Πώς να ανοίξετε ένα έγγραφο MS Word σε προβολή περίγραμμα από προεπιλογή

Το MS Word έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους εμφάνισης. Λειτουργία ανάγνωσης, διάταξη εκτύπωσης και διάταξη Ιστού. Όταν βγαίνετε από ένα αρχείο MS Word και το ανοίγετε ξανά, θυμάται τη λειτουργία που χρησιμοποιούσατε όταν το κλείσατε. Αυτό ισχύει μόνο για αποθηκευμένα έγγραφα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια ρύθμιση για ένα νέο έγγραφο MS Word. Ένα νέο έγγραφο MS Word θα ανοίγει πάντα στη διάταξη εκτύπωσης. Το MS Word έχει επίσης μια άλλη, λιγότερο γνωστή, λειτουργία που ονομάζεται Outline View. Η προβολή διάρθρωσης εμφανίζει όλες τις επικεφαλίδες του εγγράφου ως λίστα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετακινήσετε το ένα τμήμα στο άλλο. Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα έγγραφο MS Word σε προβολή Outline από προεπιλογή, θα χρειαστείτε μια μικρή μακροεντολή για αυτό.

Ενεργοποιήστε την καρτέλα προγραμματιστή

Οι μακροεντολές καταγράφονται από την καρτέλα προγραμματιστή. Από προεπιλογή, αυτή η καρτέλα δεν είναι ενεργοποιημένη στο MS Word. Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε το MS Word και μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές.

  Σύγκριση μορφών HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG και Technicolor

Στο παράθυρο “Επιλογές”, επιλέξτε την καρτέλα “Προσαρμογή κορδέλας”. Αυτή η καρτέλα χωρίζεται σε δύο στήλες. Στη στήλη στα δεξιά, επιλέξτε «Προγραμματιστής» και κάντε κλικ στο ΟΚ. Η καρτέλα προγραμματιστή θα προστεθεί στην κορδέλα στο MS Word.

Καταγράψτε τη μακροεντολή προβολής περίγραμμα

Ανοίξτε το MS Word και μεταβείτε στην καρτέλα Προγραμματιστής στην κορδέλα. Κάντε κλικ στο «Μακροεντολή» για να εγγράψετε μια νέα μακροεντολή. Ονομάστε το “AutoOpen” και κάντε κλικ στο “Create” στο νέο παράθυρο μακροεντολής.

Θα ανοίξει ο επεξεργαστής μακροεντολών. Επικολλήστε το παρακάτω στη μακροεντολή και αποθηκεύστε το.

Sub AutoOpen()
'
' AutoOpen Macro
'
'
ActiveWindow.View.Type = wdOutlineView
ActiveWindow.View.ShowHeading 1
End Sub

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

  Προσθέστε έναν χάρτη σε περιοχές εκτός σύνδεσης στους Χάρτες Google και χρησιμοποιήστε τον όταν δεν υπάρχει Διαδίκτυο

Περιορισμός

Αυτό λειτουργεί μόνο για ένα έγγραφο που έχετε αποθηκεύσει. Όταν ανοίγετε ένα νέο κενό έγγραφο MS Word, θα εξακολουθεί να ανοίγει στη λειτουργία διάταξης εκτύπωσης. Οι περιορισμοί που ισχύουν για τις προεπιλεγμένες λειτουργίες του MS Word ισχύουν και για αυτήν τη μακροεντολή.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την Προβολή Outline στο MS Word, γνωρίζετε ότι μπορεί να επεκτείνει μια επικεφαλίδα επιπέδου 1 για να αποκαλύψει τις δευτερεύουσες επικεφαλίδες της. Αυτή η μακροεντολή δεν θα το κάνει αυτό. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα έγγραφο MS Word σε προβολή διάρθρωσης που έχει επικεφαλίδες πολλών επιπέδων, θα παραθέτει μόνο επικεφαλίδες επιπέδου 1. Μπορείτε φυσικά να επεκτείνετε τις επικεφαλίδες επιπέδου 1 κάνοντας κλικ σε αυτές.

  Πώς να αποκτήσετε μια λειτουργία επισκόπησης "όπως Gnome" στο KDE Plasma με qOverview

Η Microsoft δεν επιτρέπει σε έναν χρήστη να επιλέξει σε ποια λειτουργία ανοίγει το MS Word από προεπιλογή. Η προβολή εκτύπωσης είναι ίσως η πιο δημοφιλής διάταξη για ένα νέο έγγραφο, επομένως η απόφαση να παραλειφθεί η επιλογή έχει κάποια λογική. Είναι άσκοπο να ανοίγετε ένα νέο έγγραφο σε λειτουργία ανάγνωσης, έτσι ώστε να αφήνει πραγματικά μόνο την προβολή HTML. Είναι πιθανό πολύ λίγοι χρήστες να χρειάζεται να ανοίξουν το Word στην προβολή HTML από προεπιλογή, γι’ αυτό, εάν έχετε ειδική ανάγκη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μακροεντολές.