετε χωρίς κόπο και μέσα σε πέντε λεπτά.

Το δύσκολο μέρος έρχεται όταν σκέφτεστε αν πρέπει να κάνετε την αλλαγή εξαρχής (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Αλλά αν έχετε ήδη αποφασίσει, ορίστε τα βήματα για να επιστρέψετε στο προσωπικό σας προφίλ στο Instagram ⬇️

Βήμα 1. Επισκεφτείτε το Εταιρικό Προφίλ σας

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram για κινητά > Επισκεφτείτε το προφίλ σας > Πατήστε στο εικονίδιο επιλογών στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2. Ανοίξτε τη Ρύθμιση

Θα εμφανιστεί ένα μενού από το κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις (πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή στη λίστα).

Βήμα #3. Κάντε κλικ στο Λογαριασμός

Στην ενότητα ρυθμίσεων, αναζητήστε και κάντε κλικ στο Λογαριασμός.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της ενότητας Λογαριασμός και πατήστε Εναλλαγή τύπου λογαριασμού.

Βήμα #4. Αλλαγή τύπου λογαριασμού

Τώρα θα σας παρέχονται δύο επιλογές, όπως φαίνεται παρακάτω.

Πατήστε «Μετάβαση σε προσωπικό λογαριασμό».

Θα δείτε ένα μήνυμα προτροπής που σας ζητά να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας. Η καρτέλα μηνυμάτων θα σας πει επίσης τι συμβαίνει όταν μεταβαίνετε από έναν επαγγελματικό λογαριασμό σε έναν προσωπικό.

Όποτε είστε έτοιμοι, πατήστε στο κόκκινο κείμενο λέγοντας “Μετάβαση σε προσωπικό λογαριασμό”.

Λόγοι για να απενεργοποιήσετε τον επαγγελματικό λογαριασμό Instagram

  • Αλλαγή στις προτιμήσεις: Μπορεί να προτιμάτε να έχετε έναν προσωπικό λογαριασμό αντί για έναν επαγγελματικό λογαριασμό για να διατηρήσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο απλή και λιγότερο εστιασμένη στην προώθηση μιας επωνυμίας ή ενός προϊόντος.
  • Προβλήματα απορρήτου: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άβολα με τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού λογαριασμού, όπως η σύνδεση σε μια σελίδα στο Facebook ή η παροχή στοιχείων επικοινωνίας. Η απενεργοποίηση του επαγγελματικού σας λογαριασμού μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση ορισμένων από αυτές τις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο.
  • Ένας άλλος επαγγελματικός λογαριασμός: Για κάποιο λόγο, αποφασίσατε να μην προχωρήσετε με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό λογαριασμό. Είτε η ομάδα σας δημιούργησε έναν νέο λογαριασμό και θέλετε να τον επανακτήσετε ως τον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Υπερφόρτωση Analytics: Οι χρήστες μπορεί να βρουν τις αναλυτικές πληροφορίες υπερβολικές ή περιττές. Ας υποθέσουμε ότι δεν χρησιμοποιείτε τα αναλυτικά στοιχεία για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως αξίζει να απενεργοποιήσετε τον επιχειρηματικό λογαριασμό σας για να απλοποιήσετε την εμπειρία σας στο Instagram.
  • Δοκιμή και σφάλμα: Αν ήσασταν περίεργοι πώς λειτουργούν οι λογαριασμοί Business, αλλά τώρα δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε με αυτό; Μπορεί να γίνει λόγος να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram Business.
  Πώς να φιλτράρετε τα προσβλητικά σχόλια στο Instagram

Αλλά και πάλι, προτού πραγματοποιήσετε την τελευταία κλήση σας, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω ενότητα.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την εναλλαγή

Θα χάσετε την πρόσβαση στο Analytics και στο Insights

Μόλις μεταβείτε σε προσωπικό λογαριασμό, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες από τον Επιχειρηματικό λογαριασμό σας. Θα αφαιρεθούν οριστικά.

Θα χάσετε όλες τις λειτουργίες Premium

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί συνοδεύονται από μια σειρά από λειτουργίες. Δυστυχώς, θα τα χάσετε όλα όταν μεταβείτε σε έναν προσωπικό λογαριασμό. Ωστόσο, ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως οι περιορισμοί σχολίων, η απόκρυψη δεσμεύσεων και η διαγραφή προσβλητικών σχολίων θα εξακολουθούν να ισχύουν.

Δεν μπορείτε να προωθήσετε ή να προσεγγίσετε νέο κοινό

Οι προσωπικοί λογαριασμοί περιορίζονται στα ακόλουθα στο προφίλ σας. Δεν σας επιτρέπει να προωθήσετε ή να ενισχύσετε περιεχόμενο για να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό. Ακόμη και τα hashtag δεν λειτουργούν σε έναν προσωπικό λογαριασμό.

Οι Επιλογές Επικοινωνίας Περιορίζονται

Ακόμα κι αν μεταβείτε σε Προσωπικό λογαριασμό, πρέπει να παρέχετε προσωπικά στοιχεία, όπως email, αριθμό επικοινωνίας και ημερομηνία γέννησης. Αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν θα είναι μέρος του δημόσιου προφίλ σας.

Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται προληπτικά. Εάν θέλετε ποτέ να ξεκινήσετε μια διαδικασία ανάκτησης λογαριασμού, αυτές οι πληροφορίες θα σας διευκολύνουν.

Και είναι περιτύλιγμα

Η μετάβαση από το Instagram Business στο Personal δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά η επιλογή της αλλαγής είναι μεγαλύτερη υπόθεση.

Και γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, μιλήσαμε για τις διαφορές, τους λόγους και τους παράγοντες που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές πριν μεταβείτε από έναν επιχειρηματικό λογαριασμό Instagram σε έναν προσωπικό λογαριασμό.

Αν και, αν είστε σίγουροι για την απόφασή σας, ακολουθήστε την εύκολη διαδικασία των πέντε βημάτων για να μετατρέψετε τον επιχειρηματικό λογαριασμό σας σε Προσωπικό λογαριασμό χωρίς να χάσετε πολλά στη διαδικασία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες εφαρμογές αναδημοσίευσης για το Instagram για εύκολη αναδημοσίευση.