Πώς να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στο Android [No Root]


Τα κινούμενα σχέδια είναι ένα καλλυντικό χαρακτηριστικό που κάνει ένα λειτουργικό σύστημα να φαίνεται πιο cool. Τα κινούμενα σχέδια γεμίζουν τις ενέργειες μετάβασης, π.χ. όταν κάνετε εναλλαγή από τη μια εφαρμογή στην άλλη, μια κινούμενη εικόνα κάνει τη μετάβαση να φαίνεται πιο ομαλή. Τα κινούμενα σχέδια αποτελούν μέρος όλων των λειτουργικών συστημάτων. Windows, macOS, iOS, Android και Windows Mobile. Φαίνονται προσεγμένα και συμβάλλουν στην φινέτσα του UI, αλλά εξαντλούν επίσης την μπαταρία σας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι το φαινόμενο parallax στο iOS που ήταν μια τεράστια εξάντληση της μπαταρίας. Το Android δεν είναι διαφορετικό. Έχει επίσης κινούμενα σχέδια για να γεμίσει τα κενά μετάβασης και να κάνει το λειτουργικό σύστημα να φαίνεται πιο ρευστό. Αυτά τα κινούμενα σχέδια εξαντλούν την μπαταρία όπως κάθε άλλο κινούμενο σχέδιο. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στο Android.

  Πώς να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi από το Android σε οποιοδήποτε smartphone

Για να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στο Android, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Στην οθόνη Σχετικά με το τηλέφωνο, αναζητήστε τον αριθμό έκδοσης και πατήστε τον επτά φορές. Επιστρέψτε στην κύρια εφαρμογή Ρυθμίσεις και οι Επιλογές προγραμματιστή θα είναι πλέον ορατές.

Πατήστε Επιλογές προγραμματιστή και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα «Σχέδιο», όπου θα βρείτε τρεις τύπους κινούμενων εικόνων που μπορούν να απενεργοποιηθούν. Κλίμακα κινούμενων εικόνων παραθύρου, κλίμακα κίνησης μετάβασης και κλίμακα διάρκειας Animator. Πατήστε καθεμία από αυτές τις ρυθμίσεις για να ανοίξετε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις κλίμακας. Μπορείτε να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε τα κινούμενα σχέδια, αλλά το πιο σημαντικό, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις φυσαλίδες ειδοποιήσεων στο Android

Πατήστε «Απενεργοποίηση κινούμενων σχεδίων» για να απενεργοποιήσετε την αντίστοιχη κινούμενη εικόνα. Επαναλάβετε και για τους τρεις τύπους κινούμενων εικόνων για να απενεργοποιήσετε πλήρως τα κινούμενα σχέδια στο Android. Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ αμέσως και δεν χρειάζεται να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Θα παρατηρήσετε διαφορά όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών ή εκκινήσετε νέες εφαρμογές στα τηλέφωνά σας.

Αυτό δεν θα επιταχύνει ούτε θα επιβραδύνει σημαντικά το τηλέφωνό σας. Η πραγματική αισθητή διαφορά θα είναι στον χρόνο μπαταρίας. Το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί περισσότερο με μία μόνο φόρτιση.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων για Android