Πώς να ανοίξετε ξανά κλειστές καρτέλες και Windows στο Safari σε Mac

Μόλις κλείσατε μια καρτέλα ή ένα παράθυρο του Safari; Κανένα πρόβλημα — μπορείτε να το πάρετε πίσω. Όπως όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού, το Safari για Mac της Apple μπορεί να ανοίξει ξανά μια κλειστή καρτέλα ή παράθυρο — εφόσον δεν περιηγούσατε ιδιωτικά.

Η περιήγηση με καρτέλες είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορεί κανείς να έρθει στο Διαδίκτυο από το Keyboard Cat, και αν είστε κάτι σαν εμάς, πιθανότατα έχετε περισσότερες ανοιχτές καρτέλες από όσες θυμάστε να κοιτάξετε ποτέ. Αυτό δυστυχώς οδηγεί μερικές φορές σε αυτό που μας αρέσει να αποκαλούμε “The Purge” – μια εκκαθάριση καρτελών που έχει πάντα μια ατυχή παρενέργεια – κλείνοντας τη μία καρτέλα που θα θέλατε οπωσδήποτε να κρατήσετε ανοιχτή.

  Πώς να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Ευτυχώς, κάποιος στην Apple το σκέφτηκε και υπάρχει μια εύχρηστη επιλογή γραμμής μενού που θα επαναφέρει αυτήν την πρόσφατα κλειστή καρτέλα στην παλιά της δόξα. Υπάρχει ακόμη και μια συντόμευση πληκτρολογίου, επίσης!

Υπάρχει, φυσικά, μια προειδοποίηση που πρέπει να λάβετε υπόψη εδώ. Εάν κάνετε περιήγηση εκτός λειτουργίας σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης και μετά κλείσετε μια καρτέλα, δεν έχετε τύχη. Καμία ποσότητα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στα σωστά κουμπιά ή συνδυασμούς πλήκτρων δεν πρόκειται να το επαναφέρει. Συγνώμη! Όλα απορρίπτονται μόλις κλείσετε μια καρτέλα ιδιωτικής περιήγησης. Αυτό διασφαλίζει ότι η ιδιωτική περιήγησή σας παραμένει ιδιωτική.

  Πώς να δείτε το ποσοστό μπαταρίας για χειριστήρια Xbox One στα Windows

Με αυτό το πρόβλημα, δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τη χαμένη καρτέλα σας.

Επαναφορά της τελευταίας κλειστής καρτέλας στο Safari

Εάν μόλις κλείσατε μια καρτέλα και συνειδητοποιήσατε ότι δεν έπρεπε, η ανάκτηση της είναι μια περίπτωση δύο κλικ του ποντικιού.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Ιστορικό” στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης στο Safari.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Εκ νέου άνοιγμα της τελευταίας κλειστής καρτέλας».

Κάντε κλικ

Θαυμάστε καθώς η καρτέλα εμφανίζεται ξανά.

Επαναφορά της τελευταίας κλειστής καρτέλας με χρήση του πληκτρολογίου σας

Εάν βιάζεστε πολύ, δεν χρειάζεται καν να κάνετε κλικ. Αντίθετα, απλώς πατήστε Shift ⇧ + Command (ή Cmd) ⌘ + T και η καρτέλα σας θα αποκατασταθεί στην παλιά της αίγλη.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εκκίνηση των ομάδων της Microsoft στα Windows 10

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ξανά κλειστές καρτέλες στο Safari σε iPhone ή iPad.