Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στη σελίδα νέας καρτέλας του Chrome

Το Chrome για iOS και Android διαθέτει προτεινόμενο περιεχόμενο στη σελίδα της νέας καρτέλας. Εμφανίζεται κάτω από την ταχεία κλήση και προσφέρει άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Είναι αυτονόητο ότι τα προγράμματα περιήγησης που προσπαθούν να εισέλθουν στο πεδίο του προτεινόμενου περιεχομένου με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν ακριβώς την υποδοχή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στη σελίδα νέας καρτέλας του Chrome.

Απενεργοποιήστε τις προτάσεις – iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome στο iPhone ή το iPad σας. Πατήστε το κουμπί περισσότερες επιλογές, δηλαδή τις τρεις τελείες επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.

  Πώς να επαναφέρετε τον αριθμό χαρακτήρων στο Twitter [Chrome]

Μεταβείτε στο Απόρρητο και απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Αναζήτηση και προτάσεις ιστότοπου» και το προτεινόμενο περιεχόμενο από τη σελίδα της νέας καρτέλας θα εξαφανιστεί.

Απενεργοποιήστε τις προτάσεις – Android

Το Chrome στο Android έχει προτείνει περιεχόμενο και στη σελίδα της νέας καρτέλας. Η απενεργοποίησή του δεν είναι προφανώς τόσο απλή όσο στο iOS.

Για να απενεργοποιήσετε τις προτάσεις στη σελίδα της νέας καρτέλας στο Chrome, εισαγάγετε τα ακόλουθα στη γραμμή UL. Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από αυτό. Επιλέξτε την επιλογή «Απενεργοποίηση» από το μενού που ανοίγει και επανεκκινήστε το Chrome χρησιμοποιώντας το κουμπί Επανεκκίνηση τώρα που εμφανίζεται αφού τροποποιήσετε τη σημαία.

chrome://#enable-ntp-remote-suggestions

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Αφού απενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία στο Chrome για Android, το προτεινόμενο περιεχόμενο ειδήσεων δεν θα εμφανίζεται πλέον στη σελίδα νέας καρτέλας στο Chrome. Ωστόσο, θα αντικατασταθεί με τους πρόσφατους σελιδοδείκτες σας.

  Περιηγηθείτε σε αρχεία πολυμέσων στο δίκτυό σας από το τηλέφωνό σας Android και μεταδώστε τα στο Chromecast

Αυτή η νέα δυνατότητα προστέθηκε στο Chrome 54 που σημαίνει ότι υπάρχει εδώ και λίγους μήνες. Η δυνατότητα απενεργοποίησης ήταν πάντα εκεί. Το iOS ενδέχεται να έχει λάβει αυτήν τη δυνατότητα αργότερα από τους χρήστες Android, καθώς η Google συνήθως προωθεί νέες λειτουργίες στην έκδοση iOS των εφαρμογών της αφού έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο Android για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Το προτεινόμενο περιεχόμενο δεν είναι άχρηστο καθώς προσδιορίζει σωστά τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας δείχνει σχετικό περιεχόμενο. Το μόνο μειονέκτημα είναι εάν ενδιαφέρεστε για μια συγκεκριμένη εξειδικευμένη τεχνολογία, π.χ. τεχνολογία, πιθανότατα ακολουθείτε τις ιστοσελίδες που προτείνει ο Chrome. Οι προτάσεις δύσκολα θα ανακαλύψετε νέους ιστότοπους για ανάγνωση. Είναι οι ίδιες, δημοφιλείς που πιθανότατα έχουν ακούσει οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την τεχνολογία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει νόημα για το Chrome να προσθέσει μια δυνατότητα όπως αυτή.

  Συνέχιση μιας αποτυχημένης λήψης Chrome από εκεί που έμεινε [Tutorial]

Δεν προσφέρει καν στους χρήστες καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης. Ουσιαστικά σας κατευθύνει σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που πιθανότατα ακολουθείτε ήδη.