Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ Instagram σε iPhone και Android

Το Instagram έχει άλλη μια στιγμή στο Snapchat. Αυτή τη φορά, είναι με εφέ επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Και ενώ είναι απίστευτα διασκεδαστικά, είναι επίσης λίγο μπερδεμένα στη χρήση τους. Δείτε πώς μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα εφέ Instagram στο τηλέφωνο iPhone ή Android.

Πώς να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε εφέ Instagram

Το Instagram Effects είναι μια ακόμη προσθήκη στην ήδη γεμάτη διεπαφή Instagram Stories. Για να το ελέγξετε, ανοίξτε το Instagram και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα δεξιά από την αριστερή άκρη ή πατήστε το εικονίδιο Κάμερα στην επάνω αριστερή γωνία.

Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε λειτουργία “Κανονική”. Το κουμπί κλείστρου θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο, να περιβάλλεται από ένα καρουζέλ κυκλικών εικονιδίων, τα οποία είναι εφέ Instagram.

Απλώς σύρετε προς τα αριστερά για να κάνετε προεπισκόπηση των νέων Εφέ (θα εμφανιστούν τα επάνω και τα επιλεγμένα εφέ).

  Το Vibify φέρνει έξυπνη ειδοποίηση από το TouchWiz σε όλες τις συσκευές Android

Για να ανοίξετε τη Συλλογή Εφέ, σύρετε μέχρι τέρμα προς τα δεξιά του καρουζέλ και πατήστε «Αναζήτηση εφέ».

Παρακέντηση

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε Εφέ από το καρουζέλ και, στη συνέχεια, να πατήσετε το όνομά του.

Εδώ, πατήστε «Εφέ περιήγησης».

  Παρακέντηση

Η “Συλλογή Εφέ” σας δείχνει τα κορυφαία Εφέ. Στην κορυφή, μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετική κατηγορία. Πατήστε ένα εφέ εάν θέλετε να το κάνετε προεπισκόπηση.

Πατήστε ένα εφέ στο

Αν σας αρέσει και θέλετε να δείτε πώς φαίνεται, πατήστε «Δοκιμάστε το». Η διεπαφή Instagram Stories ανοίγει αμέσως με το νέο Εφέ έτοιμο.

Παρακέντηση

Εάν το Εφέ έχει περισσότερες επιλογές, εμφανίζονται μικρότεροι κύκλοι πάνω από το κουμπί κλείστρου. μετακινηθείτε για να τα δοκιμάσετε όλα. Ορισμένα εφέ έχουν επίσης κρυφές εκδόσεις. πατήστε την οθόνη για πρόσβαση σε αυτά.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με ένα Εφέ, πατήστε το κουμπί κλείστρου για να τραβήξετε μια φωτογραφία ή πατήστε παρατεταμένα για εγγραφή βίντεο.

Στην επόμενη οθόνη, πατήστε “Η ιστορία σας” εάν θέλετε να προσθέσετε την εικόνα ή το βίντεο στην ιστορία σας. Για να το στείλετε σε έναν φίλο ή να δείτε περισσότερες επιλογές, πατήστε «Αποστολή σε».

  Πώς να κάνετε σίγαση της ιστορίας ενός χρήστη στο Instagram

Παρακέντηση

Πώς να αποθηκεύσετε τα εφέ Instagram

Καθώς ακολουθείτε περισσότερους δημιουργούς και εξερευνάτε τη “Συλλογή Εφέ”, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε ορισμένα Εφέ πιο συχνά από άλλα. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Αποθήκευση” για να συλλέξετε τα αγαπημένα σας εφέ.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το όνομα του Εφέ όταν το κάνετε προεπισκόπηση.

Στη συνέχεια, πατήστε “Αποθήκευση εφέ”.

Παρακέντηση

Τα αποθηκευμένα εφέ σας θα εμφανιστούν στα αριστερά του κουμπιού κλείστρου.

Για να αφαιρέσετε ένα εφέ από τα αγαπημένα σας, πατήστε το όνομά του και μετά πατήστε «Αποθηκευμένο».

  Παρακέντηση

Πώς να ανακαλύψετε εφέ Instagram

Ενώ η «Συλλογή Εφέ» είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε τα Εφέ Instagram, το καλύτερο μέρος για να βρείτε νέα και ενδιαφέροντα Εφέ είναι τα προφίλ των δημιουργών στο Instagram.

Για να ξεκινήσετε, απλώς αναζητήστε hashtags που σχετίζονται με το AR και τα Εφέ. Όταν βρείτε έναν δημιουργό που σας αρέσει, πατήστε την καρτέλα Smiley. Αυτό σας δείχνει μια λίστα με όλα τα Εφέ που έχει δημιουργήσει αυτό το άτομο.

  Πώς να αντικατοπτρίσετε και να ελέγξετε το τηλέφωνό σας Android σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows

Πατήστε έναν δημιουργό για προεπισκόπηση του Εφέ. Πατήστε «Δοκιμάστε το» για να ανοίξετε αυτό το εφέ στα Instagram Stories.

Αν κοιτάτε το Story κάποιου και σας αρέσει ένα Εφέ που έχει χρησιμοποιήσει, πατήστε το όνομα αυτού του Εφέ στο επάνω μέρος της οθόνης (κάτω από τη λαβή Instagram του ατόμου).

Αυτό ανοίγει την (τώρα) γνωστή οθόνη πληροφοριών Εφέ. Πατήστε «Δοκιμάστε το» για προεπισκόπηση του εφέ.

Εάν προβάλλετε μια ιστορία από έναν δημιουργό, μπορεί να δείτε ένα κουμπί Swipe-Up με το όνομα ενός εφέ. Σύρετε προς τα πάνω για να μεταβείτε απευθείας στην οθόνη Φίλτρο στα Ιστορίες Instagram.

Τώρα που ανακαλύψατε τα νέα εφέ Instagram, συνεχίστε να περιηγείστε, να προσπαθείτε και να συλλέγετε! Όταν είστε έτοιμοι για ένα διάλειμμα, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς μπορείτε να κάνετε το Instagram να λειτουργεί καλύτερα για εσάς.