Πώς να αποκτήσετε αληθινό μαύρο χρώμα με έμφαση στα Windows 10

Στα Windows 10, μπορείτε να ορίσετε ένα χρώμα έμφασης για να ταιριάζει με την ταπετσαρία σας ή να κάνει αντίθεση με αυτήν. Έχετε την επιλογή να αφήσετε τα Windows να επιλέξουν το σωστό χρώμα με βάση την ταπετσαρία ή μπορείτε να επιλέξετε ένα μόνοι σας. Υπάρχουν μερικά χρώματα που απλά δεν μπορείτε να ορίσετε ως χρώμα έμφασης. Είναι πολύ σκοτεινά ή πολύ ανοιχτά. Τότε είναι που τα Windows 10 σας λένε ότι το χρώμα δεν υποστηρίζεται. Αυτό περιλαμβάνει το αληθινό μαύρο, ωστόσο, υπάρχει μια εισβολή μητρώου που σας επιτρέπει να αποκτήσετε αληθινό μαύρο χρώμα με έμφαση στα Windows 10.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό το tweak θα σας επιτρέψει να ορίσετε αληθινό μαύρο χρώμα έμφασης για τις γραμμές τίτλου, αλλά μπορεί να επηρεάσει την ορατότητα του κειμένου. Κάποιο κείμενο ενδέχεται να μην είναι πλέον ευανάγνωστο, επομένως προχωρήστε με δική σας ευθύνη. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι αυτό αλλάζει μόνο το χρώμα της γραμμής τίτλου από την έκδοση 1803 των Windows 10. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση, ενδέχεται να εμφανιστεί μια μαύρη γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το μητρώο που απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή.

  Τι νέο υπάρχει στα Windows 10; Καλύπτουμε 10 λειτουργίες με στιγμιότυπα οθόνης

Αληθινό μαύρο χρώμα με έμφαση

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε την καρτέλα Χρώμα. Απενεργοποιήστε τη Διαφάνεια και απενεργοποιήστε το “Εμφάνιση χρώματος στην Έναρξη, στη γραμμή εργασιών και στο κέντρο ενεργειών”. Αφήστε ενεργοποιημένη την επιλογή «Γραμμές τίτλου».

Ανοίξτε το μητρώο των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsDWM

Εδώ, αναζητήστε μια τιμή που ονομάζεται AccentColor. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό και ορίστε την τιμή του σε 171717. Στη συνέχεια αναζητήστε μια βασική τιμή που ονομάζεται ColorPrevalence και κάντε διπλό κλικ και ορίστε την τιμή του σε 1.

  Τρόπος διαφυγής διαστημάτων σε διαδρομές αρχείων στη γραμμή εντολών των Windows

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Ως επιπλέον βήμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα τιμή DWORD (32-bit) με το όνομα AccentColorInactive και να ορίσετε την τιμή της σε 444444. Αυτό θα δώσει χρώμα στα παράθυρα φόντου. Θα πρέπει τώρα να έχετε πραγματικά μαύρες γραμμές τίτλου. Ρυθμίστε μια ωραία, δυσοίωνη ταπετσαρία για να ταιριάζει και θα έχετε μια αρκετά καλή εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας.

Για να το αναιρέσετε, ορίστε την τιμή της τιμής ColorPrevalence ξανά στο 0. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε ένα διαφορετικό χρώμα έμφασης. Ενεργοποιήστε ξανά τα εφέ διαφάνειας εάν θέλετε και ενεργοποιήστε τα χρώματα για το μενού Έναρξη, τη γραμμή εργασιών και το κέντρο ενεργειών.

  Πώς να βρείτε ποια γενιά είναι ο επεξεργαστής Intel στα Windows

Εάν για κάποιο λόγο, η αλλαγή δεν τεθεί σε ισχύ αμέσως, επανεκκινήστε το σύστημά σας. Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε τις αλλαγές να επαναφέρονται, επιστρέψτε στο μητρώο των Windows και ελέγξτε την τιμή των κλειδιών που επεξεργαστήκατε. Επαναφέρτε τα στην αρχική τους κατάσταση χειροκίνητα. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε την καρτέλα Θέμα και ενεργοποιήστε οποιοδήποτε θέμα.