Πώς να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνετε δεξί κλικ μέσα σε έναν φάκελο, το μενού περιβάλλοντος έχει την επιλογή «Άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ». Στις νεότερες εκδόσεις των Windows 10, αυτή η επιλογή έχει αντικατασταθεί με το PowerShell. Μπορείτε να επαναφέρετε την επιλογή Γραμμή εντολών, ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το PowerShell και τη Γραμμή εντολών, υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στον File Explorer.

Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών

Η γραμμή τοποθεσίας της Εξερεύνησης αρχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάβαση σε οποιαδήποτε θέση του σκληρού σας δίσκου, για άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου και επίσης για άνοιγμα της Γραμμής εντολών.

  Πώς να ανανεώσετε τα Favicons σελιδοδεικτών στο Edge στα Windows 10

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στον φάκελο που χρειάζεστε για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών. Κάντε κλικ μέσα στη γραμμή τοποθεσίας και πληκτρολογήστε “cmd”, χωρίς τα εισαγωγικά. Πατήστε το πλήκτρο Enter και σε αυτήν τη θέση θα ανοίξει ένα παράθυρο Γραμμής εντολών.

Η γραμμή εντολών θα ανοίξει με κανονικά δικαιώματα χρήστη, επομένως αυτό είναι ένα μειονέκτημα αυτής της μεθόδου.

Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος δεν ανοίγει τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, έχει περιορισμένη χρήση. Εάν χρειάζεστε γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, πρέπει να ακολουθήσετε τη συνήθη διαδρομή.

Μπορείτε να αναζητήσετε τη γραμμή εντολών στην αναζήτηση των Windows, να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε «Εκτέλεση ως διαχειριστής». Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή cd για να μετακινηθείτε στον φάκελο στον οποίο χρειάζεστε για να εκτελέσετε εντολές.

  18 Καλύτεροι διακομιστές Syslog για Windows και Linux/Unix

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο Εκτέλεση. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+R και πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο εκτέλεσης. Αντί να πατήσετε το πλήκτρο Enter, πατήστε Ctrl+Shift+Enter για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών σε λειτουργία διαχειριστή. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή cdd για να μετακινηθείτε στον φάκελο στον οποίο χρειάζεστε για να εκτελέσετε εντολές.

Υπήρχε μια επιλογή στο μενού Αρχείο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, αλλά και αυτή έχει αντικατασταθεί με το PowerShell. Εάν χρησιμοποιήσετε τη μικρή εισβολή μητρώου που αναφέρθηκε προηγουμένως για να επαναφέρετε την επιλογή του μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ, μπορείτε να ανοίξετε το PowerShell από το μενού Αρχείο.

  Πώς να διορθώσετε τη συντριβή OBS στα Windows 10 (Πλήρης οδηγός)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell για τα περισσότερα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιείτε τη Γραμμή εντολών. Το PowerShell περιλαμβάνεται από προεπιλογή στα Windows 10. Το PowerShell κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά έπρεπε να εγκατασταθεί ξεχωριστά. Η Microsoft ωθεί αργά το PowerShell στο προσκήνιο, ωστόσο είναι πολύ απίθανο η Γραμμή εντολών να καταργηθεί σύντομα, αν ποτέ. Είναι εδώ για να μείνει, αλλά το ίδιο και το PowerShell, επομένως είναι καλή ιδέα να μάθετε να χρησιμοποιείτε και τα δύο. Θα βρείτε πολλές από τις εντολές που λειτουργούν στη Γραμμή εντολών λειτουργούν και στο PowerShell.