Πώς να αφαιρέσετε τις τάσεις από το Twitter

Σε ορισμένους χρήστες αρέσει να ακολουθούν τις τάσεις στο Twitter, ενώ άλλοι το βρίσκουν ενοχλητικό. Πολλοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως πηγή καθημερινών ειδήσεων, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται για άλλα θέματα.

Αν σταματήσατε να βλέπετε τηλεόραση επειδή δεν σας ενδιαφέρουν οι διασημότητες, η πολιτική και οι κουτσομπολιάρες, είναι κατανοητό ότι δεν θέλετε να βλέπετε αυτά τα θέματα ούτε στο Twitter. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή κατάργησης των τάσεων του Twitter με ένα απλό κλικ. Θα σας δείξουμε τι μπορείτε να κάνετε.

Επιλογή 1: Αυτόματη απόκρυψη τάσεων Twitter

Σε πολλές περιπτώσεις, οι χρήστες παραπονιούνται ότι το “Trends for You” είναι εντελώς άσχετο. Αυτή η ενότητα υποτίθεται ότι είναι ενημερωτική και σας δείχνει tweets που μπορεί να σας αρέσουν και βασίζεται στα πιο καυτά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας. Το Twitter πιστεύει ότι δεν πρέπει να χάσετε τίποτα! Τι γίνεται όμως αν απλά δεν σας ενδιαφέρει;

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter

Η τοποθεσία σας και τα άτομα που ακολουθείτε έχουν τον πιο ουσιαστικό αντίκτυπο στην ενότητα “Τάσεις για εσάς”. Μερικές φορές, αυτό το σενάριο είναι εκνευριστικό. Εάν χρησιμοποιείτε το Twitter για να επικοινωνείτε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πιθανότατα δεν σας ενδιαφέρει το τοπικό δράμα που συμβαίνει στην κοινότητά σας.

Ο αλγόριθμος Twitter δεν είναι τέλειος και μερικές φορές συνεχίζει να σας δείχνει άσχετα πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς λειτουργεί. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να κρύψετε τα ενοχλητικά tweets και να ηρεμήσετε τον εαυτό σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

  • Μπείτε στο Twitter και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  • Κάντε κλικ στο «Τάσεις για εσάς».
  • Εκεί, θα δείτε όλες τις τάσεις που προτείνει ο αλγόριθμος του Twitter για εσάς. Κάντε κλικ στην επιλογή “Εμφάνιση περισσότερων”.
  • Απενεργοποιήστε το “Trends for You” με μια απλή διαφάνεια ενός κουμπιού.
  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα Twitter από ένα μακρύ tweet

Ορίστε το! Δεν θα βλέπετε πλέον τάσεις με βάση την τοποθεσία σας, αλλά θα εξακολουθείτε να βλέπετε τις παγκόσμιες τάσεις.

Επιλογή 2: Σίγαση Tweets με βάση λέξεις-κλειδιά

Αν δεν θέλετε να κρύψετε όλες τις τάσεις αλλά μόνο αυτές που δεν σας ενδιαφέρουν, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

  • Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και μετά στην επιλογή «Σίγαση». Εκτός από τους χρήστες, μπορείτε να κάνετε σίγαση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών.
  • Πληκτρολογήστε τις λέξεις ή τις φράσεις που θέλετε να θέσετε σε σίγαση. Μερικές φορές μια λέξη-κλειδί δεν είναι αρκετή για τη σίγαση όλων των tweets σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε όσες λέξεις θέλετε.
  • Επιλέξτε για πόσο καιρό θέλετε να κάνετε σίγαση των tweets που περιέχουν τις λέξεις που έχετε επιλέξει. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν μία ημέρα, μία εβδομάδα και έναν μήνα. Φυσικά, αν χορτάσατε, μπορείτε επίσης να τα κρύψετε για πάντα!
  Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το φίλτρο ποιότητας για το χρονολόγιο του Twitter

Επιλογή 3: Επεκτάσεις Chrome για απόκρυψη τάσεων Twitter

Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια επέκταση Chrome που σας επέτρεπε να αποκρύψετε τις τάσεις του Twitter. Ονομαζόταν «Hide Twitter Guff» και ήταν δωρεάν για λήψη. Τώρα, υπάρχει μια επέκταση με τίτλο “Απόκρυψη τάσεων Twitter» από το ‘moath.dev.’

Κλείνοντας, το Twitter είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να διασκεδάσετε και να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα γεγονότα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να ακολουθείτε ειδήσεις και hashtags που δεν σας ενδιαφέρουν. Οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω είναι ένας τρόπος για να περιορίσετε αυτό που βλέπετε στο Twitter Trends.