Πώς να κάνετε στιγμιότυπο οθόνης του ενεργού παραθύρου στα Windows 10

Τα Windows 10 μπορούν να καταγράψουν ολόκληρη την οθόνη σας με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+PrintScreen. Τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται σε ένα φάκελο με το όνομα Screenshots στη βιβλιοθήκη εικόνων. Σε σύγκριση με την Apple και το macOS, αυτή η δυνατότητα άργησε πολύ να φτάσει στα Windows και εξακολουθεί να είναι φαινομενικά βασική. Δεν μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μόνο μιας οθόνης ή να τραβήξετε το ενεργό παράθυρο με αυτόν τον τρόπο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας τρόπος για εγγενή στιγμιότυπο οθόνης του ενεργού παραθύρου. Alt+PrintScreen.

Ενεργό παράθυρο στιγμιότυπου οθόνης

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. ρυθμίστε την οθόνη σας έτσι ώστε το παράθυρο που θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης να είναι το ενεργό. Πατήστε Alt+PrintScreen.

  Πώς να διορθώσετε το Apple Watch που δεν δονείται για συναγερμούς και ειδοποιήσεις

Σε αντίθεση με τη συντόμευση Win+PrintScreen, η συντόμευση Alt+PrintScreen δεν αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα ως αρχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Paint για να αποθηκεύσετε την εικόνα. Ανοίξτε το Paint και κάντε κλικ στο κουμπί Επικόλληση ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+V για να επικολλήσετε την εικόνα από το πρόχειρο στο Paint. Σώσε το.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Επικόλληση σε αρχείο. Μπορεί να αποθηκεύσει μια εικόνα από το πρόχειρο σε ένα αρχείο. Μπορείτε να επιλέξετε σε ποια μορφή θα αποθηκεύσετε το αρχείο.

Τα Windows 10 δεν στερούνται εργαλείου στιγμιότυπου οθόνης. Στην πραγματικότητα, οι παλαιότερες εκδόσεις του είχαν μια που ονομάζεται εργαλείο αποκοπής. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό το εργαλείο είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή που πρέπει να εκκινηθεί για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης, χωρίς τη συντόμευση Win+PrintScreen, είναι κουραστική και λίγοι γνώριζαν για το εργαλείο Snipping όταν τα Windows 7 εξακολουθούσαν να υποστηρίζονται.

  Τρόπος πρόσβασης στην τοποθεσία Microsoft Teams SharePoint για μια ομάδα

Τα Windows 10 έχουν αντικαταστήσει το εργαλείο Snipping με το Snip & Sketch. Εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στο macOS, αλλά σιγά σιγά βελτιώνεται. Δυστυχώς, είναι ένα βήμα πίσω από το Snipping Tool και πολλοί χρήστες ενδιαφέρονται να το πάρουν πίσω. Η Microsoft εργάζεται για τη βελτίωσή του. Στην επόμενη σημαντική έκδοση για τα Windows 10, θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη μορφή στην οποία θα αποθηκεύσετε την εικόνα.

Μέχρι να βελτιωθεί ουσιαστικά το εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 10, οι χρήστες έχουν μια μακρά λίστα εφαρμογών στιγμιότυπων οθόνης για να επιλέξουν. Κυμαίνονται από δωρεάν εφαρμογές όπως το Greenshot, ένα προσωπικό αγαπημένο, έως premium εφαρμογές όπως το Snagit.

  Μπορούν οι έξυπνοι θερμοστάτες να καταστρέψουν τον φούρνο σας;

Σε σύγκριση με το macOS, τα Windows λειτουργούν πολύ καλύτερα με πολλές οθόνες. Ακόμη και τα πιο δημοφιλή εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης για Windows δεν λειτουργούν τόσο καλά με πολλές οθόνες, επομένως δεν είναι σαν να προσθέτει άχρηστες λειτουργίες που άλλες εφαρμογές μπορούν να αντισταθμίσουν. Οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν να αγοράζουν εργαλεία μόνο και μόνο για να μπορούν να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης HD που είναι προεπιλεγμένη δυνατότητα στο macOS.