Η εφαρμογή «VNC Viewer» για τηλεχειριστήριο υπολογιστή RealVNC για Android τώρα δωρεάν

Το RealVNC ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία VNC για απομακρυσμένη πρόσβαση στους υπολογιστές μου μέσω Διαδικτύου ή απλώς για να βοηθήσω έναν φίλο αντιμετωπίζοντας εξ αποστάσεως προβλήματα τον υπολογιστή του. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους αναζητούν μια εύκολη λύση πρόσβασης και ελέγχου υπολογιστών Mac, Windows ή Linux από οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες χωρίς να ξοδεύετε χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε ακριβό εξοπλισμό ή λογισμικό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το RealVNC διαθέτει επίσης μια εφαρμογή Android που ονομάζεται VNC Viewer για απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο των υπολογιστών σας από το Android. Η εταιρεία πρόσφατα μείωσε την τιμή της για να απαλλαγεί από τα τεράστια $10, καθιστώντας το RealVNC ακόμα πιο ελκυστικό σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Το πρόγραμμα-πελάτης Android σάς παρέχει πλήρη απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή απευθείας στο smartphone ή το tablet σας, όλα από ένα διαισθητικό UI που λειτουργεί!

  Το Tomi File Manager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία και να απεγκαθιστάτε ομαδικές εφαρμογές [Android]

Έγραψα μια εις βάθος ανασκόπηση της υπηρεσίας το 2012, όπου εξήγησα όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, πώς λειτουργεί και πώς να τη ρυθμίσετε στον υπολογιστή σας. Για όσους το έχασαν, ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση σχετικά με το πώς να το ρυθμίσετε σε έναν υπολογιστή.

Μετά την εγκατάσταση του RealVNC σε ένα μηχάνημα, πρέπει να αποκτήσετε ένα δωρεάν κλειδί άδειας χρήσης από τη σελίδα του προϊόντος. Αφού λάβετε τον κωδικό άδειας, πληκτρολογήστε τον στο αντίστοιχο πεδίο κατά τη ρύθμιση παραμέτρων και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Το RealVNC σας ζητά επίσης να καθορίσετε τον κωδικό πρόσβασης ελέγχου ταυτότητας, ο οποίος απαιτείται για τη σύνδεση σε αυτό μέσω άλλου υπολογιστή ή συσκευής. Μόλις ολοκληρώσετε επιτυχώς την αρχική διαδικασία εγκατάστασης, εμφανίζεται ο πίνακας ελέγχου του διακομιστή VNC, όπου εμφανίζονται λεπτομέρειες σύνδεσης, όπως η διεύθυνση IP που θα χρειαστείτε για να συνδεθείτε στη συσκευή.

  Η δημοφιλής εφαρμογή διαχείρισης έργου Basecamp είναι τώρα διαθέσιμη σε Android

Τώρα εκκινήστε το VNC Viewer στη συσκευή σας Android και πατήστε το κουμπί + για να προσθέσετε νέα σύνδεση. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε την ίδια διεύθυνση IP που σημειώσατε από τον πίνακα ελέγχου του διακομιστή VNC, εκτός από οποιοδήποτε προσαρμοσμένο όνομα για την αναγνώρισή του στη συσκευή σας. Αυτό θα προσθέσει την απομακρυσμένη συσκευή στην κύρια οθόνη, από όπου μπορείτε να πατήσετε «Σύνδεση», να καθορίσετε τον κωδικό πρόσβασης ελέγχου ταυτότητας και να πατήσετε OK για να συνδεθείτε σε αυτήν.

Μόλις συνδεθείτε, το VNC Viewer σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο του αντίστοιχου μηχανήματος, επιτρέποντάς σας να ανοίγετε αρχεία και εφαρμογές και να εκτελείτε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες στον υπολογιστή απευθείας από το smartphone ή το tablet σας. Εμφανίζει επίσης μια επικάλυψη στο επάνω μέρος που σας επιτρέπει να ανοίξετε τα στοιχεία ελέγχου του πληκτρολογίου και του ποντικιού, να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα βοήθειας ή να αποσυνδέσετε την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας VNC.

  Πώς να προσθέσετε ένα μήνυμα κλειδώματος οθόνης στο Android 7.0

Το VNC Viewer προσφέρει επίσης τσιμπήματα για μεγέθυνση για γρήγορη μεγέθυνση και σμίκρυνση της οθόνης. Επιπλέον, όσοι έχουν ρυθμίσεις υπολογιστή διπλής ή τριπλής οθόνης θα χαρούν να μάθουν ότι η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης πολλές οθόνες. Μπορείτε απλώς να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να εμφανίσετε την επιθυμητή οθόνη ή να κάνετε σμίκρυνση για να δείτε μια πανοραμική θέα όλων των συνδεδεμένων οθονών.

Το VNC Viewer είναι διαθέσιμο στο Google Play δωρεάν και από τα μέχρι στιγμής νέα, η αλλαγή τιμής είναι μόνιμη. Ωστόσο, δεν θα βλάψει να το αρπάξετε το συντομότερο δυνατό.

Εγκαταστήστε το VNC Viewer από το Play Store