Πώς να αντιγράψετε κείμενο από μηνύματα διαλόγου και λάθους στα Windows 10

Τα Windows 10 εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος και προειδοποίησης για όλα τα είδη συμβάντων. Εκτός από αυτά τα μηνύματα, λαμβάνετε και άλλα μηνύματα που δίνουν γενικές, ασαφείς, πληροφορίες για ένα γεγονός. Για όλα τα μηνύματα σφάλματος που εμφανίζουν τα Windows 10, δεν έχει ακόμη προσθέσει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να αντιγράψετε κείμενο από μηνύματα διαλόγου και λάθους. Αυτό είναι κάτι που θα ήταν χρήσιμο εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα μήνυμα σφάλματος. Αντίθετα, πρέπει να πληκτρολογήσετε με μη αυτόματο τρόπο ολόκληρο το μήνυμα σφάλματος στη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε, το οποίο μπορεί να είναι κουραστικό. Το Textify είναι μια δωρεάν εφαρμογή των Windows που σας επιτρέπει να αντιγράφετε κείμενο από μηνύματα διαλόγου και λάθους.

  Ένα νέο ασύρματο πρότυπο: Τι είναι το Amazon Sidewalk;

Αντιγραφή μηνυμάτων διαλόγου και σφάλματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Textify. Όταν το εκτελείτε για πρώτη φορά, πρέπει να ρυθμίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα το ενεργοποιήσετε όταν εμφανιστεί ένα μήνυμα διαλόγου ή σφάλματος. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να αλληλεπιδράσετε με την εφαρμογή, καθώς το πάτημα των πλήκτρων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιλογή μιας επιλογής ή το πληκτρολόγιο μπορεί να μην λειτουργεί όσο το μήνυμα είναι ορατό στην οθόνη σας, με εξαίρεση τα πλήκτρα τροποποίησης.

Πρέπει να συνδυάσετε τα πλήκτρα τροποποίησης με ένα κουμπί του ποντικιού για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή. Χρησιμοποιήσαμε το πλήκτρο Shift με το συνδυασμό του αριστερού κουμπιού του ποντικιού κατά τη ρύθμιση. Μπορείτε να το αλλάξετε όποτε θέλετε.

  Δωρεάν λήψη: Microsoft's Batch Rename PowerToy

Όταν αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα ή ένα πλαίσιο διαλόγου από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε το κείμενο, πατήστε τη συντόμευση που ρυθμίσατε για το Textify και βεβαιωθείτε ότι το ποντίκι σας είναι τοποθετημένο πάνω από το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Καλό είναι να κάνετε πρώτα κλικ στο κείμενο και μετά να πατήσετε τη συντόμευση. Αυτό θα προσθέσει το κείμενο μέσα σε ένα επεξεργάσιμο πεδίο κειμένου από το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να το αντιγράψετε.

Στις σύντομες δοκιμές μας, αυτό λειτούργησε για προειδοποιητικά σφάλματα/μηνύματα όπως αυτό που ρωτούσε εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν σε ένα αρχείο πριν το κλείσετε, λειτούργησε σε ορισμένα κουμπιά εφαρμογών και λειτούργησε σε πεδία εφαρμογών όπως η ομάδα ονόματα για ρυθμίσεις στην εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου. Εκεί που δεν λειτούργησε ήταν στη γραμμή εντολών UAC που λαμβάνετε όταν εκτελείτε τον επεξεργαστή μητρώου ή όταν ανοίγετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

  Γιατί δεν υπάρχει GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική αν έχετε άλλες εφαρμογές ή διεργασίες των Windows που παρουσιάζουν σφάλματα, αλλά εάν λάβετε πολλά BSOD, αυτό προφανώς δεν θα είναι χρήσιμο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει κανονικά να κάνετε κλικ στο κομμάτι κειμένου που θέλετε να αντιγράψετε πριν χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση της εφαρμογής για να το αντιγράψετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάνοντας απλώς κλικ στο κείμενο μπορεί να εκτελεστεί μια ενέργεια, π.χ., κάνοντας κλικ στο όνομα μιας εφαρμογής στη λίστα των εφαρμογών στο μενού Έναρξη, θα ξεκινήσει.