Πώς να ανοίξετε αρχεία EPUB στα Windows 10 (Χωρίς Microsoft Edge)

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft που βασίζεται στο Chromium σταματά την υποστήριξη για αρχεία EPUB eBook. Θα χρειαστείτε μια εφαρμογή ανάγνωσης EPUB τρίτου κατασκευαστή για να προβάλετε αρχεία EPUB στα Windows 10 και έχουμε μερικές καλές δωρεάν επιλογές για να διαλέξετε.

Τι συνέβη με τα βιβλία EPUB στον Microsoft Edge;

Ήταν πάντα λίγο περίεργο το γεγονός ότι ο Microsoft Edge υποστήριζε eBook σε μορφή EPUB. Γιατί ο Edge υποστήριξε eBook ενώ δεν το έκαναν οι Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari και Internet Explorer;

Η υποστήριξη EPUB ήταν ξεκάθαρα μια στρατηγική απόφαση για τη Microsoft: η Microsoft πούλησε eBook στην εφαρμογή Microsoft Store και αυτά τα eBook ήταν διαθέσιμα για ανάγνωση στον Microsoft Edge στα Windows 10. Αν αυτό σας ακούγεται περίεργο, ήταν. Τόσο λίγοι άνθρωποι αγόρασαν ηλεκτρονικά βιβλία από τη Microsoft που η εταιρεία ήταν ευχαριστημένη επιστροφή χρημάτων σε όλους και εξ ολοκλήρου κατάργηση των eBook τον Ιούλιο του 2019.

  Γιατί οι υπηρεσίες ροής χρεώνουν επιπλέον για HD και 4K;

Τώρα που η Microsoft εγκατέλειψε την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων, η εταιρεία δεν βλέπει σαφώς κανένα νόημα στην εφαρμογή υποστήριξης για αρχεία EPUB στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium. Μετά την εγκατάσταση του νέου Edge, δεν θα μπορείτε να ανοίξετε αρχεία EPUB στα Windows 10 μέχρι να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που τα υποστηρίζει.

EPUB Readers που προτείνουμε για Windows 10

Microsoft συνιστά λήψη μιας εφαρμογής EPUB από το Microsoft Store. Φυσικά, οι περισσότερες από τις εξαιρετικές εφαρμογές των Windows εκεί έξω δεν είναι διαθέσιμες για λήψη στο ενσωματωμένο Store των Windows 10. Αυτό περιλαμβάνει αναγνώστες EPUB.

Θέλετε ένα σταθερό πρόγραμμα προβολής EPUB για Windows; Υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω. Εδώ είναι μερικά που μας αρέσουν:

  Διορθώστε τη φωτεινότητα των Windows 10 που δεν λειτουργεί

Διαμέτρημα είναι μια ισχυρή, δωρεάν, ανοιχτού κώδικα εφαρμογή διαχείρισης eBook. Περιλαμβάνει υποστήριξη ανάγνωσης eBook για αρχεία EPUB και άλλες δημοφιλείς μορφές eBook. Θα βρείτε επίσης έναν διαχειριστή συλλογής eBook, λειτουργίες επεξεργασίας και πολλά άλλα. Το Caliber είναι μια εξαιρετική εφαρμογή, αλλά έχει πολλές δυνατότητες και ίσως θέλετε κάτι πιο απλό.

Σουμάτρα PDF είναι πρακτικά το αντίθετο. Είναι μια μικρή, ελαφριά εφαρμογή ανάγνωσης. Το Sumatra PDF λειτουργεί με ηλεκτρονικά βιβλία EPUB και MOBI, καθώς και με PDF, αρχεία XPS, ακόμη και με κόμικς σε μορφές CBZ και CBR. Η Sumatra μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε “φορητή” λειτουργία, ώστε να μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μια μονάδα USB ή σε έναν φάκελο αποθήκευσης cloud και να την εκτελέσετε σε υπολογιστές χωρίς να την εγκαταστήσετε πρώτα.

  Το Blogtrottr Μετατρέπει τις ροές RSS σε ειδησεογραφικές επιστολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με φίλτρα ιστορίας

Εάν προτιμάτε να διαβάζετε αρχεία EPUB στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης. Εγκαθιστώ EPUBReader από το Chrome Web Store και τα αρχεία EPUB θα ανοίγουν σαν PDF απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας όταν κάνετε κλικ σε αυτά στον ιστό. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία EPUB από τον υπολογιστή σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, όπως ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ως πρόγραμμα ανάγνωσης PDF.

Ο νέος Microsoft Edge βασίζεται στο Google Chrome, επομένως θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε το EPUBReader στον Edge. Υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε επεκτάσεις από το Chrome Web Store στον Microsoft Edge.

Με την πάροδο του χρόνου, θα εμφανιστούν περισσότερες επεκτάσεις στον ιστότοπο του Microsoft Edge Addons, καθιστώντας αυτό το τέχνασμα λιγότερο απαραίτητο.