Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάγνωσης στον Firefox

Ο Firefox έχει μια τακτοποιημένη μικρή λειτουργία που ονομάζεται «Λειτουργία ανάγνωσης» που μπορεί να αφαιρέσει περιεχόμενο που αποσπά την προσοχή από μια ιστοσελίδα. Κάνει την ανάγνωση του ιστότοπου πολύ πιο εύκολη και είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και επιτραπέζιο υπολογιστή. Ωστόσο, η λειτουργία ανάγνωσης δεν είναι διαθέσιμη για όλους τους ιστότοπους. Ορισμένοι ιστότοποι, ιδιαίτερα αυτοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν χρειάζονται λειτουργία αναγνώστη. Στην επιφάνεια εργασίας, η λειτουργία ανάγνωσης είναι αρκετά διακριτική, αλλά στο Android, το εικονίδιο της λειτουργίας ανάγνωσης καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στη γραμμή διευθύνσεων. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Reader στον Firefox, εάν τη βρίσκετε άχρηστη. Να πώς.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Reader τόσο στον επιτραπέζιο Firefox όσο και στο Android, αλλά δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στο iOS, παρόλο που είναι εκεί. Αυτό έχει να κάνει με τους περιορισμούς του iOS και το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα about:config.

  Τρόπος συγχρονισμού για: config Προτιμήσεις με το Firefox Sync

Η διαδικασία για την απενεργοποίηση της λειτουργίας Reader στον Firefox είναι η ίδια σε επιτραπέζιους υπολογιστές και Android. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε about:config. Αποδεχτείτε την προειδοποίηση και, στη συνέχεια, αναζητήστε την ακόλουθη προτίμηση.

reader.parse-on-load.enabled

Κάντε διπλό κλικ στην προτίμηση για να αλλάξετε την τιμή της σε False και η λειτουργία ανάγνωσης θα απενεργοποιηθεί.

Στη συσκευή σας Android, ανοίξτε τον Firefox και πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων. Αποδεχτείτε την προειδοποίηση και αναζητήστε την ίδια προτίμηση όπως παραπάνω. Είναι το ίδιο τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για Android εκδόσεις του Firefox. Επιλέξτε το και πατήστε το κουμπί “Εναλλαγή” κάτω από την προτίμηση για να αλλάξετε την τιμή του σε False. Από αυτό το σημείο και μετά, ο Firefox δεν θα εμφανίζει το εικονίδιο της λειτουργίας Reader στη γραμμή διευθύνσεων.

  Χρησιμοποιήστε το Vimium για περιήγηση με το πληκτρολόγιο σε Chrome και Firefox

Η λειτουργία ανάγνωσης προσφέρει καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης, αλλά δεν σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε δεδομένα. Εάν ένας ιστότοπος έχει πολλές εικόνες, η λειτουργία Reader δεν θα τον εμποδίσει να φορτώσει. Αυτό που κάνει η λειτουργία Reader είναι ότι σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς. Εάν διαβάζετε σε μια συσκευή με μικρή οθόνη, δηλαδή το τηλέφωνό σας, μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά σίγουρα θα διευκολύνει την ανάγνωση. Έχει επίσης δύο έγχρωμα θέματα. λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο και μαύρο κείμενο σε λευκό φόντο. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το θέμα να αλλάζει αυτόματα, π.χ. θα αλλάξει σε θέμα λευκό φόντο κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε θέμα μαύρο φόντο τη νύχτα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις ειδοποιήσεις στον Firefox

Η λειτουργία ανάγνωσης είναι ακίνδυνη, αλλά αν χρησιμοποιείτε πρόσθετα για Firefox στο Android, τότε γνωρίζετε ότι ορισμένα από αυτά προσθέτουν κουμπιά στη γραμμή διευθύνσεων. Το κουμπί λειτουργίας ανάγνωσης συχνά εμποδίζει τα κουμπιά που μπορεί να προσθέσει ένα πρόσθετο, καθιστώντας δύσκολη, αν όχι αδύνατη, τη χρήση του. Εάν διαθέτετε tablet, είναι πιθανό να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, καθώς τα tablet έχουν περισσότερο χώρο στην οθόνη, αλλά για τους χρήστες τηλεφώνων Android, κάθε κομμάτι του χώρου στην οθόνη είναι πολύτιμο.