Το vHome προσθέτει ένα πιο ακριβές εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης στο iOS [Jailbreak]

Το κουμπί Home στο iPhone μου είχε μικρή διάρκεια ζωής και δεν μπορούσα να το επισκευάσω αμέσως αφού σταμάτησε να λειτουργεί. Προσπάθησα να το κάνω «εύκολα» για λίγο, και προσευχόμενος να διορθωθεί μόνο του (ναι, στην πραγματικότητα το έκανα αυτό) και άρχισα να ψάχνω έναν τρόπο να το αντιμετωπίσω. Τότε βρήκα τη λειτουργία AssistiveTouch, τη χρησιμοποίησα για λίγες μέρες και αμέσως συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διευθετήσω το πραγματικό κουμπί. Το AssistiveTouch γέμισε το κενό και μετά μερικά, αλλά ήταν λίγο υπερβολικά ακατάστατο και πάνω απ’ όλα, δεν με άφησε τόσο να επαναφέρω τη συσκευή μου και απέτυχε όταν προσπάθησα να επαναβαθμονομήσω το κουμπί Home. Γι’ αυτό μου αρέσει το vHome, ένα δωρεάν tweak Cydia που διατίθεται στο αποθετήριο BigBoss που προσομοιώνει το κουμπί Home στο τηλέφωνό σας όπως θα έπρεπε.

  Πώς να προσθέσετε μια επέτειο στο ημερολόγιο στο iOS

Όπως το AssistiveTouch, το vHome προσθέτει ένα εικονικό κουμπί Home στην οθόνη σας. Σε αντίθεση με την εγγενή επιλογή, αυτό το κουμπί δεν επεκτείνεται για να εμφανίσει ένα ολόκληρο σύνολο άλλων επιλογών που δεν σχετίζονται με το κουμπί Αρχική σελίδα. Το vHome αναγνωρίζει ένα απλό, διπλό και τριπλό πάτημα. Ανιχνεύει επίσης με ακρίβεια τα μακρά και σύντομα πατήματα. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανανεώσετε τη συσκευή σας και ακόμη και να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Το tweak προσθέτει ένα απλό πλαίσιο προτιμήσεων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να το απενεργοποιήσετε (είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή) και να διαχειρίζεστε την αδιαφάνεια του κουμπιού. Σε αντίθεση με το προεπιλεγμένο κουμπί που σβήνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται, η ορατότητα του vHome είναι συνεπής. Το κουμπί μπορεί εύκολα να επανατοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης, ενώ το AssistiveTouch σάς επιτρέπει μόνο να κουμπώσετε το εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης στο πλάι της οθόνης σας, εκτός εάν παρεμποδίζει ένα στοιχείο διεπαφής χρήστη.

  Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας στο iOS 11 [No Jailbreak]

Τώρα για τις ελλείψεις του tweak? ειλικρινά υπάρχει μόνο ένα. Το κουμπί δεν έχει επίγνωση του περιβάλλοντος και εάν ανοίξετε πείτε την εφαρμογή Μηνύματα και ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε, το κουμπί δεν θα μετακινηθεί εάν είναι πάνω από το πληκτρολόγιο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πατήσετε κατά λάθος προτού συνειδητοποιήσετε ότι έπρεπε να το έχετε μετακινήσει σε διαφορετική θέση στην οθόνη. Το tweak είναι αρκετά νέο, επομένως μπορούμε πάντα να ελπίζουμε ότι μια αναβάθμιση θα το κάνει καλύτερο. Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχει επίγνωση του περιβάλλοντος για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές, αλλά θα προτιμούσα πολύ να μιμείται την ευφυΐα του προεπιλεγμένου κουμπιού AssistiveTouch, το οποίο γνωρίζει ότι δεν πρέπει να εμποδίζει τα μενού, τις επιλογές και τα κουμπιά αναπαραγωγής του παιχνιδιού. Εάν το κουμπί Αρχικής σελίδας είναι όντως ελαττωματικό, μπορείτε πάντα να κρατάτε το vHome γύρω και απενεργοποιημένο μέχρι να το χρειαστείτε για να επαναφέρετε τη συσκευή σας κ.λπ. και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το AssistiveTouch.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας για φίλους στο iOS