Προσθέστε έναν χάρτη σε περιοχές εκτός σύνδεσης στους Χάρτες Google και χρησιμοποιήστε τον όταν δεν υπάρχει Διαδίκτυο


Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει εξαιρετικά ισχυρά, αλλά εξακολουθείτε να προειδοποιείτε να μην βασίζεστε σε αυτά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όπου οι ίδιες οι συσκευές δεν πρόκειται απλώς να αποτύχουν χωρίς λόγο, η υπηρεσία που τροφοδοτεί τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να αποτύχει. Μπορεί ξαφνικά να βρεθείτε σε ένα μέρος χωρίς υποδοχή κινητού τηλεφώνου και να μην μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια. Είναι περισσότερο μια αποτυχία από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας παρά από την πλευρά του κατασκευαστή του τηλεφώνου σας, αλλά η ουσία είναι ότι το τηλέφωνό σας δεν θα είναι πάντα εκεί για εσάς. Δεν χρειάζεστε μόνο ρεσεψιόν για να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση αλλά και για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εάν πηγαίνετε ποτέ σε ένα μέρος όπου πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κακή κάλυψη και βασίζεστε στους Χάρτες Google για να σας φέρουν στον προορισμό σας, είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε ένα τμήμα του χάρτη στην περιοχή “Περιοχή εκτός σύνδεσης” έτσι μπορείτε να το δείτε ακόμα και όταν δεν υπάρχει ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Να πώς.

  Πώς να φύγετε από μια ομάδα στο Viber

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Αναζητήστε τον προορισμό σας σημειώνοντας πρώτα το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσετε μέχρι το σημείο που θέλετε να φτάσετε. Ο χάρτης, μόλις φορτωθεί, θα σας δείξει την κατεύθυνση και θα σμικρύνει, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα σημεία έναρξης και λήξης του ταξιδιού σας.

Πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω δεξιά και επιλέξτε «Περιοχές εκτός σύνδεσης» από το συρτάρι εφαρμογών. Πατήστε το κουμπί αιωρούμενο συν και θα σας ρωτήσει ποια περιοχή θέλετε να αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 225 MB δεδομένων χάρτη. Επιλέξτε την περιοχή στην οποία έχετε ήδη πλοηγηθεί (θα εμφανίζεται από προεπιλογή) και πατήστε «Λήψη» στο κάτω μέρος.

  PSA: Απενεργοποιήστε το RCS πριν μεταβείτε σε νέο τηλέφωνο

Ο χάρτης θα ληφθεί σε λίγα λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας και την περιοχή που αποθηκεύετε. Θα σας ζητηθεί να ονομάσετε τον χάρτη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τοποθεσίες όπως ένα εστιατόριο και βενζινάδικα δεν θα εμφανίζονται στην έκδοση εκτός σύνδεσης του χάρτη, εκτός εάν τις αποθηκεύσετε ρητά. Είναι καλό για περίπτωση έκτακτης ανάγκης και προληπτικά εάν κατευθυνθείτε ποτέ σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναπάει και δεν είστε σίγουροι για την κάλυψη εκεί.