Πώς να ορίσετε έναν διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM στο Android

Η διπλή κάρτα SIM είναι αυστηρά μια δυνατότητα τηλεφώνου Android. Η Apple δεν έχει iPhone που να υποστηρίζει dual-SIM και δεν φαίνεται ότι θα το κάνει ποτέ. Σε μερικούς, οι διπλές SIM μπορεί να φαίνονται σαν μια τρελή απαίτηση, αλλά για πολλούς αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό make-or-break. Φανταστείτε να έχετε ένα τηλέφωνο αλλά να έχετε δύο διαφορετικούς αριθμούς, έναν προσωπικό και έναν εργασιακό. Είτε θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας δύο τηλέφωνα ή ένα τηλέφωνο που να υποστηρίζει δύο SIMS. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο με διπλή SIM, ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε σε ποια SIM/αριθμό λαμβάνετε μια κλήση και ο ευκολότερος τρόπος για να το διαφοροποιήσετε είναι να ορίσετε διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM.

  68 καλύτερες εφαρμογές Android της χρονιάς 2014

Το Android διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα που σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM στο τηλέφωνό σας. Σε ορισμένα τηλέφωνα, ανάλογα με την έκδοση του Android που χρησιμοποιείτε, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε λίγο τη ρύθμιση, αλλά γενικά, μπορείτε να τη βρείτε στη ρύθμιση Ήχοι.

Διαφορετικοί ήχοι κλήσης για κάθε SIM

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Ήχος. Εάν έχετε μια ενότητα “Ήχος και δόνηση” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε σε αυτήν. Εδώ, αναζητήστε μια επιλογή για «Ορισμός ήχου κλήσης για κάθε κάρτα SIM». Και πάλι, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά τηλέφωνα Android και δεν εκτελούν όλα την ίδια έκδοση του Android, μπορεί να μην δείτε τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Αντίθετα, θα δείτε απλώς μια επιλογή για να ορίσετε έναν ήχο κλήσης για τη SIM1 και έναν για τη SIM2.

  GRE Vocab Lock Μάθετε μια νέα λέξη κάθε φορά που κοιτάτε το τηλέφωνό σας [Android]

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς φαίνεται η προτίμηση ήχου για ένα Nokia 3 με Android 8. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε καμία επιλογή.

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, αυτή η ρύθμιση ενδέχεται να μην υπάρχει στην ενότητα Ήχος. Αντίθετα, αναζητήστε μια ενότητα SIM ή μεταβείτε στις επιλογές για τις ρυθμίσεις τηλεφώνου. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android συχνά τροποποιούν λίγο το Android, προσθέτουν το δικό τους bloatware και στη συνέχεια πουλούν ένα τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιες ρυθμίσεις μετακινούνται. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση της επιλογής, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Συσκευές κλειδωμένες από το φορέα

Μια συσκευή κλειδωμένη από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει δύο υποδοχές SIM ενδέχεται να σας περιορίσει από την εισαγωγή μιας δεύτερης SIM που παρέχεται από διαφορετική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Εάν το κάνετε, μπορεί να σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε κλήσεις αλλά να μην κάνετε άλλες τροποποιήσεις όπως αυτή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει και τις δύο SIM στο τηλέφωνό σας και ότι λειτουργούν προτού επιχειρήσετε να ορίσετε διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM.

  Πώς να αντικαταστήσετε το Google Assistant με οποιαδήποτε εφαρμογή στο Android [No Root]

Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές στο Google Play Store που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ορίσουν διαφορετικό ήχο κλήσης για κάθε SIM στο τηλέφωνό σας, αλλά δεν τις χρειάζεστε πραγματικά, ούτε χρειάζεται να κάνετε root το τηλέφωνό σας. Αυτή είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία Android, επομένως αποφύγετε τη χρήση περιττών εφαρμογών τρίτων για την ενεργοποίηση ή την προσαρμογή της.