Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη υποδοχής των Windows μετά από ενημερώσεις στα Windows 10

Οι ενημερώσεις των Windows 10 δεν πάνε πάντα ομαλά. Η λήψη μπορεί να κολλήσει ή, εάν μια ενημέρωση είναι επιτυχής, μπορεί να καταλήξετε με πολλές κατεστραμμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η λειτουργία Night Light κυκλοφόρησε με την Ενημέρωση δημιουργών. Η όλη διαδικασία της ενημέρωσης διαρκεί αρκετό χρόνο. Η οθόνη «Μόνο μια στιγμή» είναι συχνά εκεί για περισσότερες από μερικές στιγμές. Όταν ολοκληρωθούν όλα, δεν κάνετε εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας. Αντίθετα, τα Windows 10 σάς εμφανίζουν μια οθόνη καλωσορίσματος και μερικές φορές θα προσπαθήσουν να σας δείξουν τι νέο υπάρχει. Αν έχετε ήδη κοιτάξει επίμονα την οθόνη «Μόνο μια στιγμή» και «Ετοιμάζουμε τα πράγματα» για μια ώρα, δεν σας ενδιαφέρει και πολύ η οθόνη καλωσορίσματος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη καλωσορίσματος των Windows μετά τις ενημερώσεις.

  Πώς να ελέγξετε τι κάνουν οι πολλαπλές οθόνες στα Windows 10

Απενεργοποιήστε την οθόνη υποδοχής των Windows

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος. Επιλέξτε την καρτέλα Ειδοποιήσεις και ενέργειες και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”. Αυτή η ενότητα έχει μερικούς διακόπτες για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ειδοποιήσεων.

Αναζητήστε το “Δείξε μου την εμπειρία καλωσορίσματος των Windows μετά από ενημερώσεις και περιστασιακά όταν συνδέομαι για να επισημάνω ό,τι νέο υπάρχει και προτείνεται” και απενεργοποιήστε το.

Όταν απενεργοποιείτε την οθόνη καλωσορίσματος των Windows, απενεργοποιείτε επίσης τα ενοχλητικά μικρά αναδυόμενα παράθυρα που σας εμφανίζουν τα Windows 10 μετά από μια ενημέρωση/αναβάθμιση. Αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα επισημαίνουν νέες δυνατότητες ή προτείνουν πράγματα για να δοκιμάσετε. Εμφανίζονται τόσο στην επιφάνεια εργασίας όσο και σε εφαρμογές και είναι εξίσου ενοχλητικά.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα Πρόσφατα αρχεία από το μενού Έναρξη στα Windows 10

Θα εξακολουθείτε να βλέπετε την οθόνη εκκίνησης που εμφανίζεται κατά την εκκίνηση των Windows 101. Αυτή η ρύθμιση ισχύει αποκλειστικά για τις οθόνες υποδοχής και εισαγωγής που βλέπετε μετά από μια ενημέρωση των Windows 10. Δεν θα απαλλαγεί από τις ενδιάμεσες οθόνες που βλέπετε κατά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης. Αυτό ισχύει τόσο για τις οθόνες που βλέπετε κατά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης όσο και για την εκκίνηση στα Windows 10 και την οριστικοποίηση της ενημέρωσης.

Αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη στο Creators Update. Εάν δεν έχετε την Ενημέρωση δημιουργών, θα πρέπει να κοιτάξετε την οθόνη καλωσορίσματος άλλη μια φορά για να την απενεργοποιήσετε.

  Ανοίξτε τη μονάδα οπτικού δίσκου με συντόμευση πληκτρολογίου [Windows]

Κανονικά, η οθόνη καλωσορίσματος δεν έχει νέες ρυθμίσεις. Εάν η Microsoft αποφασίσει να προσθέσει νέες ρυθμίσεις ή επιλογές διαμόρφωσης στην οθόνη καλωσορίσματος μετά από μια ενημέρωση, πιθανότατα θα τη χάσετε με αυτήν την επιλογή απενεργοποιημένη. Αυτός δεν είναι λόγος να ανησυχείτε γιατί τα Windows 10 σάς επιτρέπουν πάντα να επιστρέψετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αργότερα. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε για τις επιλογές. Μπορεί να βρίσκονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις ή σε συγκεκριμένες εφαρμογές μετοχών και θα πρέπει να τις βρείτε όλες.