Πώς να αναφέρετε και να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα iMessage στο iOS

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τελικά υποκύπτουν στο spam. Το ίδιο ισχύει για όλους τους τρόπους επικοινωνίας. Μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις φάρσες, email από άτομα που βρίσκονται στο κρεβάτι του θανάτου τους που προσπαθούν να σας αφήσουν όλα τα χρήματά τους και μηνύματα που σας πουλούν προϊόντα υγείας. Δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας που να είναι απαλλαγμένος από ανεπιθύμητα μηνύματα και τα iMessages δεν διαφέρουν. Ένας εύκολος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να φιλτράρετε μηνύματα από άγνωστες επαφές. Αυτό θα σταματήσει τις ειδοποιήσεις, αλλά τα μηνύματα θα συνεχίσουν να φτάνουν. Εάν περιέχουν βίντεο, ήχο ή εικόνες, θα καταλάβουν χώρο στη συσκευή σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αναφέρετε και να αποκλείσετε το spam του iMessage. Να πώς.

Αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων iMessage

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και πατήστε την καρτέλα “Άγνωστοι αποστολείς”. Η καρτέλα δεν θα εμφανιστεί εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα «Φιλτράρισμα αγνώστων αποστολέων». Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή και όλα τα iMessages από άγνωστους αποστολείς θα φιλτραριστούν σε μια νέα καρτέλα που ονομάζεται “Άγνωστος αποστολέας”.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Universal Clipboard σε iOS 10 και macOS Sierra

Σε αυτήν την καρτέλα, πατήστε ένα μήνυμα. Κάτω από το μήνυμα, θα δείτε έναν σύνδεσμο “Αναφορά ανεπιθύμητων”. Πατήστε τον σύνδεσμο και πατήστε “Διαγραφή και αναφορά ανεπιθύμητων” στο μενού που εμφανίζεται. Επαναλάβετε για όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα που έχετε λάβει.

Αφού αναφέρετε έναν αριθμό ως ανεπιθύμητο, δεν θα μπορεί πλέον να σας στέλνει iMessages. Αυτό όχι μόνο αναφέρει και αποκλείει ανεπιθύμητα μηνύματα στο iMessage, αλλά εμποδίζει επίσης τον ανεπιθύμητο να στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα σε άλλα άτομα. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο για iMessages και όχι για κανονικά μηνύματα SMS. Για να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου, διαβάστε την επόμενη ενότητα.

  Το vHome προσθέτει ένα πιο ακριβές εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης στο iOS [Jailbreak]

Αποκλεισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων κειμένου

Η Apple εισήγαγε τον αποκλεισμό αριθμών στο iOS 7. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε iMessages, μηνύματα κειμένου και τηλεφωνικές κλήσεις. Εάν δεν θέλετε να αναφέρετε έναν αποστολέα ως ανεπιθύμητο, μπορείτε πάντα να τον αποκλείσετε. Σε περίπτωση που σας στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα μέσω SMS, η μόνη σας επιλογή είναι να αποκλείσετε τον ανεπιθύμητο.

Η δυνατότητα αποκλεισμού λειτουργεί τόσο για γνωστούς όσο και για άγνωστους αποστολείς. Ανοίξτε τα Μηνύματα και πατήστε το νήμα συνομιλίας που περιέχει τα ανεπιθύμητα. Πατήστε το μικρό κουμπί «i» στο επάνω μέρος δίπλα στο όνομα ή τον αριθμό του αποστολέα.

Στην οθόνη λεπτομερειών, πατήστε το βέλος δίπλα στο κουμπί του τηλεφώνου. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη λεπτομερειών για αυτόν τον αριθμό/επαφή. Στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης υπάρχει μια επιλογή «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος». Πατήστε το και δεν θα λάβετε ποτέ μήνυμα κειμένου, iMessage ή τηλεφωνική κλήση από τον ίδιο αριθμό.

  Τι είναι το SMS Junk στην εφαρμογή Messages στο iOS 11

Η δυνατότητα αποκλεισμού δεν θα εμποδίσει έναν spammer να ενοχλεί άλλους ανθρώπους, αλλά αυτός είναι ένας περιορισμός που δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου, επειδή η Apple δεν μπορεί να το παρακολουθήσει. Η αναφορά ενός αριθμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι κάτι που λειτουργεί μόνο εάν υπάρχει νομικό πλαίσιο με το οποίο πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι πάροχοι που λειτουργούν στη χώρα σας. Με το iMessages, η Apple ελέγχει καθιστώντας δυνατή την αναφορά και τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων iMessage.