Πώς να παρακολουθήσετε το υψηλό Ping στα Windows 10

Όταν μιλάμε για ταχύτητα internet, συχνά κοιτάμε τις ταχύτητες λήψης και τίποτα άλλο. Εάν έχετε σύνδεση 50mbps, τότε υποτίθεται ότι έχετε πολύ γρήγορη σύνδεση. Αν και η ταχύτητα είναι σημαντική, δεν είναι ο μόνος παράγοντας που έχει σημασία. Για παράδειγμα, μια σύνδεση 50 Mbps σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε λήψη μεγάλων αρχείων γρήγορα και να κάνετε ροή πολυμέσων. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια χωρίς καθυστέρηση. Για αυτό, χρειάζεστε επίσης χαμηλό ping. Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε το υψηλό ping στα Windows 10.

Τι είναι το Ping;

Το ping είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να επικοινωνήσετε με άλλον υπολογιστή ή δίκτυο. Στην περίπτωσή μας, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να συνδεθεί ο υπολογιστής σας σε έναν ιστότοπο ή έναν διακομιστή παιχνιδιών. Μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και όσο χαμηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο. Εάν έχετε υψηλούς ρυθμούς ping, τότε το Διαδίκτυό σας θα είναι αργό ανεξάρτητα από την ταχύτητα που λαμβάνετε.

  Τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο. αν οδηγείτε μια Lamborghini σε χωματόδρομο, δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα μπορεί να πάει το αυτοκίνητό σας. Βρίσκεστε σε χωματόδρομο και θα σας επιβραδύνει ανεξάρτητα. Η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο είναι το αυτοκίνητο σε αυτό το παράδειγμα και ο χωματόδρομος είναι ο ρυθμός ping.

Monitor High Ping

Μπορείτε να παρακολουθείτε υψηλό ping στα Windows 10 με ένα απλό σενάριο PowerShell. Αυτό το σενάριο έχει γραφτεί από τον χρήστη του Reddit jantari.

Ανοίξτε το Σημειωματάριο και επικολλήστε τα παρακάτω σε αυτό. Αποθηκεύστε το αρχείο με την επέκταση PS1. Εκτελέστε το και το σενάριο θα ελέγχει το ping σας κάθε δέκα δευτερόλεπτα. Εάν το ping είναι μεγαλύτερο από 100 ms, θα σας πει ότι είναι υψηλό.

while ($true) {
 $ping = (Test-Connection 8.8.8.8 -Count 1).ResponseTime
 if ($ping -gt 100) {
 Write-Host "$(Get-Date -Format HH:mm) - HIGH PING ($($ping)ms)!"
 }
 Start-Sleep 10
}

Επεξεργασία του Σεναρίου

Υπάρχουν τρεις μεταβλητές σε αυτό το σενάριο. χρόνος, διακομιστής και ρυθμός ping. Ίσως θέλετε να ελέγχετε το ρυθμό ping λιγότερο ή πιο συχνά. Ομοίως, τα 100 ms μπορεί να μην είναι υψηλά για τις ανάγκες σας. Ίσως χρειάζεται μόνο να γνωρίζετε πότε το ping είναι 150 ms ή 200 ms.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

Για να αλλάξετε πόσο συχνά, σε δευτερόλεπτα, το σενάριο ελέγχει το ping, επεξεργαστείτε αυτήν τη γραμμή.

Start-Sleep 10

Αντικαταστήστε το ’10’ με τον αριθμό των δευτερολέπτων που το σενάριο πρέπει να εκτελέσει έναν έλεγχο ping.

Για να επεξεργαστείτε το όριο ping, επεξεργαστείτε αυτήν τη γραμμή και αντικαταστήστε το “100” με οποιοδήποτε λογικό ποσοστό ping για εσάς, για παράδειγμα 150

 $ping = (Test-Connection 8.8.8.8 -Count 1).ResponseTime
 if ($ping -gt 100)

Αυτό το σενάριο πραγματοποιεί ping στον διακομιστή Google DNS, όπως αποδεικνύεται από το 8.8.8.8 σε αυτό το μέρος “$ping = (Test-Connection 8.8.8.8 -Count 1)” του. εάν θέλετε να κάνετε ping σε έναν διαφορετικό διακομιστή, για παράδειγμα έναν διακομιστή παιχνιδιών, μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτήν τη γραμμή και να αντικαταστήσετε το 8.8.8.8 με τη διεύθυνση του διακομιστή.

$ping = (Test-Connection 8.8.8.8 -Count 1).ResponseTime
if ($ping -gt 100)

  Πώς να αφαιρέσετε τις προτεινόμενες εφαρμογές από το μενού κοινής χρήσης στα Windows 10