Πώς να ανανεώσετε τα Favicons σελιδοδεικτών στο Edge στα Windows 10

Το Microsoft Edge δεν είναι σαν τα άλλα προγράμματα περιήγησης. Είναι μια εφαρμογή UWP που ασχολείται με κοινά στοιχεία, όπως σελιδοδείκτες, πολύ διαφορετικά από άλλα, κανονικά προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα δεδομένα και τα αρχεία του με τον τρόπο που μπορούν με το Chrome και τον Firefox. Το Edge, κατά καιρούς, δεν φορτώνει ούτε εμφανίζει το σωστό favicon για έναν σελιδοδείκτη. Δείτε πώς μπορείτε να ανανεώσετε τα favicons σελιδοδεικτών στο Edge.

Σελιδοδείκτης Favicons In Edge

Για να διορθώσετε τα favicons σελιδοδεικτών στο Edge, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Διαχειριστείτε τα αγαπημένα του Edge. Αυτή η εφαρμογή σάς δίνει τον έλεγχο των Αγαπημένα στο Edge που δεν επιτρέπει το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την και επιλέξτε όλα τα αγαπημένα/σελιδοδείκτες που έχουν λανθασμένα ή λείπουν favicons.

  Πώς να βρείτε συγχρονισμένες ταπετσαρίες στα Windows 10

Αφού τα επιλέξετε όλα, μεταβείτε στο εικονίδιο Επεξεργασία>Ανανέωση.

Εάν χρειάζεται να ανανεώσετε/ανακτήσετε το favicon για ένα αγαπημένο/σελιδοδείκτη, επιλέξτε μόνο αυτό στην εφαρμογή, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ανανέωση εικονιδίου από το μενού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς, επειδή αυτό είναι το Edge, το favicon ενδέχεται να μην ανανεωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να το ρυθμίσετε χειροκίνητα. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να το κάνετε επίσης, αν και, όπως είναι κατανοητό, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να το κάνετε, καθώς πρέπει να κάνετε λήψη του favicon και στη συνέχεια να το ορίσετε για κάθε αγαπημένο/σελιδοδείκτη.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Fluent Design σε εφαρμογές Windows 10

Για να ορίσετε μη αυτόματα το favicon για ένα αγαπημένο/σελιδοδείκτη στο Edge, κατεβάστε το πρώτα. Θα πρέπει να είναι ένα μικρό αρχείο PNG. Ανοίξτε το Manage Edge Favorites και κάντε δεξί κλικ στο αγαπημένο/σελιδοδείκτη για τον οποίο θέλετε να ορίσετε το favicon. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε την επιλογή ‘Set Icon’ και, στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αφού επιλέξετε, μεταβείτε στο Αρχείο>Αποθήκευση αλλαγών.

Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η εφαρμογή κάνει αρκετά πράγματα και εάν χρησιμοποιείτε το Edge, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να κάνετε τα αγαπημένα/σελιδοδείκτες σας πιο διαχειρίσιμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ποιες αλλαγές κάνετε πρώτα και ποιες μετά τη μη αυτόματη ρύθμιση favicons για τα αγαπημένα/σελιδοδείκτες.

  Πώς να βγείτε από το πρόγραμμα επεξεργασίας Vi ή Vim

Εάν, μετά τη μη αυτόματη ρύθμιση των favicons, αποφασίσετε να δοκιμάσετε ξανά τη λειτουργία αυτόματης ανάκτησης, ενδέχεται να γίνει επαναφορά των μη αυτόματων ρυθμίσεών σας. Ομοίως, εάν εισάγετε σελιδοδείκτες αφού κάνετε μη αυτόματες αλλαγές σε αυτούς, οι εισαγόμενοι σελιδοδείκτες ενδέχεται να αντικαταστήσουν ή να αλλάξουν τους υπάρχοντες.

Η Microsoft προσπαθεί να κάνει τις εφαρμογές UWP τον βασικό τύπο εφαρμογής που εκτελείται στα Windows, αλλά είναι πολύ περιορισμένες, προς το παρόν, για να γίνουν πιο δημοφιλείς.

Εάν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε μη αυτόματα favicons για σελιδοδείκτες στο Chrome.