Πώς να σταματήσετε αυτόματα το Netflix στο iOS μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα

Σε παίρνει ο ύπνος βλέποντας Netflix στο τηλέφωνό σου; Σε αντίθεση με την έκδοσή του στο web, οι εφαρμογές Netflix δεν ρωτούν αν εξακολουθείτε να παρακολουθείτε. Όσο η εφαρμογή Netflix παίζει στο τηλέφωνό σας, η οθόνη δεν θα κοιμάται. Εάν όντως αποκοιμηθείτε με την εφαρμογή να παίζει, η μπαταρία του τηλεφώνου σας θα εξαντληθεί στο μηδέν. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να σταματήσετε αυτόματα το Netflix και να κοιμάστε το iPhone σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτόματη διακοπή του Netflix

Το κόλπο βρίσκεται στην εφαρμογή Ρολόι στο iOS. Διαθέτει ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη που, όταν τελειώσει, παίζει έναν τόνο για να σας ειδοποιήσει ότι ο χρονοδιακόπτης έχει τελειώσει. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των ήχων που μπορείτε να ρυθμίσετε για ένα χρονόμετρο, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται «Διακοπή αναπαραγωγής».

  Πώς να σαρώσετε έγγραφα σε σημειώσεις στο iOS 11

Αυτό που κάνει είναι ότι τερματίζει αθόρυβα το χρονόμετρο και στη διαδικασία κλειδώνει το τηλέφωνό σας. Δεν έχει σημασία αν κάτι παίζει στην οθόνη σας. Μπορεί να είναι η εφαρμογή Netflix ή μια εφαρμογή μουσικής, το χρονόμετρο θα σας επιστρέψει στην αρχική οθόνη και θα κλειδώσει το τηλέφωνό σας όταν τελειώσει.

Για να το χρησιμοποιήσετε για το Netflix, μαντέψτε πόσο καιρό θα το παρακολουθείτε. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και μεταβείτε στην καρτέλα Χρονόμετρο. Ρυθμίστε το χρονόμετρο ώστε να ταιριάζει με την ώρα σας στο Netflix. Πατήστε την επιλογή «Όταν τελειώνει ο χρονοδιακόπτης», μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των ήχων ειδοποίησης και πατήστε «Διακοπή αναπαραγωγής» στο τέλος.

  Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στο iOS, μεταξύ συσκευών

Παρακολουθήστε το Netflix ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ροής βίντεο όπως το YouTube. Πραγματικά δεν έχει σημασία. Όταν τελειώσει το χρονόμετρο, θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη και το τηλέφωνό σας θα κλειδωθεί.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί εφαρμογές όπως το Netflix εμποδίζουν την οθόνη να κοιμάται και αυτό συμβαίνει επειδή εάν παρακολουθείτε κάτι, οτιδήποτε άλλο, δεν θέλετε το τηλέφωνό σας να κοιμάται στη μέση. Είναι βολικό όταν παρακολουθείτε και άβολο όταν αποκοιμηθείτε και χρειάζεστε έναν τρόπο να κλείσετε την εφαρμογή μετά.

Οι εφαρμογές, με βάση αυτό που κάνουν, έχουν την ελευθερία να αποτρέψουν την αδράνεια της οθόνης. Αν και το χρησιμοποιούν κυρίως οι εφαρμογές πολυμέσων και τα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, ενδέχεται να το χρησιμοποιούν και τα παιχνίδια. Ορισμένα παιχνίδια μπορεί να το χρησιμοποιούν επειδή τους είναι απαραίτητο, ενώ άλλα μπορεί να το χρησιμοποιούν κακόβουλα, π.χ., όσο περισσότερο παραμένει η εφαρμογή στην οθόνη σας, τόσο περισσότερες διαφημίσεις μπορεί να σας εμφανίσει μέσα στο παιχνίδι.

  Η επιλογή προγράμματος περιήγησης έρχεται επιτέλους στο iPhone με το iOS 14

Αναφέραμε ότι αυτό λειτουργεί κυριολεκτικά για οποιαδήποτε εφαρμογή, οπότε αν δεν αποκοιμηθείτε παρακολουθώντας Netflix αλλά αντ’ αυτού κοιμάστε ακούγοντας λευκό θόρυβο ή οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας αφού αποκοιμηθείτε.