Δωρεάν λήψη: Microsoft’s Batch Rename PowerToy

Η Microsoft βρίσκεται σε εξέλιξη με τα PowerToys ανοιχτού κώδικα των Windows 10. Το πιο πρόσφατο δωρεάν εργαλείο είναι το PowerRename, ένα εργαλείο μαζικής μετονομασίας που θα σας επιτρέψει να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων.

Για να το χρησιμοποιήσετε, κατεβάστε και εγκαταστήστε τα PowerToys της Microsoft. Εκκινήστε την εφαρμογή PowerToys και ενεργοποιήστε την επιλογή «PowerRename» στη σελίδα Γενικές ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ σε πολλά αρχεία ή φακέλους και επιλέξτε “PowerRename”. Εάν κάνετε δεξί κλικ σε έναν ή περισσότερους φακέλους, το PowerRename θα σας επιτρέψει να χειριστείτε κάθε αρχείο μέσα σε αυτούς καθώς και τα ονόματα των ίδιων των φακέλων.

  Οι καλύτεροι αναλυτές WiFi για να παρακολουθείτε τον αόρατο (Windows, iOS και Android)

Το PowerRename είναι αρκετά απλό στη χρήση. Στο επάνω μέρος του παραθύρου, πληκτρολογήστε τι θέλετε να αναζητήσετε και, στη συνέχεια, με τι θέλετε να το αντικαταστήσετε. Θα δείτε μια προεπισκόπηση του τι θα κάνει το PowerRename. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στο “Μετονομασία”. Εάν θέλετε να αποφύγετε τη μετονομασία ενός αρχείου, αποεπιλέξτε το στη λίστα Προεπισκόπηση.

Η ενότητα επιλογών σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή πρόσθετων επιλογών για να ελέγχετε τον τρόπο λειτουργίας της μετονομασίας, από την ευαισθησία πεζών-κεφαλαίων έως το εάν λειτουργεί μόνο με το όνομα ή την επέκταση αρχείου. Μπορείτε να εξαιρέσετε αρχεία, φακέλους ή στοιχεία υποφακέλου. Η προεπισκόπηση καθιστά εύκολο να δείτε τι ακριβώς κάνουν αυτές οι επιλογές.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Raspberry Pi OS με επιφάνεια εργασίας στο Raspberry Pi 4

Υπάρχει ένα ωραίο χαρακτηριστικό του power-user εδώ: “Χρησιμοποιήστε κανονικές εκφράσεις”. Αυτά θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε πιο σύνθετα μοτίβα αναζήτησης για την τροποποίηση των ονομάτων των αρχείων σας. Η τεκμηρίωση PowerRename προσφέρει μερικά παραδείγματα κανονικών εκφράσεων για αυτό το εργαλείο. Κατακτήστε τις κανονικές εκφράσεις και μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε με το PowerRename.

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε στην έκδοση 0.12.0 του PowerToys, που κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2019. Η PowerToys προσφέρει ήδη ένα εργαλείο διαχείρισης παραθύρων που ονομάζεται FancyZones και έναν οδηγό συντόμευσης πλήκτρων των Windows. Περισσότερα εργαλεία θα έρθουν στο μέλλον.

  Βρείτε το τηλέφωνό σας φωνάζοντας Marco & It Will Answer Polo [Paid]

Ας είμαστε ειλικρινείς, λείπουν άλλες λύσεις μαζικής μετονομασίας: Τα εργαλεία μαζικής μετονομασίας τρίτων είναι συχνά υπερβολικά περίπλοκα και οι ενσωματωμένες επιλογές του File Explorer είναι περιορισμένες. Η γραμμή εντολών και το PowerShell προσφέρουν πολλές επιλογές, αλλά πρέπει να είστε έμπειροι στη γραμμή εντολών για να τις εκμεταλλευτείτε. Το PowerRename προσφέρει ένα ωραίο φιλικό προς το χρήστη εργαλείο μαζικής μετονομασίας και είναι υπέροχο να βλέπουμε τη Microsoft να το προσφέρει.