Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη αρχείων στο Whatsapp

Το Whatsapp σάς επιτρέπει να στέλνετε εικόνες, έγγραφα, ηχητικά μηνύματα και βίντεο στους φίλους σας. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές συνομιλίας υποστηρίζουν αυτούς τους βασικούς τύπους αρχείων και για καλό λόγο. Αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά αρχεία που μοιράζονται οι άνθρωποι. Συχνά, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να μπορείτε να στέλνετε αρχεία μέσω μιας εφαρμογής συνομιλίας. Άλλες φορές, είναι απλώς μια αποστράγγιση στη συσκευή σας. Το Whatsapp είναι μια ισχυρή εφαρμογή που μπορείτε να έχετε στο τηλέφωνό σας. Εάν το χρησιμοποιείτε συχνά ή αν είστε σε πάρα πολλές ομάδες, θα εξαντλήσει την μπαταρία σας. Επιπλέον, θα καταναλώσει επίσης σημαντικό αποθηκευτικό χώρο. Το Whatsapps αποθηκεύει από προεπιλογή όλα τα αρχεία που αποστέλλονται μέσω ενός νήματος συνομιλίας. Τα αρχεία πολυμέσων που μοιράζονται σε ένα νήμα σε σίγαση θα ληφθούν όταν ληφθούν. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη αρχείων στο Whatsapp.

  Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη λήψη

Πατήστε την επιλογή Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Η οθόνη Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιος τύπος περιεχομένου θα ληφθεί αυτόματα. Μπορείτε να επιλέξετε ρυθμίσεις αυτόματης λήψης για φωτογραφίες, ήχο, βίντεο και έγγραφα. Πατήστε τον τύπο περιεχομένου για τον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη.

Για κάθε τύπο περιεχομένου, έχετε τρεις επιλογές. Ποτέ, Wi-Fi και Wi-Fi και Cellular. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη στο Whatsapp, επιλέξτε την επιλογή «Ποτέ» για κάθε τύπο αρχείου που αναφέρεται στην ενότητα Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης.

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις εκκρεμείς εργασίες στο WhatsApp χρησιμοποιώντας το Any.Do

Οι άλλες δύο επιλογές είναι απλώς εκεί για εξοικονόμηση εύρους ζώνης εάν μεταβείτε στο κυψελοειδές δίκτυό σας.

Προβολή αρχείων με απενεργοποιημένη αυτόματη λήψη

Όταν απενεργοποιείτε την αυτόματη λήψη αρχείων στο Whatsapp, τα αρχεία εμφανίζονται σε ένα νήμα συνομιλίας με ένα κουμπί λήψης πάνω από τη μικρογραφία. Δεν μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του αρχείου. Για να το δείτε, πρέπει να πατήσετε το κουμπί λήψης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η λήψη του αρχείου. Θα γίνει λήψη ανεξάρτητα από το αν είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας ή σε WiFi.

Η απενεργοποίηση της αυτόματης λήψης αρχείων στο Whatsapp έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι εικόνες, ο ήχος και το βίντεο που δεν σας ενδιαφέρουν δεν αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Αυτό είναι ως επί το πλείστον περιεχόμενο που μοιράζεται μέσω των νημάτων συνομιλίας που έχετε θέσει σε σίγαση. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η ρύθμιση ισχύει για όλα τα νήματα συνομιλίας. Μερικά από αυτά τα νήματα μπορεί να είναι πραγματικά σχετικά. Ίσως είναι σημαντικό να βλέπετε τα αρχεία που μοιράζεστε στο νήμα μαζί σας. Αντί να τα κατεβάσετε κατά τη λήψη τους, πρέπει να τα κατεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν υπάρχουν πολλά από αυτά.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Το Whatsapp δεν σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση για μεμονωμένα νήματα.