Τι είναι το Google Workspace και αντικαθιστά πλήρως το G Suite;

Για πάνω από μια δεκαετία, το G Suite ήταν η συλλογή εργαλείων επαγγελματικής παραγωγικότητας της Google. Όπως έχει εξελιχθεί ο τρόπος που εργάζονται οι άνθρωποι, έτσι και το G Suite έχει εξελιχθεί. Για να δηλώσει αυτόν τον μετασχηματισμό, η Google μετονομάζει την υπηρεσία ως “Google Workspace.» Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι ήταν το G Suite;

Πριν μιλήσουμε για το Google Workspace, ας ρίξουμε μια ματιά στο G Suite. Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2006 ως ένας τρόπος για τους οργανισμούς να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google στους δικούς τους τομείς για μηνιαία συνδρομή.

Αντί να διατηρούν το δικό τους χώρο αποθήκευσης δικτύου, διακομιστή email και άλλα διάφορα εργαλεία, το G Suite επέτρεψε στους οργανισμούς να χρησιμοποιούν τη σουίτα εργαλείων παραγωγικότητας και συνεργασίας που βασίζονται σε cloud της Google ως το backend της επιχείρησής τους.

  Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών απευθείας από το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPhone σας

Το αρχικό σύνολο εργαλείων περιελάμβανε το Gmail, το Google Talk, το Ημερολόγιο Google και το Google Page Creator. Με την πάροδο του χρόνου, επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει Έγγραφα Google, Φύλλα, Παρουσιάσεις, Φόρμες, Google Drive, Google Chat και Meet.

Όλα αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα δωρεάν στους καταναλωτές, αλλά δεν διαθέτουν ορισμένες δυνατότητες. Οι πελάτες του G Suite λαμβάνουν προσαρμοσμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τομέα (@gmail.com vs @wdzwdz.com), χώρο αποθήκευσης στο cloud, εργαλεία διαχείρισης, υποστήριξη πελατών 24/7 και πολλά άλλα.

Τι είναι το Google Workspace;

Το Google Workspace συνεχίζει την εξέλιξη του G Suite. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν η αλλαγή του ονόματος. Η υπηρεσία ονομαζόταν αρχικά «Εφαρμογές Google για τον τομέα σας». Αργότερα, μετονομάστηκε σε απλά «Google Apps», προτού μετονομαστεί τελικά σε «G Suite» το 2016.

  Πώς να φορτώσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Oculus Quest σας

Η Google μίλησε για πώς το όνομα “G Suite” είχε την έννοια ενός πολύ παραδοσιακού περιβάλλοντος εργασίας. Καθώς άλλαζε η έννοια του χώρου εργασίας, ένιωθε ότι το όνομα χρειαζόταν για να επικαλεστεί αυτή τη μετατόπιση.

Στην ουσία, το Google Workspace είναι η ίδια υπηρεσία με το G Suite. Είναι το αποκορύφωμα πολλών αλλαγών που έκανε η Google κατά τη διάρκεια του 2020. Τα ξεχωριστά εργαλεία έχουν βαθύτερη ενοποίηση μεταξύ τους. Αντί να μεταπηδήσετε μεταξύ Gmail, Εγγράφων, Meet κ.λπ., όλα είναι διαθέσιμα ένα κεντρικό σημείο.

Είναι το Google Workspace δωρεάν;

Το Google Workspace δεν είναι μια δωρεάν υπηρεσία, αν και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο Workspace έχουν δωρεάν εκδόσεις για καταναλωτές. Υπάρχουν μερικά διαφορετικά επίπεδα τιμολόγησης που ταιριάζουν με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Κατά τη στιγμή της γραφής, η τιμολόγηση αναλύεται ως εξής:

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για περιγράμματα πίνακα στο Microsoft Word

Στο ελάχιστο, όλοι στο Workspace λαμβάνουν μια προσαρμοσμένη και ασφαλή επαγγελματική διεύθυνση email, βιντεοσυσκέψεις, αποθήκευση cloud και υποστήριξη. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο οργανισμός σας και ποιες προηγμένες δυνατότητες θέλετε.

Το κύριο στοιχείο εδώ είναι ότι το Google Workspace είναι η φυσική εξέλιξη του G Suite. Προσφέρει το ίδιο σύνολο εργαλείων και premium χαρακτηριστικών για μια τιμή, με ορισμένες προσθήκες από πάνω. Αν χρησιμοποιούσατε το G Suite στο παρελθόν, το Workspace προσφέρει την ίδια εμπειρία.