Πώς να ελέγξετε τι κάνουν οι πολλαπλές οθόνες στα Windows 10

Τα Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές οθόνες με διάφορους τρόπους, επεκτείνοντας ή αντιγράφοντας την κύρια οθόνη σας. Μπορείτε ακόμη και να απενεργοποιήσετε την κύρια οθόνη σας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις δευτερεύουσες ρυθμίσεις οθόνης με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου.

Χρησιμοποιώντας το μενού “Project” των Windows + P

Για να αλλάξετε γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 χειρίζονται πολλές οθόνες, πατήστε Windows + P.

Ένα σκούρο γκρι μενού με τίτλο “Project” θα εμφανιστεί στο δεξί μέρος της οθόνης σας. (Αυτό είναι «έργο» όπως στον προβολέα, όχι «έργο» όπως σε μια εργασία στην οποία εργάζονται οι άνθρωποι μαζί.)

Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα του ποντικιού ή του δρομέα και το Enter για να επιλέξετε την επιλογή που θέλετε. Δείτε τι κάνουν οι επιλογές:

Μόνο οθόνη υπολογιστή: Αυτή η λειτουργία εμφανίζει βίντεο μόνο στην κύρια οθόνη, ακόμα κι αν είναι συνδεδεμένη μια δεύτερη.
Διπλότυπο: Αυτή η λειτουργία αντιγράφει την έξοδο βίντεο από την κύρια οθόνη σε μια δεύτερη οθόνη, η οποία μπορεί να είναι ιδανική για παρουσιάσεις.
Επέκταση: Αυτή η λειτουργία επεκτείνει την επιφάνεια εργασίας σε όσες οθόνες έχετε συνδέσει. Τα ράβει όλα σε μια μεγάλη εικονική επιφάνεια εργασίας και μπορείτε να μετακινήσετε παράθυρα μεταξύ τους.
Μόνο δεύτερη οθόνη: Αυτή η λειτουργία εμφανίζει βίντεο μόνο στη δεύτερη οθόνη, ενώ η κύρια οθόνη παραμένει κενή και αχρησιμοποίητη.

  Πώς να προσθέσετε άτομα και εταιρείες στις επαφές στο Mac

Παραδείγματα πότε να χρησιμοποιείται κάθε επιλογή έργου

Έχοντας υπόψη τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω, ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερα κοινά σενάρια πολλαπλών εμφανίσεων και ας εξετάσουμε πώς μπορούν να βοηθήσουν αυτές οι επιλογές:

Σενάριο 1: Παρουσίαση PowerPoint

Έχετε έναν φορητό υπολογιστή συνδεδεμένο σε έναν ψηφιακό προβολέα σε μια αίθουσα διαλέξεων, επαγγελματικές συναντήσεις ή εκκλησία και θέλετε να εμφανίσετε τα περιεχόμενα της οθόνης σας μέσω του προβολέα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να επιλέξετε τη λειτουργία Διπλότυπο από το μενού Έργο Windows+P. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το πρόγραμμα παρουσίασής σας ως συνήθως και το κοινό θα δει ακριβώς αυτό που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας.

  Πώς να διορθώσετε το Firestick δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi

Σενάριο 2: Power User Desktop

Έχετε δύο ή περισσότερες οθόνες για να σας προσφέρουν περισσότερα ακίνητα οθόνης για λόγους παραγωγικότητας, όπως ανάπτυξη λογισμικού, επεξεργασία βίντεο, διαπραγμάτευση μετοχών ή παραγωγή μουσικής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Επέκτασης από το μενού Έργο Windows+P, ώστε να βλέπετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα. Μπορείτε ακόμη και να μετακινήσετε παράθυρα μεταξύ οθονών με συντόμευση πληκτρολογίου.

Σενάριο 3: Αντικατάσταση οθόνης φορητού υπολογιστή

Έχετε ένα φορητό υπολογιστή εργασίας που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι με μια μεγάλη οθόνη, αλλά δεν χρειάζεστε την ενσωματωμένη οθόνη του φορητού υπολογιστή. Μπορείτε ακόμη να διαμορφώσετε τον φορητό υπολογιστή ώστε να λειτουργεί με κλειστό καπάκι και να χρησιμοποιείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να επιλέξετε Λειτουργία μόνο δεύτερης οθόνης από το μενού Έργο Windows + P.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

Σενάριο 4: Βραδιά οικογενειακής ταινίας

Είναι κινηματογραφική βραδιά και έχετε έναν νέο βιντεοπροβολέα που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε μια ταινία από τον υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Διπλότυπη ή Δεύτερη οθόνη μόνο από το μενού Έργο Windows + P. Εάν ο προβολέας έχει διαφορετική εγγενή ανάλυση από την οθόνη σας, τότε το “Μόνο δεύτερη οθόνη” μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα επειδή τα Windows θα προσαρμόσουν τέλεια την έξοδο στον προβολέα αντί να προσπαθήσουν να επεκτείνουν την ανάλυση της κύριας οθόνης σας ώστε να ταιριάζει.

Περισσότερες συμβουλές για πολλές οθόνες

Εάν δεν έχετε εφεδρική οθόνη αλλά έχετε υπολογιστή με ενσωματωμένη οθόνη, μπορείτε ενδεχομένως να τη χρησιμοποιήσετε ως δεύτερη οθόνη με μια ασύρματη τεχνολογία που ονομάζεται Miracast ενσωματωμένη στα Windows 10. Και, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγική εργασία με πολλαπλές ρυθμίσεις οθόνης, ανατρέξτε στον αναλυτικό οδηγό μας για να επωφεληθείτε από τις διπλές οθόνες. Διασκεδάστε και απολαύστε τη θέα!