Πώς να απενεργοποιήσετε τις φυσαλίδες ειδοποιήσεων στο Android

Η ειδοποίηση “Bubble” είναι μια δυνατότητα που εισήχθη στο Android 11 και λειτουργεί όπως το “Chat Heads” του Facebook Messenger. Οι συνομιλίες μπορούν να αναδυθούν σε παράθυρα που επικαλύπτουν την τρέχουσα δραστηριότητά σας. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Bubbles, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Οι φυσαλίδες είναι μια δυνατότητα εξαίρεσης, που σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Όταν μια εφαρμογή παρουσιάζει ένα Bubble για πρώτη φορά, θα έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε τα Bubble για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Εάν θέλετε, είναι επίσης δυνατό να απενεργοποιήσετε πλήρως τα Bubbles για όλες τις εφαρμογές.

Απενεργοποίηση φυσαλίδων για συγκεκριμένες εφαρμογές

Στο τηλέφωνο ή το tablet Android σας, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας) και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το Gear για να ανοίξετε το μενού “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ Instagram σε iPhone και Android

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε «Εφαρμογές και ειδοποιήσεις».

Στο επάνω μέρος της οθόνης, επιλέξτε «Δείτε όλες τις (X) εφαρμογές», όπου το «X» είναι ο αριθμός των εφαρμογών που έχετε.

Πατήστε την εφαρμογή που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Bubbles.

Επιλέξτε «Ειδοποιήσεις».

Τέλος, πατήστε “Φυσαλίδες”.

Αλλάξτε τη ρύθμιση σε “Nothing Can Bubble”.

Τώρα, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα σε αυτήν την εφαρμογή, δεν θα βλέπετε πλέον φούσκα.

Απενεργοποιήστε τα Bubbles για συγκεκριμένες συνομιλίες

Όταν μια εφαρμογή υποστηρίζει Bubbles, θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία της ειδοποίησης. Πατήστε το για να μετακινήσετε τη συνομιλία σε ένα αιωρούμενο παράθυρο.

  Πώς να ορίσετε έναν διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM στο Android

Πατήστε «Διαχείριση» κάτω από το αναδυόμενο παράθυρο.

Αυτό ανοίγει ένα μενού περιβάλλοντος επιλογών για την εφαρμογή. Πατήστε «Να μην δημιουργείται συνομιλία με φυσαλίδες» για να απενεργοποιήσετε τα συννεφάκια για τη συγκεκριμένη συνομιλία.

Απενεργοποιήστε πλήρως τις φυσαλίδες

Εάν προτιμάτε να απενεργοποιήσετε τις φυσαλίδες ειδοποιήσεων για όλες τις εφαρμογές, μπορείτε να το κάνετε και αυτό! Στο τηλέφωνο ή το tablet Android σας, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές ανάλογα με τη συσκευή σας) και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το Gear για να ανοίξετε το μενού “Ρυθμίσεις”.

  Το Words MishMash φέρνει τα παζλ «Βρες τη λέξη» στις άκρες των δαχτύλων σου [Android]

Επιλέξτε «Εφαρμογές και ειδοποιήσεις».

Στη συνέχεια, πατήστε “Ειδοποιήσεις”.

Στην επάνω ενότητα, πατήστε “Φυσαλίδες”.

Απενεργοποιήστε το διακόπτη για “Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να εμφανίζουν συννεφάκια”.

Τώρα, καμία εφαρμογή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα Bubbles. Μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν την οθόνη ανά πάσα στιγμή για να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία Bubbles.