Πώς να ανταλλάξετε τιμές μεταξύ κελιών, σειρών ή στηλών στο MS Excel

Κατά την επιλογή κειμένου στο MS Word, μπορεί να έχετε κάνει κατά λάθος κλικ σε λάθος στιγμή ή να έχετε αφήσει το κουμπί του ποντικιού όταν δεν το είχατε σκοπό και καταλήξατε να αναδιατάξετε το κείμενο. Η εναλλαγή κειμένου, όταν γίνεται κατά λάθος, είναι ενοχλητική, αλλά μια συνάρτηση ανταλλαγής είναι ωστόσο πολύ χρήσιμη και αν σκέφτεστε μια εφαρμογή όπως το MS Excel, μια συνάρτηση ανταλλαγής είναι απαραίτητη. Με το MS Excel, έχετε κελιά γεμάτα με δεδομένα που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε μεταξύ κελιών ή ακόμα και μεταξύ σειρών και στηλών. Ευτυχώς το MS Excel διαθέτει μια λειτουργία εναλλαγής που σας επιτρέπει να εναλλάσσετε την ημερομηνία σε κελιά εύκολα. Ετσι δουλευει.

  Ποιος είναι ο Τζακ Ντόρσεϊ;

Ανοίξτε το αρχείο Excel στο οποίο θέλετε να ανταλλάξετε κελιά, στήλες ή σειρές.

Επιλέξτε το κελί, τη σειρά ή τη στήλη που θέλετε να ανταλλάξετε τα περιεχόμενα και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο δεξιότερο περίγραμμα του κελιού και σύρετέ το προς τα έξω. Μην αφήνετε το πλήκτρο Shift.

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα ότι καθώς σύρετε τον κέρσορα προς τα έξω, αλλάζει σε διαφορετικό σχήμα ανάλογα με τη θέση του δρομέα.

Όταν ο κέρσορας γίνει ένα παχύ οριζόντιο σχήμα “I” στο κάτω μέρος του διπλανού κελιού, θα ανταλλάξει την τιμή του κελιού με το κελί κάτω από αυτήν τη γραμμή. Ομοίως, εάν το μετακινήσετε στην κορυφή του διπλανού κελιού και μετατραπεί σε ένα παχύ οριζόντιο σχήμα «Ι» στην κορυφή, η τιμή του κελιού θα αντικατασταθεί με το κελί πάνω από το διπλανό.

  Πώς να κάνετε ροή "Frasier" χωρίς καλώδιο

Εάν, ωστόσο, το σύρετε στα δεξιά του διπλανού κελιού και ο κέρσορας μεταμορφωθεί σε ένα παχύ “I”, τα περιεχόμενα του επιλεγμένου κελιού θα αντικατασταθούν με αυτά στο διπλανό κελί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Για να ανταλλάξετε τιμές μεταξύ σειρών και στηλών, επιλέξτε μια ολόκληρη σειρά ή στήλη και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το Shift πριν σύρετε τον κέρσορα προς τα έξω στη γραμμή ή τη στήλη με την οποία θέλετε να αλλάξετε τις τιμές του.

Αφήστε το πλήκτρο Shift και το κουμπί του ποντικιού μόλις τοποθετήσετε τον κέρσορα στο σημείο όπου θέλετε να αλλάξετε τα περιεχόμενα του κελιού/γραμμής/στήλης.

  Πώς να στρατολογήσετε νέους χωρικούς στο "Animal Crossing: New Horizons"