Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών στο iOS

Οι αξιολογήσεις εφαρμογών είναι αυτές που βοηθούν μια εφαρμογή να αποκτήσει ορατότητα στο App Store. Μπορεί να σας εκπλήξει όταν μαθαίνετε, αλλά πολλές εφαρμογές στο App Store δεν έχουν ληφθεί ποτέ μία φορά. Μερικές φορές οι εφαρμογές είναι χαμηλής ποιότητας, αλλά συχνά απλώς δυσκολεύονται να βρεθούν ανάμεσα στις άλλες πιο δημοφιλείς εφαρμογές. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, οι προγραμματιστές εφαρμογών ζητούν να αξιολογήσετε μια εφαρμογή, κάτι που θα έπρεπε αν σας αρέσει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάθε έκδοση μιας εφαρμογής μπορεί να αξιολογηθεί ξεχωριστά. Ορισμένες εφαρμογές ζητούν επίμονα αξιολογήσεις κάθε φορά που κυκλοφορούν μια νέα έκδοση και μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών στο iOS.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές σε iPhone ή iPad με iOS 13

Απενεργοποιήστε τις αξιολογήσεις και τις αξιολογήσεις

Από το iOS 10+, το App Store έχει μια επιλογή που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο iTunes & App Store. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Βαθμολογίες και αξιολογήσεις εντός εφαρμογής». Αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σταματήσει τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών στο iOS.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις επειδή οι εφαρμογές πρέπει να υποστηρίζουν και αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι κάτι που το iOS μπορεί να αναγκάσει τις εφαρμογές να ακολουθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνετε περιστασιακά αίτημα για έλεγχο ή αξιολόγηση. Εάν υπάρχει μια εφαρμογή που είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τη λήψη κριτικής, χρησιμοποιήστε την παρακάτω λύση.

  Το Eclipse ενεργοποιεί τη νυχτερινή λειτουργία σε όλο το σύστημα στο iOS 7

Βαθμολογήστε & Εκτέλεση

Όταν μια εφαρμογή ωθεί ένα αίτημα για αξιολόγηση, έχετε την επιλογή να το αξιολογήσετε, να του ζητήσετε να σας υπενθυμίσει ξανά ή να το ακυρώσετε. Εάν ακυρώσετε το αίτημα αξιολόγησης, αναπόφευκτα θα εμφανιστεί ξανά. Όταν συμβεί αυτό, πατήστε την επιλογή “Βαθμολογήστε τώρα” και όταν μεταβείτε στην εφαρμογή App Store, πατήστε/πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα.

Η εφαρμογή που ζήτησε αξιολόγηση ή/και αξιολόγηση δεν μπορεί να γνωρίζει εάν όντως της δώσατε βαθμολογία ή όχι. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ενέργειες εντός εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή σας ζητήσει να εγγραφείτε σε ένα κανάλι YouTube, μπορείτε απλώς να συμφωνήσετε να εγγραφείτε σε αυτό και να λάβετε ό,τι προσφέρει η εφαρμογή ως αντάλλαγμα. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι εάν έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας στο Facebook ή κάτι παρόμοιο με την εφαρμογή και μπορεί να παρακολουθεί τα συγκεκριμένα like σας.

  Πώς να αναφέρετε και να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα iMessage στο iOS

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι αξιολογήσεις είναι αυτές που βοηθούν μια εφαρμογή να αποκτήσει ορατότητα. Δεν είναι έγκλημα να μην αξιολογείτε μια εφαρμογή, αλλά αν σας αρέσει πραγματικά μια εφαρμογή, θα πρέπει να την βοηθήσετε να κερδίσει την έλξη. Είναι πρόβλημα μόνο όταν οι εφαρμογές γίνονται πολύ επίμονες ή όταν ζητούν αξιολογήσεις για κάθε μεμονωμένη έκδοση. Φανταστείτε εάν η εφαρμογή Facebook, η οποία ενημερώνεται κάθε δύο εβδομάδες, αρχίσει να ζητά αξιολόγηση ή αξιολόγηση για κάθε νέα έκδοση. Θα το απεγκαταστήσετε πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να πείτε ένα αστέρι.