Πώς να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox από το Facebook Messenger

Τα bots του Facebook Messenger ήταν εξαιρετικά δημοφιλή όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά. Οι σελίδες ειδήσεων και πολυμέσων δημιούργησαν γρήγορα ένα αποκλειστικό bot Messenger για τη σελίδα και τον ιστότοπό τους. Αρκετές άλλες υπηρεσίες εντάχθηκαν. Ο στόχος ήταν να επιτραπεί στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με μια υπηρεσία μέσα από την εφαρμογή Messenger. Ένας χρήστης δεν χρειαζόταν να εγκαταλείψει την εφαρμογή για να λάβει οδηγίες, προτάσεις εστιατορίων ή ώρες συγκοινωνίας. Η διαφημιστική εκστρατεία έχει σταματήσει, αλλά κάθε τόσο, κάποιος αναπτύσσει ένα πραγματικά φοβερό Messenger bot για το οποίο αξίζει να γράψετε. Το Alfredo είναι ένα bot Messenger που σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox από το Facebook Messenger. Λειτουργεί τόσο στη διεπαφή ιστού όσο και στις εφαρμογές για κινητά.

  Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Facebook στο Google Photos

Για να χρησιμοποιήσετε το Alfredo, πρέπει να έχετε λογαριασμό Dropbox και λογαριασμό Facebook.

Προσθήκη Alfredo στο Messenger

Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο στο τέλος αυτής της ανάρτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη. Περιμένετε μέχρι ο Alfredo να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο «Link Dropbox». Κάντε κλικ σε αυτό και επιτρέψτε στον Αλφρέντο να αποθηκεύει αρχεία στον λογαριασμό σας στο Dropbox. Ένας νέος φάκελος που ονομάζεται Alfredo θα προστεθεί στον λογαριασμό σας στο Dropbox. Όλες οι εικόνες και τα αρχεία που ανεβάζετε στο Dropbox μέσω αυτού του bot θα αποθηκευτούν στο φάκελο Alfredo.

Ανεβάστε ένα αρχείο στο Dropbox

Αφού συνδέσετε τον Alfredo στον λογαριασμό σας στο Dropbox, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox από το Facebook Messenger. Κάντε κλικ στο κουμπί φωτογραφιών κάτω από το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου και επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανεβάσετε. Αφού επιλέξετε το αρχείο, θα εμφανιστεί στο νήμα συνομιλίας. Ο Αλφρέντο θα σας πει ότι το αρχείο ανεβάζεται στον λογαριασμό σας στο Dropbox.

  Το Faces.im φέρνει ειδοποιήσεις για τους επικεφαλής συνομιλίας του Facebook στο Google Chrome

Κατά τη μεταφόρτωση του αρχείου, θα λάβετε μια ειδοποίηση από το Dropbox στην επιφάνεια εργασίας σας (αν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή).

Για να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox από το Facebook Messenger στο τηλέφωνο iPhone ή Android, ακολουθήστε το παράδειγμα. Με τις εφαρμογές smartphone υπάρχουν περιορισμοί. μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση μόνο αρχείων στα οποία είναι δυνατή η πρόσβαση από το Messenger.

Στο iOS, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες μόνο στο Dropbox. Το Android είναι πιο ευέλικτο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο από το χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας και να το ανεβάσετε στο Dropbox.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα bot Facebook Messenger χωρίς κωδικοποίηση [Guide]

Το Alfredo είναι περιττό εάν χρησιμοποιείτε μόνο τον δικό σας επιτραπέζιο υπολογιστή ή τηλέφωνο για να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox. Οι χρήστες του Dropbox έχουν συνήθως εγκατεστημένη την επίσημη εφαρμογή Dropbox, επομένως δεν χρειάζεται να περάσουν από μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Εάν, ωστόσο, βρεθείτε ποτέ σε δημόσιο υπολογιστή, το Alfredo είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ανεβάσετε αρχεία στο Dropbox. Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο Dropbox ή να ασχοληθείτε με τη διεπαφή ιστού του.

Προσθέστε τον Αλφρέντο