Πώς να απενεργοποιήσετε την καθυστέρηση εκκίνησης των Windows 10

Μετά την εκκίνηση των Windows, περιμένει περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα προγράμματα εκκίνησης. Αυτή η “καθυστέρηση εκκίνησης” επιτρέπει την ολοκλήρωση της φόρτωσης των υπηρεσιών επιφάνειας εργασίας και Windows, κάνοντας τα πάντα να λειτουργούν λίγο πιο ομαλά. Εάν έχετε εφαρμογές που θα προτιμούσατε να εκτελέσετε αμέσως, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό hack μητρώου.

Η καθυστέρηση των δέκα δευτερολέπτων μετά την εκκίνηση των Windows αλλά πριν ξεκινήσει η φόρτωση των εφαρμογών εκκίνησης δίνει στο λειτουργικό σύστημα χρόνο να φορτώσει στη μνήμη και να εκτελέσει τυχόν απαραίτητες εργασίες συστήματος προτού οι εφαρμογές αρχίσουν να ζητούν πόρους. Η παραβίαση μητρώου για την οποία μιλάμε σε αυτό το άρθρο μειώνει ή απενεργοποιεί την καθυστέρηση εκκίνησης, πράγμα που σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις εφαρμογές εκκίνησης. Δεν υπάρχει τρόπος να εφαρμοστεί αυτή η τεχνική μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Σημείωση: Η εξάλειψη της καθυστέρησης εκκίνησης λειτουργεί καλύτερα σε μονάδες στερεάς κατάστασης, καθώς φορτώνουν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Αν και μπορείτε σίγουρα να το δοκιμάσετε εάν έχετε έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε μεγάλη αύξηση στο πόσο γρήγορα φορτώνονται οι εφαρμογές εκκίνησης.

  Καρφιτσώστε αναρτήσεις, κανάλια, βίντεο και αρχεία

Πώς να απενεργοποιήσετε την καθυστέρηση εκκίνησης των Windows 10

Για να απενεργοποιήσετε την καθυστέρηση εκκίνησης των Windows 10, χρειάζεται απλώς να κάνετε μερικές αλλαγές στο μητρώο των Windows.

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack, και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Έναρξη και πληκτρολογώντας “regedit”. Πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και, στη συνέχεια, επιτρέψτε του να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.

Στον Επεξεργαστή Μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να πλοηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί (ή αντιγράψτε και επικολλήστε το στη γραμμή διευθύνσεων του Επεξεργαστή Μητρώου):

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerSerialize

Εάν το κλειδί Serialize δεν υπάρχει ήδη, θα πρέπει να το δημιουργήσετε. Κάντε δεξί κλικ στο γονικό κλειδί ( Explorer ) και επιλέξτε Νέο > Κλειδί. Ονομάστε το “Σειριοποίηση”.

  Τρόπος διόρθωσης 100% χρήσης δίσκου μετά την ενημέρωση των Windows KB3201845

Δημιουργία νέου κλειδιού

Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Serialize και επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value. Ονομάστε τη νέα τιμή StartupDelayInMSec.

Στη συνέχεια, θα τροποποιήσετε αυτήν την τιμή. Κάντε διπλό κλικ στο νέο StartupDelayInMSecvalue και βεβαιωθείτε ότι η τιμή έχει οριστεί στο 0 στο πλαίσιο “Δεδομένα τιμής”.

Κάντε κλικ στο “OK” και, στη συνέχεια, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Εσείς και οι άλλοι χρήστες δεν θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζετε την καθυστέρηση που σας επιβάλλεται από τα Windows.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά αυτήν την καθυστέρηση επειδή τα προγράμματα εκκίνησης απαιτούν πάρα πολλούς πόρους κατά τη σύνδεση, επιστρέψτε στον Επεξεργαστή Μητρώου και διαγράψτε την τιμή StartupDelayInMSec κάνοντας δεξί κλικ σε αυτήν και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο «Διαγραφή».

  Εναλλαγή μεταξύ 30+ δημοφιλών διακομιστών DNS από το δίσκο συστήματος των Windows

Κατεβάστε το Hack μητρώου μας με ένα κλικ

Εάν δεν θέλετε να βουτήξετε μόνοι σας στο Μητρώο, έχουμε δημιουργήσει ένα hack μητρώου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Απλώς κατεβάστε και εξαγάγετε το ακόλουθο αρχείο ZIP:

Απενεργοποιήστε το Startup Delay Registry Hack

Μέσα θα βρείτε ένα αρχείο REG για την απενεργοποίηση της καθυστέρησης εκκίνησης στα Windows και ένα για την επανενεργοποίησή της. Αφού εξαχθεί, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε και αποδεχτείτε τα μηνύματα που σας ρωτούν εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές στο μητρώο σας.

Αυτά τα hacks είναι απλώς το κλειδί Serialize που εξήχθη από το δικό μας Μητρώο αφού προσθέσαμε ή αφαιρέσαμε την τιμή StartupDelayInMSec για την οποία μιλήσαμε στην προηγούμενη ενότητα. Η εκτέλεση του hack τροποποιεί την τιμή στο μητρώο σας. Αν σας αρέσει να ασχολείστε με το Μητρώο, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να δημιουργείτε τις δικές σας εισβολές στο Μητρώο.