Πώς να απαντάτε ιδιωτικά σε ομαδικά μηνύματα στο Whatsapp

Τα ομαδικά μηνύματα αποτελούν βασικό μέρος οποιασδήποτε εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Για κάθε νήμα ομαδικής συνομιλίας που έχετε στο Facebook Messenger ή στο Snapchat ή στο Whatsapp, πιθανότατα έχετε τουλάχιστον ένα ιδιωτικό νήμα όπου πραγματοποιείτε μια βοηθητική συνομιλία που το συνοδεύει. Για να διευκολύνετε αυτές τις ιδιωτικές συνομιλίες, το Whatsapp διαθέτει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να απαντάτε ιδιωτικά σε ομαδικά μηνύματα. Ετσι δουλευει.

Απαντήστε ιδιωτικά σε ομαδικά μηνύματα

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε σε ένα νήμα ομάδας. Πατήστε παρατεταμένα σε ένα μήνυμα εντός του νήματος. Θα εμφανιστεί μια γραμμή με μερικές επιλογές, μία από τις οποίες είναι “περισσότερες”. Πατήστε το.

  Πώς να κάνετε ομαδικές κλήσεις στο Whatsapp

Η γραμμή θα αποκαλύψει πρόσθετες επιλογές, μία από τις οποίες είναι Ιδιωτική απάντηση. Πατήστε το και θα μπορείτε να απαντήσετε στο άτομο που έστειλε το μήνυμα στο δικό του, ιδιωτικό νήμα. Όταν το κάνετε αυτό, το αρχικό μήνυμα θα προσαρτηθεί αυτόματα στο μήνυμα που στέλνετε όπως συμβαίνει όταν απαντάτε ή προωθείτε ένα μήνυμα στο Whatsapp.

Εξυπακούεται ότι οι ιδιωτικές απαντήσεις υπόκεινται στο άτομο που τις έστειλε. Μπορείτε να απαντήσετε ιδιωτικά σε ένα ομαδικό μήνυμα, αλλά μόνο στο άτομο που έστειλε το μήνυμα στο οποίο απαντάτε. Εάν θέλετε να αλλάξετε τον παραλήπτη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα προώθησης.

  Πώς να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό σας

Το Whatsapp έχει αντιγραφή/επικόλληση όπως κάθε άλλη εφαρμογή, επομένως δεν ήταν ακριβώς αδύνατο να έχετε μια ιδιωτική συνομιλία σχετικά με κάτι που λέγεται σε ένα νήμα ομάδας. Η επιλογή προώθησης είναι επίσης βιώσιμη, αλλά αυτή η δυνατότητα διευκολύνει τις ιδιωτικές συνομιλίες. Για πολλούς ανθρώπους το Whatsapp δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για περιστασιακές συνομιλίες με φίλους και οικογένεια. Η εφαρμογή είναι τόσο δημοφιλής που χρησιμοποιείται συχνά ως ανεπίσημο εργαλείο επικοινωνίας στους χώρους εργασίας. Χαρακτηριστικά όπως αυτό το καθιστούν πιο χρήσιμο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι πραγματικές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων προσανατολισμένες στην παραγωγικότητα έχουν μείνει πίσω.

  Πώς να κρύψετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο στο WhatsApp

Το Skype μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια κοινωνική πλατφόρμα και ακόμη και το Slack γίνεται ενοχλητικό αν το μόνο που κάνουν όλοι είναι να μοιράζονται GIF αντιδράσεων. Και οι δύο αυτές εφαρμογές έχουν απίστευτες δυνατότητες, καθώς και τη βάση χρηστών που απαιτείται για την επικοινωνία στο χώρο εργασίας, αλλά δεν προσθέτουν πάντα τις σωστές δυνατότητες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια κάπως νέα δυνατότητα στο Whatsapp. Είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android και είναι πιθανό κάτι παρόμοιο να προστεθεί τελικά στο Facebook Messenger αφού τόσο αυτό όσο και το Whatsapp ανήκουν στο Facebook.