Πώς να ορίσετε τη σειρά σύνδεσης WiFi στα Windows 10


Τα περισσότερα γραφεία έχουν περισσότερες από μία διαθέσιμες συνδέσεις WiFi. Οι πολλαπλές συνδέσεις χρησιμεύουν είτε ως εφεδρικό σε περίπτωση αποτυχίας μιας από αυτές, είτε προορίζονται να διανείμουν το φορτίο από πολλούς χρήστες σε πολλαπλές συνδέσεις. Τούτου λεχθέντος, τα Windows 10 δεν εξετάζουν ποια από τις διαθέσιμες συνδέσεις WiFi έχει μεγαλύτερη εμβέλεια πριν συνδεθεί σε μία. Αντίθετα, δίνει προτεραιότητα στις συνδέσεις με βάση το ποια προστέθηκε πρώτη και ποια προστέθηκε αργότερα. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη συμπεριφορά και μπορεί να είναι προβληματική, ειδικά αν πρέπει συχνά να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο ποια σύνδεση WiFi είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής σας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την προτεραιότητα μιας σύνδεσης WiFi στα Windows 10.

  Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών από το Microsoft Store στα Windows 10

Για να αλλάξετε την προτεραιότητα μιας σύνδεσης WiFi, πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή στο σύστημά σας. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

netsh wlan show profiles

Αυτό θα εμφανίσει όλες τις συνδέσεις WiFi που είναι αποθηκευμένες αυτήν τη στιγμή στα Windows 10. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το “connectionname” με το όνομα της σύνδεσης που θέλετε να αλλάξετε τη σειρά. Επιλέξτε το όνομα από τη λίστα που πήρατε στο προηγούμενο βήμα. Ο αριθμός έναντι προτεραιότητας θα πρέπει να ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τη σειρά που θέλετε να δώσετε τη σύνδεση.

netsh wlan set profileorder name="connectionname" interface="Wi-Fi" priority=1

Οι συνδέσεις φαίνεται να ταξινομούνται κατά προτεραιότητα και τοποθεσία. Για τοποθεσίες που έχουν αποθηκευμένη μόνο μία σύνδεση WiFi, η σειρά της εν λόγω σύνδεσης δεν μπορεί να αλλάξει. Εάν, ωστόσο, έχετε αποθηκευμένες πολλές συνδέσεις για μια τοποθεσία, μπορείτε να τις αναδιατάξετε με αυτήν την εντολή. Εκτελέστε ξανά την εντολή ‘netsh wlan show profiles’ και θα δείτε τη νέα σειρά των συνδέσεων.

  Πώς να ρυθμίσετε το εργαλείο διαχείρισης διακομιστή Ajenti στον διακομιστή Ubuntu