Γιατί δεν εμφανίζεται η Προσθήκη φίλου στο Facebook;

Έχετε συναντήσει ένα οικείο πρόσωπο στο Facebook, αλλά είτε δεν μπορείτε να βρείτε το κουμπί “Προσθήκη φίλου” ή είναι γκριζαρισμένο; Εάν ναι, μην ανησυχείτε. δεν είσαι ο μόνος. Το να μην μπορείτε να προσθέσετε κάποιον ως φίλο στο Facebook συνήθως οφείλεται στις ρυθμίσεις απορρήτου του ατόμου, αλλά μπορεί να το προκαλέσουν και άλλοι παράγοντες.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε γιατί η επιλογή “Προσθήκη φίλου” δεν εμφανίζεται στο Facebook, μην ψάξετε άλλο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε το πρόβλημα και να προσφέρουμε πιθανές λύσεις.

Προσθήκη φίλου που δεν εμφανίζεται στο Facebook

Ας δούμε γιατί η επιλογή “Προσθήκη φίλου” δεν εμφανίζεται ως επιλογή στο Facebook και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό:

Ο χρήστης έχει περιορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του

Κάθε χρήστης του Facebook μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις απορρήτου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Μία από τις πολλές διαθέσιμες ρυθμίσεις απορρήτου είναι ο περιορισμός του ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φιλίας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές: «Όλοι» ή «Φίλοι φίλων».

Εάν επιλέξετε “Όλοι”, κάθε άτομο με λογαριασμό Facebook θα μπορεί να σας στείλει ένα αίτημα. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη επιλογή. Αλλά αν αλλάξετε τις ρυθμίσεις και επιλέξετε “Φίλοι φίλων”, θα περιορίσετε σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να σας προσθέσουν ως φίλους. Μόνο τα άτομα που είναι φίλοι με έναν από τους φίλους σας θα βλέπουν την επιλογή “Προσθήκη φίλου”.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook

Έτσι, εάν κάποιος άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου του σε “Φίλοι φίλων”, δεν θα μπορείτε να του στείλετε αίτημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε πρώτα έναν φίλο του χρήστη στον οποίο θέλετε να στείλετε αίτημα φιλίας.

Ο χρήστης απέρριψε το αίτημα φιλίας σας

Εάν έχετε προσθέσει έναν χρήστη του Facebook ως φίλο και τον διέγραψε, ενδέχεται να μην δείτε την επιλογή “Προσθήκη φίλου” για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Facebook δεν ενημερώνει τους χρήστες του όταν ένα αίτημα φιλίας απορρίπτεται, επομένως αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σημάδι.

Το Facebook το κάνει αυτό για να αποτρέψει την υπερβολική χρήση του κουμπιού “Προσθήκη φίλου”. Συνήθως, θα δείτε ξανά το κουμπί μετά από αρκετές ημέρες.

Επιπλέον, το κουμπί “Προσθήκη φίλου” μπορεί να μην γίνει κλικ ή να γκριζάρει, πράγμα που σημαίνει ότι απέρριψαν το αίτημα φιλίας σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε μέχρι να γίνει ξανά διαθέσιμη η επιλογή αποστολής του αιτήματος.

Ο χρήστης ανέφερε το αίτημα φιλίας σας

Κάθε χρήστης μπορεί να αναφέρει ένα αίτημα φιλίας μόλις το διαγράψει. Εάν κάποιος έχει αναφέρει το αίτημά σας, δεν θα βλέπετε την επιλογή “Προσθήκη φίλου” για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εσείς ή το άτομο που θέλετε να προσθέσετε έχετε φτάσει το όριο φίλων

Το Facebook επιτρέπει σε κάθε προσωπικό λογαριασμό να έχει έως και 5.000 φίλους. Εάν έχετε περισσότερα από αυτό, δεν θα μπορείτε να στείλετε αιτήματα φιλίας. Ομοίως, εάν το άτομο που προσπαθείτε να προσθέσετε έχει περισσότερους από 5.000 φίλους, δεν θα δείτε την επιλογή “Προσθήκη φίλου” όταν προβάλετε το προφίλ του ή θα είναι γκριζαρισμένη.

  Ορίστε την απάντηση εκτός γραφείου για μηνύματα που αποστέλλονται στη σελίδα σας στο Facebook

Έχετε αποκλειστεί από την αποστολή αιτημάτων

Εάν είστε νέος στο Facebook και έχετε προσθέσει πολλά άτομα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Facebook ενδέχεται να σας αποκλείσει προσωρινά από την αποστολή αιτημάτων φιλίας. Μπορεί επίσης να συμβεί εάν πολλά άτομα έχουν αναφέρει τα αιτήματά σας ή εάν έχετε πολλά αναπάντητα.

Συνήθως, αυτό το μπλοκ διαρκεί μόνο μερικές ημέρες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί στο μέλλον:

  • Στείλτε αιτήματα μόνο σε άτομα που γνωρίζετε.
  • Χρησιμοποιήστε το πραγματικό σας όνομα. Φυσικά, αυτό δεν είναι κανόνας, αλλά ορισμένα άτομα μπορεί να αγνοήσουν το αίτημά σας εάν δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από το προφίλ.
  • Μην στέλνετε πολλά αιτήματα ταυτόχρονα.

Ζητήματα εφαρμογής Facebook

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η εφαρμογή Facebook δεν λειτουργεί σωστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει ενημερωθεί ή ότι αντιμετωπίζει προσωρινές δυσλειτουργίες.

Ενημερώστε την εφαρμογή

Για να αποφύγετε προβλήματα απόδοσης, θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά όλες τις εφαρμογές σας, συμπεριλαμβανομένου του Facebook.

Εάν έχετε iPhone, δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση:

  • Ανοίξτε το μενού και μεταβείτε στο App Store.
  • Εισαγάγετε το “Facebook” στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε το.
  • Εάν υπάρχει διαθέσιμη νεότερη έκδοση, ένα κουμπί “Ενημέρωση” θα εμφανιστεί στα δεξιά της εφαρμογής. Αν δείτε το κουμπί “Άνοιγμα”, εκτελείτε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση.
  •   Πώς να αναγνωρίσετε και να επισημάνετε μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων του Facebook

    Οι χρήστες Android θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα για να ελέγξουν εάν εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση:

  • Ανοίξτε το μενού σας και μεταβείτε στο Play Store.
  • Πληκτρολογήστε “Facebook” στη γραμμή αναζήτησης.
  • Πατήστε το κουμπί «Ενημέρωση» για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Εάν έχετε το κουμπί “Άνοιγμα” ως επιλογή, δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις αυτήν τη στιγμή.
  • Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή

    Εάν η ενημέρωση της εφαρμογής σας δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να την εγκαταστήσετε ξανά.

    Δείτε πώς μπορούν οι χρήστες iPhone να επανεγκαταστήσουν την εφαρμογή Facebook:

  • Βρείτε την εφαρμογή Facebook στο μενού ή στην αρχική οθόνη σας, πατήστε παρατεταμένα.
  • Θα δείτε να εμφανίζεται ένα μενού. Πατήστε «Κατάργηση εφαρμογής».
  • μεταβείτε στο App Store και επανεγκαταστήστε το Facebook.
  • Εάν διαθέτετε συσκευή Android, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Εντοπίστε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας και πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο.
  • Πατήστε «Κατάργηση εγκατάστασης».
  • Ανοιξε το Play Store και εγκαταστήστε το Facebook.
  • Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Facebook

    Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν μπορείτε να δείτε την επιλογή “Προσθήκη φίλου”, απευθυνθείτε στην Υποστήριξη του Facebook:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook.
  • Πατήστε τις τρεις γραμμές κάτω από το εικονίδιο συνομιλίας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Help & Support”.
  • Επιλέξτε «Αναφορά προβλήματος» και ακολουθήστε τις οδηγίες.
  • Ακολουθήστε τους κανόνες του Facebook

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μη εμφάνιση της επιλογής “Προσθήκη φίλου” δεν αποτελεί σφάλμα. Δυστυχώς, δεν μπορείτε πάντα να κάνετε πολλά για αυτό, επειδή το Facebook κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προστατεύσει τους χρήστες του και το απόρρητό τους. Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο και ότι καταφέρατε να μάθετε γιατί δεν μπορείτε να στείλετε αιτήματα φιλίας. Εάν δεν το έχετε κάνει, απευθυνθείτε στην Υποστήριξη του Facebook.

    Βλέπετε πάντα την επιλογή “Προσθήκη φίλου” στο Facebook; Εάν η απάντηση είναι όχι, ανακαλύψατε γιατί; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.