Ανοίξτε τη μονάδα οπτικού δίσκου με συντόμευση πληκτρολογίου [Windows]


Οι μονάδες οπτικού δίσκου εξακολουθούν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος σχεδόν όλων των μηχανών με Windows. Παρόλο που συσκευές όπως το Surface tablet αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεστε τη μονάδα δίσκου για να έχετε ένα τέλεια χρησιμοποιήσιμο σύστημα, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν καθόλου. Η μονάδα οπτικού δίσκου δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο της μονάδας δισκέτας για άλλα λίγα χρόνια. Εάν συγκρίνετε ποτέ ένα συνηθισμένο μηχάνημα Windows από έναν μεγάλο κατασκευαστή όπως η hp ή η Dell, με ένα MacBook, θα παρατηρήσετε ότι μεταξύ των πολλών παραλλαγών σχεδιασμού, η μονάδα δίσκου σε ένα MacBook δεν χρειάζεται να ανοίξει ή να κλείσει. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις μονάδες οπτικού δίσκου τόσο σε φορητούς υπολογιστές όσο και σε επιτραπέζιες ρυθμίσεις πύργων. Πρέπει είτε να το ανοίξετε από το My Computer είτε να πατήσετε το φυσικό κουμπί στην ίδια τη μονάδα δίσκου. Αν ψάχνετε για έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο για να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε το Door Control. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή Windows που ανοίγει/εξάγει τη μονάδα οπτικού δίσκου μόνο με μια συντόμευση πληκτρολογίου. Ισχυρίζεται επίσης ότι μπορεί να κλείσει τη μονάδα δίσκου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πραγματικό υλικό του συστήματός σας.

  Τρόπος απόκρυψης τιμών και δεικτών σφάλματος στο Microsoft Excel

Λήψη και εγκατάσταση ελέγχου πόρτας. Θα προσθέσει ένα εικονίδιο εξαγωγής στο δίσκο συστήματος. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε τη μονάδα οπτικού δίσκου.

Για να διαμορφώσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να κάνει το ίδιο, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και κάντε κλικ στο «Πλήκτρο πρόσβασης» από το μενού περιβάλλοντος. Πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε τη μονάδα οπτικού δίσκου και θα εμφανιστεί στο πεδίο Πλήκτρο συντόμευσης.

Το Door Control ισχυρίζεται ότι μπορεί επίσης να κλείσει τη μονάδα οπτικού δίσκου, αλλά δεν θα το κάνει εκτός εάν η ίδια η μονάδα έχει αυτήν τη δυνατότητα. Σκεφτείτε την εποχή που τα μεγάλα στερεοφωνικά συστήματα ήρθαν με συσκευές αναπαραγωγής CD. Υπήρχε κανονικά ένα κουμπί εξαγωγής/άνοιγμα για το άνοιγμα της μονάδας, αλλά αν δεν χρησιμοποιούσατε το κουμπί και απλώς πιέζατε λίγο το δίσκο, θα έκλεινε. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεχειριστήριο για να το κλείσετε. Δεν ισχύει το ίδιο για τις μονάδες δίσκου των περισσότερων φορητών υπολογιστών, αλλά ορισμένες μονάδες δίσκου που είναι πιθανό να αποτελούν μέρος ενός υπολογιστή υπολογιστή πύργου μπορεί να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Εάν έχετε μια τέτοια μονάδα δίσκου στο σύστημά σας, το Door Control θα μπορεί να κλείσει τη μονάδα καθώς και να την ανοίξει.

  3 Εναλλακτικές λύσεις στην εφαρμογή Google Camera για iPhone

Κατεβάστε το Door Control