Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις που προτείνονται για εσάς στο Facebook

Το Facebook συμβαίνει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιείται από 2,91 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το Facebook τείνει να χρησιμοποιεί νέους αλγόριθμους κάθε τόσο για να κάνει τους χρήστες να μένουν στην εφαρμογή όλη την ημέρα. Λειτουργίες όπως οι αναρτήσεις Προτεινόμενες για εσάς κρατούν τους χρήστες αφοσιωμένους σε νέο και σχετικό περιεχόμενο. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει? άλλοι βρίσκουν τρόπους να το ξεφορτωθούν. Είστε στο σωστό μέρος αν θέλετε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις που προτείνονται για εσάς και τις προτεινόμενες διαφημίσεις Facebook.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις που προτείνονται για εσάς στο Facebook

Συνεχίστε την ανάγνωση για να αφαιρέσετε το Προτεινόμενο για εσάς Facebook λεπτομερώς.

Τι προτείνεται για να δημοσιεύσετε στο Facebook;

Οι προτεινόμενες αναρτήσεις είναι οι αναρτήσεις που εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων σας. Οι προτεινόμενες αναρτήσεις για εσάς προέρχονται από το ίδιο το Facebook με μοναδικό στόχο να σας κρατήσουν αφοσιωμένους σε νέα και σχετικά. Αυτές οι αναρτήσεις μπορεί να προέρχονται από προφίλ που μπορεί να έχουν παρόμοιο περιεχόμενο που παρακολουθείτε ήδη ή μπορεί να έχουν κοινοποιηθεί από τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook. Οι προτεινόμενες αναρτήσεις μπορεί να είναι φωτογραφίες, άρθρα ή βίντεο. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να αφαιρέσετε τα προτεινόμενα για εσάς στο Facebook.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αντιδράσεις στο Facebook Messenger

Γιατί μου προτείνονται αναρτήσεις για εσάς;

Το Suggested for you είναι μία από τις λειτουργίες του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν νέο και σχετικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Με βάση διάφορους παράγοντες, λαμβάνετε αναρτήσεις Προτεινόμενες για εσάς. Οι ακόλουθοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτές τις αναρτήσεις:

  • Το είδος του προφίλ που ακολουθείτε ή αναζητάτε.
  • Οι αλληλεπιδράσεις σας με άλλες αναρτήσεις.
  • Η τοποθεσία σου.

Τρόποι για να αποφύγετε τις προτεινόμενες αναρτήσεις στο Facebook

Έχετε ήδη διαβάσει πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Facebook που προτείνεται για τις αναρτήσεις σας και τις προτεινόμενες διαφημίσεις από το Facebook. Τώρα θα μάθετε μερικούς τρόπους για να αποφύγετε τις προτεινόμενες αναρτήσεις για εσάς στο Facebook.

  • Μην αντιδράτε σε τυχόν προτεινόμενες αναρτήσεις για εσάς.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης AdBlock plus και FB purity για να σταματήσετε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στη ροή σας.
  • Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις των ειδήσεων για να αποφύγετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο.
  • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Τοποθεσία στη συσκευή σας ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook, καθώς είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να σας προτείνουν αναρτήσεις.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Facebook Suggested for You Post

Διαβάστε τα παρακάτω βήματα για να καταλάβετε πώς να απενεργοποιήσετε το Facebook Suggested for you post.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.

2. Βρείτε μια ανάρτηση που προτείνεται για εσάς.

3. Πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης.

4. Πατήστε Απόκρυψη ανάρτησης που θα κρύψει τις αναρτήσεις από αυτήν τη σελίδα.

  Διορθώστε το Facebook Marketplace που δεν λειτουργεί

Σημείωση: Η ανάρτηση κρύβει την ανάρτηση που προτείνεται για εσάς, μπορείτε είτε να αναιρέσετε είτε να αναφέρετε ή να διαχειριστείτε τη ροή σας ανάλογα.

5. Μπορείτε επίσης να πατήσετε την επιλογή Αναβολή, η οποία σας βοηθά να αφαιρέσετε προσωρινά την αφαίρεση που προτείνεται για εσάς στο Facebook.

Σημείωση: Πατήστε Απόκρυψη όλων σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε εντελώς να βλέπετε αναρτήσεις από αυτό το άτομο ή τη σελίδα.

6. Πατήστε στην επιλογή Manage Your Feed για να προσαρμόσετε τη ροή σας όπως θέλετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις προτεινόμενες διαφημίσεις στο Facebook

Οι διαφημίσεις στο Facebook έχουν μεγάλη απήχηση 2,11 δισεκατομμυρίων χρηστών. Αυτή η προσέγγιση συχνά θεωρείται ενοχλητικά περιστατικά που οι χρήστες δεν απολαμβάνουν κατά τη χρήση του Facebook. Αν και σε αντίθεση με τις προτεινόμενες αναρτήσεις δεν μπορείτε να τις κρύψετε ή να τις αναβάλετε, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε την εμφάνισή τους. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στη δεύτερη τελευταία επιλογή Ρυθμίσεις και απόρρητο.

4. Πατήστε στις Συντομεύσεις απορρήτου.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε τις Προτιμήσεις διαφημίσεων.

6. Απόκρυψη των διαφημίσεων πατώντας Απόκρυψη διαφημίσεων που δεν θέλετε να εμφανίζονται στην καρτέλα Διαφημιστές.

7. Πατήστε στην επόμενη καρτέλα που είναι Θέματα διαφημίσεων.

8. Στη γραμμή αναζήτησης, μπορείτε να αναζητήσετε τις διαφημίσεις που θέλετε να βλέπετε λιγότερο.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στην παρεχόμενη λίστα και να επιλέξετε μη αυτόματα τις διαφημίσεις που θέλετε να βλέπετε λιγότερο.

  Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Πώς να διαγράψετε την προτεινόμενη λίστα στο Messenger

Εμφανίζεται μια προτεινόμενη λίστα στο Messenger που σχηματίζεται με βάση τις δραστηριότητες που είστε φίλοι σας στο Facebook. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν προσθήκη ετικετών, κοινή χρήση, επισημάνσεις “μου αρέσει”, σχολιασμό, επισκέψεις προφίλ και πολλά άλλα. Κάποιος πρέπει πάντα να καθαρίζει τη λίστα προτεινόμενων στο messenger για να αποφύγει ανεπιθύμητα μηνύματα και άλλους λόγους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Επαφές τηλεφώνου.

4. Πατήστε Διαχείριση επαφών.

5. Πατήστε Διαγραφή όλων των επαφών.

Σημείωση: Αφού ακολουθήσετε όλα τα προαναφερθέντα βήματα, εάν εξακολουθείτε να βρίσκετε την προτεινόμενη λίστα, αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές σας και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά.

Αυτά τα βήματα βοηθούν στην κατανόηση του τρόπου εκκαθάρισης της προτεινόμενης λίστας στο messenger.

Τι είναι το FB Purity;

FB (Fluff Busting) Purity είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται όταν θέλετε να απενεργοποιήσετε ανεπιθύμητες αναρτήσεις με χορηγία, διαφημίσεις, ανεπιθύμητα παιχνίδια κ.λπ. Μπορείτε να το κατεβάσετε εύκολα από το επίσημο web store του Chrome. Αυτή η επέκταση επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την προβολή του Facebook με τις σχετικές πληροφορίες που θέλουν. Είναι απολύτως ασφαλές στη χρήση, με την προϋπόθεση ότι το κατεβάζετε από τις επίσημες ιστοσελίδες. Η λήψη της καθαρότητας FB από ιστότοπο τρίτου μέρους ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλματα κατά τη χρήση. Μπορεί επίσης να έχουν δυνητικά επιβλαβές κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής spyware.

***

Τα παραπάνω ήταν οι τρόποι κατάργησης του Suggested for You στο Facebook και ο τρόπος εκκαθάρισης της προτεινόμενης λίστας στο messenger. Μπορεί επίσης να έχετε κατανοήσει τα βήματα για τη μείωση των προτεινόμενων διαφημίσεων στο Facebook. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε το Facebook που προτείνεται για τις αναρτήσεις σας. Μοιραστείτε τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.