Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή όραση μιας κάμερας ασφαλείας μέσω παραθύρου

Οι κάμερες Wi-Fi βασίζονται σε υπέρυθρες (IR) για νυχτερινή όραση. Αλλά το IR αναπηδά από το γυαλί—έτσι, εάν χρησιμοποιείτε την κάμερά σας πίσω από ένα παράθυρο, θα βλέπετε μόνο μια θολή αντανάκλαση τη νύχτα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια καθαρή εικόνα.

Τα παράθυρα νυχτερινής όρασης και παραθύρων δεν αναμειγνύονται

Η νυχτερινή όραση στις περισσότερες κάμερες Wi-Fi χρησιμοποιεί ένα σχετικά απλό κόλπο φυσικής. Ένα ή περισσότερα IR LED εκτοξεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως, λειτουργώντας ως προβολέας. Επειδή το υπέρυθρο δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, δεν το παρατηρείτε καν και η κάμερά σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το φως υπερύθρων για την εγγραφή βίντεο τη νύχτα.

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να στρέψετε την κάμερα Wi-Fi έξω από ένα παράθυρο, πιθανότατα έχετε διαπιστώσει ότι λειτουργεί τέλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά, τη νύχτα, είναι ένα θολό βίντεο, που δείχνει κυρίως μόνο την αντανάκλαση της κάμερας και κηλίδες φωτός.

Αυτή είναι μια κάμερα Wyze με NightVision ενεργοποιημένο και εξωτερικά φώτα σβηστά.

Αυτό καταργεί εντελώς το νόημα να έχετε ακόμη και μια κάμερα ασφαλείας. Αν η κάμερά σας έβλεπε κάποιον έξω, ποτέ δεν θα ξέρατε πώς έμοιαζε ή τι έκανε.

Εάν θέλετε η νυχτερινή όραση της φωτογραφικής σας μηχανής να λειτουργεί μέσα από γυαλί, θα θελήσετε να παρέχετε εξωτερικό φωτισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε παραδοσιακό φωτισμό εξωτερικού χώρου είτε φωτισμό υπερύθρων. Πρέπει επίσης είτε να απενεργοποιήσετε είτε να καλύψετε τον ενσωματωμένο φωτισμό υπερύθρων της κάμερας. Τέλος, θα πρέπει είτε να μετακινήσετε την κάμερα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παράθυρο είτε να γωνίσετε ελαφρώς αντί να χρησιμοποιήσετε γωνία άμεσης ενεργοποίησης.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, φυσικά, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα εξωτερικού χώρου. Μια κάμερα εξωτερικού χώρου θα παρακάμψει προβλήματα με το γυαλί και θα εξακολουθεί να επωφελείται από τις περισσότερες από αυτές τις προτάσεις. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα εξωτερικού χώρου για οποιονδήποτε λόγο, εξετάστε αυτές τις επιλογές για να βελτιώσετε το βίντεο που λαμβάνετε από την κάμερα εσωτερικού χώρου.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο βίντεο ή ήχου χρησιμοποιώντας VLC

Σκεφτείτε να αφήσετε αναμμένο το φως της βεράντας

Ο πρώτος στόχος για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα είναι να αφαιρέσετε τα ενσωματωμένα φώτα υπερύθρων από την εξίσωση. Τα παραδοσιακά φώτα είναι ο απλούστερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Εάν έχετε φως βεράντας, αφήστε το αναμμένο. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στην κάμερά σας.

Οι επιλογές εδώ διαφέρουν από κάμερα σε κάμερα. Μερικές κάμερες, όπως η Wyze Camμόνο σε αφήνουν να τα απενεργοποιήσεις όλα. Όταν η νυχτερινή λειτουργία είναι απενεργοποιημένη, οι λυχνίες υπερύθρων δεν ανάβουν. Ανάλογα με την κάμερα, το βίντεό σας μπορεί να είναι έγχρωμο. Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, η εικόνα είναι αρκετά καθαρή ώστε να βλέπετε το πρόσωπο οποιουδήποτε πλησίαζε την πόρτα σας το βράδυ.

Αλλά αυτό έχει ένα προφανές μειονέκτημα: Χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια όλη τη νύχτα και ενδεχομένως ενοχλείτε τους γείτονές σας. Τα φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση είναι μια καλύτερη λύση. Μπορείτε να βρείτε φώτα που λειτουργούν με μπαταρία που είναι εύκολο να τοποθετηθούν στην πόρτα ή στον τοίχο σας, όπως π.χ το Overlight. Ή θα μπορούσατε να εξετάσετε μια τροφοδοτούμενη λύση με προβολείς. Ένας προβολέας από μόνος του μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από ένα φως βεράντας. Σε συνδυασμό, μπορούν να δημιουργήσουν πεντακάθαρο βίντεο.

Απενεργοποιήστε ή Καλύψτε τα LED IR

Στο παραπάνω παράδειγμα, το βίντεο της κάμερας εξακολουθεί να είναι έγχρωμο, γεγονός που παρέχει λιγότερες λεπτομέρειες. Εάν θέλετε λιγότερο θόρυβο και περισσότερη ευκρίνεια, θα θέλετε να διατηρήσετε το βίντεο μονόχρωμο. Μερικές κάμερες θα σας επιτρέψει να σβήσετε τα φώτα υπερύθρων ενώ παραμένετε σε μονόχρωμη λειτουργία, αλλά άλλα όπως το Wyze Cam είναι όλα ή τίποτα. Αν είναι έτσι, λίγη ηλεκτρική ταινία θα κάνει το κόλπο.

Ο εξωτερικός φωτισμός σας εξακολουθεί να είναι χρήσιμος με τα φώτα υπερύθρων που καλύπτονται, αλλά θα έχετε λίγο καλύτερη λεπτομέρεια στο μονόχρωμο βίντεο—ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλά φώτα εξωτερικού χώρου. Το υπερβολικό φως θα πνίξει και την αντανάκλαση της φωτογραφικής μηχανής σας.

  Τι είναι η Προηγμένη Προστασία της Google και ποιος πρέπει να τη χρησιμοποιεί;

Εδώ, το φως της βεράντας και ο προβολέας ανίχνευσης κίνησης πάνω από το γκαράζ είναι και τα δύο αναμμένα.

Είτε γυρίστε την κάμερά σας ελαφρά είτε μετακινήστε την πιο κοντά

Η αντανάκλαση της κάμεράς σας στο παράθυρο είναι ένα πρόβλημα που θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε. Πιο σκοτεινές κάμερες, όπως η Κάμερα SimplifSafeείναι καλύτερα από το φωτεινό λευκό Wyze Cam. Το σβήσιμο των φώτων στο δωμάτιο θα σας βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να μετακινήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παράθυρο για τη μεγαλύτερη βελτίωση.

Η παραπάνω εικόνα δείχνει ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης όπου τα φώτα υπερύθρων εξακολουθούν να είναι ενεργά, παρόλο που το φως της βεράντας είναι αναμμένο, αλλά μπορείτε να δείτε αρκετές λεπτομέρειες για να τα βγάλετε πέρα. Το σβήσιμο των φώτων IR βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα.

Εάν δεν μπορείτε να πιέσετε την κάμερα πάνω στο γυαλί, προσπαθήστε να τη βάλετε γωνία για να αντισταθμίσετε την αντανάκλαση. Ακόμη και μια γωνία πέντε μοιρών θα βοηθήσει. Η μετακίνηση της αντανάκλασης εκτός οπτικού πεδίου θα καθαρίσει αρκετά την εικόνα, ώστε να μπορείτε να τα βγάλετε πέρα.

Αντί για παραδοσιακά φώτα, χρησιμοποιήστε έναν φωτισμό υπερύθρων

Τα παραδοσιακά φώτα δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ανάλογα με το πού θέλει να καταγράφει η κάμερά σας, οι γείτονές σας μπορεί να μην εκτιμούν τους προβολείς που πέφτουν φως στο σπίτι τους τη νύχτα—ή μπορεί ακόμη και να εκτοξεύουν φως στο σπίτι σας.

Και, ενώ οι παραδοσιακοί προβολείς θα λειτουργούν, ένα IR illuminator είναι ακόμα πιο αποτελεσματική λύση. Σκεφτείτε το σαν προβολέα—αλλά, αντί να χρησιμοποιεί φως από το ορατό φάσμα, εκπέμπει υπέρυθρο φως. Η παραπάνω εικόνα δείχνει το IR illuminator ενεργοποιημένο. Αλλά, όταν κοιτάξετε τη συσκευή από κοντά, το μόνο που θα δείτε είναι αμυδρά μωβ φώτα.

Το μόνο φως σε αυτή την εικόνα είναι από το IR Illuminator.

Η ιδέα εδώ είναι να αντικαταστήσετε τα ενσωματωμένα φώτα IR της κάμερας ασφαλείας σας. Απενεργοποιήστε τα ή καλύψτε τα (θέλετε να είστε σε μονόχρωμη λειτουργία) και τοποθετήστε το φωτιστικό στο εξωτερικό του σπιτιού σας. Όσον αφορά την κάμερά σας, έχετε τοποθετήσει αποτελεσματικά έναν εξαιρετικά ισχυρό προβολέα. Στο ανθρώπινο μάτι, μπορεί να εμφανιστεί ένα περίεργο σύνολο από αμυδρά μοβ φώτα. Αξιοσημείωτο, αλλά εύκολο να αγνοηθεί.

  Πώς να ελέγξετε την ορθογραφία σας στα Έγγραφα Google

Στην παραπάνω εικόνα, το IR illuminator είναι στραμμένο στο πεζοδρόμιο, καθιστώντας αυτό το πιο φωτεινό σημείο. Θα πρέπει να δοκιμάσετε την ακριβή τοποθέτηση και τοποθέτηση πριν τοποθετήσετε μόνιμα τη μονάδα στο σπίτι σας.

Σε αυτήν την εικόνα, τόσο ο IR Illuminator όσο και ο προβολέας γκαράζ είναι αναμμένοι.

Τα IR illuminators μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με τα παραδοσιακά φώτα και, αν θέλετε την απόλυτη καθαρότερη εικόνα, αυτή η διαδρομή πρέπει να ακολουθήσετε. Η παραπάνω φωτογραφία χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους που συζητήθηκαν παραπάνω. Η κάμερα Wyze κάθεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γυαλί, με καλυμμένα τα IR LED. Το IR illuminator στοχεύει στο πεζοδρόμιο και κάτι πυροδότησε τον προβολέα ανίχνευσης κίνησης πάνω από το γκαράζ.

Ελέγξτε την κάμερά σας για ανίχνευση κίνησης βάσει pixel

Μέρα ή νύχτα, δεν υποστηρίζουν όλες οι κάμερες Wi-Fi ειδοποιήσεις ανίχνευσης κίνησης μέσω των παραθύρων. Οι κάμερες Wi-Fi βασίζονται σε μία από τις δύο μεθόδους για την ανίχνευση κίνησης: Είτε χρησιμοποιούν τους αισθητήρες υπερύθρων τους για να αναγνωρίζουν αλλαγές στη θερμότητα, όπως ένας κοντινός άνθρωπος, είτε μετρούν τις αλλαγές σε pixel στο βίντεο.

Εάν η κάμερά σας χρησιμοποιεί τους αισθητήρες υπερύθρων για ανίχνευση κίνησης, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις πίσω από το τζάμι. Ακριβώς όπως με το νυχτερινό σας βίντεο, το IR αναπηδά από το παράθυρό σας πριν φτάσει ποτέ σε έναν πιθανό άνθρωπο. Η κάμερά σας δεν μπορεί να ανιχνεύσει καμία κίνηση.

Η ανίχνευση κίνησης που βασίζεται σε pixel δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και μπορεί να λειτουργήσει μέσω των παραθύρων. Θα χρειαστείτε μια κάμερα που χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο ανίχνευσης κίνησης, εάν σκοπεύετε να κρατήσετε την κάμερά σας σε εσωτερικούς χώρους και στραμμένη προς τον έξω κόσμο.

Ένας βασικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι οι περισσότερες κάμερες που λειτουργούν με μπαταρία (όπως η Arlo Ultra) χρησιμοποιούν ανίχνευση υπερύθρων και οι περισσότερες κάμερες plug-in χρησιμοποιούν ανίχνευση βάσει pixel. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, το Simplisafe κάμερα είναι μια plug-in κάμερα που χρησιμοποιεί ανίχνευση κίνησης IR και δεν είναι καλή επιλογή για την ασφάλεια των παραθύρων.

Μπορεί να μην λειτουργούν όλες οι επιλογές για το σενάριο σας, αλλά αν πειραματιστείτε, θα βρείτε το σωστό σύνολο συνθηκών που κάνουν τη φωτογραφική μηχανή σας να λειτουργεί καλά πίσω από τζάμι τη νύχτα.