Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί κλεισίματος σε καρτέλες στο Firefox Android

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κλείσετε μια καρτέλα στο Firefox Android. Για να κλείσετε μια καρτέλα, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο καρτελών επάνω δεξιά. Αυτό σας μεταφέρει σε μια προβολή πολλαπλών εργασιών όπου μπορείτε να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να προβάλετε όλες τις τρέχουσες καρτέλες σας. Εδώ, κάθε ανοιχτή καρτέλα αντιπροσωπεύεται ως ένα μικρό παράθυρο με ένα κουμπί κλεισίματος. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί για να κλείσετε μια καρτέλα ή να σύρετε για να την κλείσετε. Είναι εύκολο αλλά αρκετά άβολο που οι χρήστες συχνά αφήνουν τις καρτέλες ανοιχτές έως ότου ανοίξουν πάρα πολλές από αυτές. Το Tab Close Button είναι ένα πρόσθετο Firefox που προσθέτει ένα κουμπί κλεισίματος στις καρτέλες του Firefox. Αυτό το πρόσθετο είναι για Firefox Android και όχι για την έκδοση του προγράμματος περιήγησης για υπολογιστές.

Εγκαταστήστε το πρόσθετο

Ανοίξτε τον Firefox στο τηλέφωνό σας και επισκεφτείτε το Κουμπί Κλείσιμο καρτέλας σελίδα. Πατήστε το διακόπτη για να εγκαταστήσετε το πρόσθετο. Αν και ο Firefox Android δεν είχε ποτέ πρόσθετα που απαιτούσαν επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, είναι καλή ιδέα να κλείσετε την εφαρμογή και να την ανοίξετε ξανά.

  Χρησιμοποιήστε τα Apple Airpods με το Google Assistant στο Android [No Root]

Κουμπί κλεισίματος για καρτέλες

Αφού εγκαταστήσετε το κουμπί Κλείσιμο καρτέλας, ανοίξτε μια νέα καρτέλα στον Firefox. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η φόρτωσή του. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση της καρτέλας, θα δείτε ένα κουμπί κλεισίματος ακριβώς δίπλα στο αναπτυσσόμενο κουμπί στη γραμμή διευθύνσεων. Όταν πατήσετε αυτό το κουμπί, η τρέχουσα καρτέλα θα κλείσει.

Το κουμπί σταυρού που βλέπετε κατά τη φόρτωση μιας καρτέλας είναι μέρος της προεπιλεγμένης διεπαφής χρήστη του Firefox. Εάν το πατήσετε, δεν θα κλείσει την καρτέλα. Αντίθετα, θα σταματήσει τη φόρτωση της σελίδας.

Αυτό το πρόσθετο λειτουργεί εξαιρετικά ως επί το πλείστον, αλλά στα τηλέφωνα, το κουμπί κλεισίματος είναι κρυμμένο σε ιστότοπους που προσφέρει ο Firefox για άνοιγμα σε λειτουργία ανάγνωσης. Μπορεί να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε tablet Android, αλλά όσον αφορά τα τηλέφωνα, το κουμπί κλεισίματος μπλοκαρίστηκε στο Nexus 6P, το οποίο είναι μία από τις συσκευές μεγάλης οθόνης.

  6 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Super Nintendo Mini για Android

Δεν υπάρχει κουμπί αναίρεσης κλεισίματος. Μόλις κλείσει η καρτέλα, μπορείτε να την ανοίξετε ξανά από το ιστορικό περιήγησής σας, αλλά εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τρόπος να αναιρέσετε την ενέργεια.

Απεγκατάσταση πρόσθετου

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πρόσθετα στον Firefox Android και δεν σας αρέσει αυτό, δείτε πώς μπορείτε να το απεγκαταστήσετε. Πατήστε το κουμπί υπερχείλισης επάνω δεξιά. Από το μενού που ανοίγει, μεταβείτε στο Tools>Add-ons. Εδώ, μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλα τα πρόσθετα που έχουν εγκατασταθεί. Πατήστε αυτό που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Κάτω δεξιά στην επόμενη οθόνη, πατήστε το κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

  Πώς να προσαρμόσετε το μέγεθος της οθόνης στο Android 7.0

Εναλλακτικά, απλώς γράψτε about:addons στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το go. Θα σας μεταφέρει στην ίδια οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόσθετο και να το απεγκαταστήσετε.