Πώς να επαναφέρετε τον αριθμό χαρακτήρων στο Twitter [Chrome]

Το Twitter διπλασίασε το όριο χαρακτήρων του. Έχει πάει από 140 χαρακτήρες σε 280 χαρακτήρες. Το νέο όριο χαρακτήρων κυκλοφορεί σιγά σιγά σε χρήστες σε όλο τον κόσμο. Εάν δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για τον λογαριασμό σας, δώστε του μερικές μέρες ακόμα. Με αυτό το νέο όριο χαρακτήρων, το Twitter έχει καταργήσει τον αριθμό χαρακτήρων. Όταν πληκτρολογούσατε ένα tweet με το όριο των 140 χαρακτήρων, το Twitter σας είπε πόσοι χαρακτήρες σας είχαν απομείνει. Τώρα σας δείχνει μόνο όταν σας απομένουν 20 χαρακτήρες. Αν όμως χρησιμοποιείτε το Chrome, μπορείτε να επαναφέρετε τον αριθμό χαρακτήρων στο Twitter με μια επέκταση που ονομάζεται Tweet Counter.

Όταν πληκτρολογείτε ένα tweet, εμφανίζεται ένας κύκλος προόδου στο κάτω μέρος που σας δείχνει πόσο από το tweet σας έχετε πληκτρολογήσει. Όταν πετύχετε 240 χαρακτήρες, το Twitter αρχίζει να μετράει αντίστροφα από τους 20 για να σας ενημερώσει ότι είναι πόσοι σας έχουν απομείνει.

  Χρησιμοποιήστε το Google Hangouts ως αυτόνομη εφαρμογή Chrome Desktop

Καταμέτρηση χαρακτήρων στο Twitter

Εγκαταστήστε το Tweet Counter και ανανεώστε την καρτέλα στην οποία έχετε ανοίξει το Twitter. Όταν πληκτρολογείτε ένα νέο tweet, θα δείτε έναν μετρητή στο κάτω μέρος δίπλα στον κύκλο προόδου. Σε αντίθεση με τον αρχικό μετρητή χαρακτήρων στο Twitter, αυτός δεν σας δείχνει πόσους χαρακτήρες σας έχουν απομείνει. Μετράει πόσους χαρακτήρες έχετε πληκτρολογήσει μέχρι στιγμής και πρέπει να υπολογίσετε πόσοι έχουν απομείνει.

Το Tweet Counter λειτουργεί όχι μόνο για νέα tweets που συνθέτετε αλλά και για απαντήσεις που πληκτρολογείτε και για tweets που παραθέτετε.

Το νέο όριο χαρακτήρων του Twitter έχει δεχθεί κάποιες επικρίσεις, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε είναι αυτό που απαιτεί λίγη περισσότερη προσοχή. Στις εφαρμογές Twitter για iOS και Android, βλέπετε τον αριθμό των χαρακτήρων που απομένουν μόνο όταν αγγίξετε τους 270 χαρακτήρες. Οι χρήστες της εφαρμογής Twitter δεν έχουν καμία προσφυγή εκτός και αν προτιμούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή Twitter τρίτων. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο Firefox που να προσθέτει αυτήν την ίδια λειτουργία πίσω στο Twitter.

  Μεταδώστε τη ροή YouTube, Twitter και Reddit στο Chromecast [Android]

Tweet 280 χαρακτήρων

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν το νέο όριο των 280 χαρακτήρων για να σημαίνει ότι πρέπει να το γεμίσουν όλο. Για τους χρήστες που έχουν μάθει να παραμένουν εντός του ορίου των 140 χαρακτήρων και για εκείνους που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν νήματα Twitter, οι 280 χαρακτήρες είναι λίγο υπερβολικοί για να τους προσεγγίσουν. Το θέμα είναι ότι το tweet σας δεν χρειάζεται να αποτελείται από 280 χαρακτήρες. Μπορείτε ακόμα να μείνετε εντός 140 χαρακτήρων και περιστασιακά να χρησιμοποιείτε τους πρόσθετους χαρακτήρες για να συλλαβίσετε λέξεις και να προσθέσετε προθέσεις που διαφορετικά θα έπρεπε να αφήσετε έξω με το όριο των 140 χαρακτήρων.

  Πώς να βρείτε δημοφιλή άρθρα στο δίκτυό σας Twitter

Ο νέος αριθμός χαρακτήρων δεν είναι στόχος. Είναι απλώς ένα νέο όριο και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο όταν κάνετε tweet.