Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το μενού έναρξης πλήρους οθόνης των Windows 10

Ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας, τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το μενού Έναρξη σε λειτουργία πλήρους οθόνης (όπως το μενού Έναρξη σε λειτουργία tablet) ή με έναν πιο παραδοσιακό τρόπο που καλύπτει μόνο μέρος της οθόνης. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας.

Ανάλογα με το πώς έχετε διαμορφώσει το μενού Έναρξη, ένα μενού Έναρξης πλήρους οθόνης μοιάζει κάπως έτσι. Όπως ήταν αναμενόμενο, καλύπτει ολόκληρη την οθόνη (αλλά όχι τη γραμμή εργασιών) και μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ μιας προβολής “καρφιτσωμένα πλακίδια” και μιας προβολής “όλες οι εφαρμογές” χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στην επάνω αριστερή γωνία.

  Πώς να ξεκλειδώσετε τα Windows 10 με το Mi Band 2

Μοιάζει πολύ με την οθόνη Έναρξης των Windows 8—ένας μεγάλος καμβάς πλήρους οθόνης όπου μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα πλακίδια συντόμευσης.

Για να ρυθμίσετε εάν θα βλέπετε το μενού Έναρξη πλήρους οθόνης σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας ή όχι, θα χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή στις Ρυθμίσεις των Windows.

Αρχικά, ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις» κάνοντας κλικ στο μενού «Έναρξη» και επιλέγοντας το εικονίδιο «Γρανάζι» στα αριστερά. (Μπορείτε επίσης να πατήσετε Windows+I.)

Στο μενού Έναρξη των Windows 10, κάντε κλικ στο

Όταν ανοίξουν οι Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο “Εξατομίκευση” στην κύρια οθόνη.

Στις Ρυθμίσεις των Windows 10, κάντε κλικ

Στην Εξατομίκευση, επιλέξτε “Έναρξη” από την πλαϊνή γραμμή για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις “Έναρξη”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το "Personal Vault" του OneDrive για να ασφαλίσετε τα αρχεία σας

Στις Ρυθμίσεις των Windows 10, κάντε κλικ

Στις ρυθμίσεις του μενού Έναρξη, εντοπίστε τον διακόπτη με την ένδειξη “Χρήση έναρξης πλήρους οθόνης”. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μενού “Έναρξη” σε πλήρη οθόνη σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας, ρυθμίστε αυτόν τον διακόπτη στο “Ενεργό”. Εάν δεν θέλετε το Start να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη όταν την ανοίγετε σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας, ρυθμίστε αυτόν τον διακόπτη στο “off”.

Στις Ρυθμίσεις των Windows 10, κάντε κλικ στο

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ρύθμιση δεν επηρεάζει το μενού Έναρξη πλήρους οθόνης στη λειτουργία tablet. Ενώ ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία tablet, θα εμφανίζει πάντα ένα μενού Έναρξης σε πλήρη οθόνη.

Για να απενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία tablet, ανοίξτε το “Κέντρο ενεργειών” κάνοντας κλικ ή πατώντας το κουμπί ειδοποιήσεων στη μακρινή γωνία της γραμμής εργασιών. Όταν εμφανιστεί το μενού Action Center, επιλέξτε το κουμπί “Tablet Mode”.

  Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε hotspot για τη σύνδεσή σας WiFi [Windows]

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία tablet στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Tablet.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα μενού Έναρξης πλήρους οθόνης για να έχετε περισσότερο χώρο για συντομεύσεις. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο μενού “Έναρξη” χωρίς να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος του μενού “Έναρξη” κάνοντας κλικ και σύροντας τις άκρες του μενού “Έναρξη”.