Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Το Facebook διαθέτει ενσωματωμένη αναγνώριση προσώπου που λειτουργεί στις φωτογραφίες που ανεβάζετε και κοινοποιείτε. Όταν ανεβάζετε μια φωτογραφία, η αναγνώριση προσώπου υποδεικνύει ποιους φίλους πρέπει να επισημάνετε σε αυτήν. Το Facebook δεν αναγνωρίζει μόνο τους ανθρώπους στις φωτογραφίες. αναγνωρίζει επίσης αντικείμενα στις φωτογραφίες σας. Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο Facebook δεν είναι όλες selfies. Το φαγητό και οι γάτες είναι επίσης δημοφιλή θέματα στις φωτογραφίες μας. Το Facebook μπορεί και αναγνωρίζει αυτά τα πράγματα και προσθέτει δεόντως ετικέτες σε αυτό που δεν μπορούμε να δούμε. Εάν θέλετε να ελέγξετε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες, χρειάζεστε την επέκταση Εμφάνιση ετικετών όρασης υπολογιστή του Facebook για το Chrome.

  Πώς να μοιραστείτε μια ιστορία της ημέρας του Facebook Messenger

Το Show Facebook Computer Vision Tags δεν είναι διαθέσιμο στο Chrome Web store, επομένως δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε με τον παραδοσιακό τρόπο. Κατεβάστε το πρώτα ως συμπιεσμένο αρχείο και εξαγάγετε το.

Μεταβείτε στο chrome://extensions/ και ενεργοποιήστε τη “Λειτουργία προγραμματιστή”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Φόρτωση μη συσκευασμένης επέκτασης…» και επιλέξτε τον φάκελο που μόλις εξαγάξατε.

Η επέκταση θα εγκατασταθεί αμέσως. Το Show Facebook Computer Vision Tags δεν χρειάζεται να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Facebook. Είναι απλώς η ανάγνωση μεταδεδομένων που επισυνάπτονται στις φωτογραφίες από το Facebook όταν φορτώνονται στο Chrome. Ξεκινήστε να κάνετε κύλιση στη ροή ειδήσεων σας.

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook

Θα παρατηρήσετε μικρές ετικέτες στις φωτογραφίες που υποδεικνύουν πόσα άτομα ή τι αντικείμενο βρίσκονται σε αυτές. Το Facebook θα αναγνωρίζει σχεδόν πάντα, χωρίς αποτυχία, μια εικόνα φαγητού. Για τα περισσότερα άλλα πράγματα, δεν είναι τόσο καλό. Οι ετικέτες μπορούν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ποια ώρα της ημέρας είναι, αν υπάρχει κείμενο στη φωτογραφία ή όχι, ποια δραστηριότητα συμβαίνει και εάν πρόκειται για φωτογραφία εσωτερικού χώρου ή εξωτερική φωτογραφία.

Δεν έχουν όλες οι φωτογραφίες αυτές τις ετικέτες. Όταν το Facebook δεν μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία σε αυτό, δεν προσθέτει ετικέτα σε αυτό. Φαίνεται ότι αναλύει μόνο τις φωτογραφίες όταν ανεβαίνουν και δεν επιστρέφει για να εκτελέσει ξανά τον αλγόριθμο αναγνώρισης.

  Πώς να ρυθμίσετε μια βιντεοκλήση στο Facebook Messenger Rooms

Το Show Facebook Computer Vision Tags είναι μια επέκταση του Chrome, αλλά σύμφωνα με τον προγραμματιστή, θα πρέπει να μπορείτε να το εκτελέσετε στην έκδοση Dev του Firefox που υποστηρίζει επεκτάσεις Chrome.

Λήψη Εμφάνιση ετικετών όρασης υπολογιστή στο Facebook για Chrome