Πώς να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Τα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή διαθέτουν μια ασφαλή λειτουργία στην οποία μπορείτε να εκκινήσετε. Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί, είναι καλύτερο να τον εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία και να τον αντιμετωπίσετε. Το Android έχει παρόμοια ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για την αντιμετώπιση προβλημάτων μιας εφαρμογής που προκαλεί προβλήματα. Σε αντίθεση με την ασφαλή λειτουργία σε ένα λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή, η ασφαλής λειτουργία στο Android δεν απενεργοποιεί πράγματα όπως το WiFi και άλλοι διακόπτες ραδιοφώνου στη συσκευή σας. Η ασφαλής λειτουργία απενεργοποιεί μερικές προεπιλεγμένες εφαρμογές, όπως την εφαρμογή Υγεία και όλες τις εφαρμογές τρίτων. Δείτε πώς μπορείτε να θέσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία και πώς να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android.

  Πώς να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο Android

Ενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Η μέθοδος ενεργοποίησης της ασφαλούς λειτουργίας διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Στις περισσότερες συσκευές, ειδικά σε εκείνες που διαθέτουν στοκ Android, όπως το Nexus 6P, αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει. Υποθέτουμε ότι το τηλέφωνό σας είναι ήδη ενεργοποιημένο. Εάν όχι, ενεργοποιήστε το.

Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή «Απενεργοποίηση». Αυτές οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση Android που διαθέτετε. Μας ενδιαφέρει πραγματικά μόνο η επιλογή «Απενεργοποίηση». Πατήστε και κρατήστε το. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη σας που λέει “Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία”. Πατήστε “Ok” και περιμένετε να επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας.

  Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε συσκευή με απόθεμα Android, η διαδικασία ενεργοποίησης της ασφαλούς λειτουργίας ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική. Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτό.

Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την ξανά, αλλά μην αφήσετε το κουμπί λειτουργίας. Περιμένετε μέχρι να δείτε το λογότυπο εκκίνησης. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης. Κρατήστε το πατημένο μέχρι να επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας. Όταν γίνει, θα είναι σε ασφαλή λειτουργία.

Όταν μια συσκευή βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, υπάρχει ένα υδατογράφημα «Ασφαλής λειτουργία» στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Απενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Είναι απίστευτα εύκολο να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android. Δεν υπάρχει διεπαφή χρήστη για αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να το ενεργοποιήσετε ξανά. Αν υποθέσουμε ότι το τηλέφωνό σας ήταν σε ασφαλή λειτουργία όταν το απενεργοποιήσατε, η ενεργοποίησή του θα εκκινήσει το τηλέφωνο σε κανονική λειτουργία.

  Σιωπήστε τον συναγερμό σας με μια κίνηση του χεριού σας [Android]

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android. Αυτό λειτουργεί ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την έκδοση Android που έχετε στο τηλέφωνό σας. Όταν απενεργοποιείτε την ασφαλή λειτουργία, το υδατογράφημα «Ασφαλής λειτουργία» στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας εξαφανίζεται.