Περιλαμβάνονται διορθώσεις για αρχάριους και ειδικούς

Χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση ενός VPN στη συσκευή σας Synology NAS; Στον σημερινό οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία επιλογής του καλύτερου παρόχου VPN με υποστήριξη NAS εκτός συσκευασίας από μια γεμάτη αγορά. Εάν προτιμάτε να διαμορφώσετε τη σύνδεσή σας VPN με μη αυτόματο τρόπο, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε μέσω OpenVPN και PPTP.

Οι συσκευές αποθήκευσης που συνδέονται με το δίκτυο, ή απλά οι συσκευές NAS, είναι απίστευτα ισχυρά κομμάτια υλικού που φέρνουν κεντρική αποθήκευση δεδομένων στο σπίτι ή το γραφείο σας. Η τεχνολογία NAS περιλαμβάνει τα πάντα, από αυτόνομους σκληρούς δίσκους έως δρομολογητές με ενσωματωμένες δυνατότητες NAS. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε στη συσκευή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και όλοι οι υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet στο τοπικό σας δίκτυο να έχουν ασύρματη πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο NAS.

Αυτοί οι πάροχοι VPN εγκαθίστανται εύκολα στο Synology NAS σας:

NordVPN – Καλύτερο NAS VPN – Συμβατό με Synology NAS μέσω OpenVPN και PPTP, το NordVPN προσφέρει ατελείωτες επιλογές διαμόρφωσης για τη βελτιστοποίηση της σύνδεσής σας VPN για ασφάλεια και απόδοση.
Surfshark – Χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα OpenVPN UDP/TCP, έχει μερικά ωραία πρόσθετα όπως η αυτόματη συσκότιση και ο αποκλεισμός διαφημίσεων.
ExpressVPN – Συνδέεται τόσο μέσω PPTP όσο και μέσω OpenVPN, δίνει προτεραιότητα στις ταχύτητες σύνδεσης και τη σταθερότητα του δικτύου.
IPVanish – OpenVPN/PPTP. Εξαιρετικό για torrents, ροή – ειδικά στο Kodi.
VyprVPN – Συμβατό με NAS μέσω OpenVPN, το πρωτόκολλο Chameleon ξεπερνά τη λογοκρισία DPI.

Η Synology είναι ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές NAS και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συσκευών για οικιακή, γραφείο, ακόμη και εταιρική χρήση. Μπορούν να χωρέσουν εκατοντάδες terabyte αρχείων και διαθέτουν θέσεις plug-and-play που διευκολύνουν την επέκτασή τους. Είναι τόσο ευέλικτοι που μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) και να το χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε όλη την κίνηση του δικτύου σας χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε ακριβούς διακομιστές εκτός τοποθεσίας.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Επιλογή 1: Υποστηριζόμενες υπηρεσίες VPN (Αρχάριος)

Η προσθήκη ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου στο Synology NAS σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προετοιμάσετε εκ των προτέρων, ωστόσο, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η υποστήριξη VPN. Βεβαιωθείτε ότι ο υπάρχων πάροχος VPN σας προσφέρει τουλάχιστον μία από τις δύο επιλογές πρωτοκόλλου: OpenVPN και PPTP. Το OpenVPN είναι γενικά η πολύ ανώτερη επιλογή και ευτυχώς υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των VPN στην αγορά, οπότε το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Δεν είστε σίγουροι ποιο VPN να χρησιμοποιήσετε; Υπάρχουν εκατοντάδες πάροχοι εκεί έξω που διεκδικούν τα πάντα, από τις μεγαλύτερες ταχύτητες μέχρι την πιο σκληρή κρυπτογράφηση και τις χαμηλότερες τιμές. Η επιλογή των συνόλων χαρακτηριστικών τους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, ειδικά αν θέλετε ένα VPN για συγκεκριμένο σκοπό. Περιορίσαμε τα πράγματα στα πιο σημαντικά κριτήρια, που αναφέρονται παρακάτω. Τα χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε τα προτεινόμενα VPN για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε το ταχύτερο, το πιο ασφαλές και το καλύτερο συνολικά VPN.

Πολιτική μηδενικής καταγραφής – Τα ευαίσθητα δεδομένα που ταξιδεύουν προς και από το δίκτυό σας μπορούν να καταγραφούν τόσο από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου όσο και από υπηρεσίες VPN. Εάν αυτά τα αρχεία καταγραφής πέσουν σε λάθος χέρια, τα δεδομένα σας δεν είναι πλέον ιδιωτικά. Τα κορυφαία VPN έχουν αυστηρές πολιτικές μηδενικής καταγραφής για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Ταχύτητα – Η κρυπτογράφηση συχνά επιβραδύνει τα VPN έως και 20%, κυρίως λόγω των επιβαρύνσεων κρυπτογράφησης. Οι συνιστώμενες υπηρεσίες VPN μας έχουν αναπτύξει λύσεις για να προσφέρουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες χωρίς να θυσιάζεται το απόρρητο.
Πρωτόκολλα και υποστήριξη λογισμικού – Ορισμένες υπηρεσίες VPN προσφέρουν μόνο τα βασικά πρωτόκολλα ασφαλείας και προσαρμοσμένες εφαρμογές για μερικά κοινά λειτουργικά συστήματα. Εάν είστε ισχυρός χρήστης και θέλετε να πειραματιστείτε με εναλλακτικές μεθόδους κρυπτογράφησης ή εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το VPN σας από μη τυπικές συσκευές, βεβαιωθείτε ότι το VPN σας έχει ρυθμιστεί για να το χειρίζεται.
Εύρος ζώνης και κίνηση – Ορισμένα VPN μειώνουν τις ταχύτητες λήψης, βάζουν ανώτατα όρια στη χρήση του μέγιστου εύρους ζώνης και αποκλείουν πρωτόκολλα όπως torrents και δίκτυα P2P. Οι κορυφαίες υπηρεσίες προσφέρουν εντελώς απεριόριστη κίνηση, χωρίς παρακολούθηση, ώστε να μπορείτε να σερφάρετε και να κατεβάζετε οτιδήποτε θέλετε.

  Πώς να ελέγξετε τα φώτα απόχρωσης Philips από το Mac σας

Παρακάτω είναι τα καλύτερα VPN που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε σε ένα NAS:

1. NordVPN

Το NordVPN έχει εξαιρετική φήμη στην κοινότητα VPN και του αξίζει επίσης. Η υπηρεσία λειτουργεί εδώ και χρόνια, παρέχοντας απίστευτες ταχύτητες και ισχυρές πολιτικές απορρήτου για χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του NordVPN είναι το μέγεθος του δικτύου του: πάνω από 5.000 διακομιστές σε 60 διαφορετικές χώρες. Αυτός ο απίστευτος αριθμός κόμβων σάς δίνει τη δυνατότητα να βρείτε αστραπιαίες, χωρίς καθυστέρηση συνδέσεις σε οποιαδήποτε χώρα, όλες με απεριόριστο εύρος ζώνης, χωρίς παρακολούθηση της κυκλοφορίας και χωρίς αποκλεισμένα δίκτυα P2P ή torrents.

Το NordVPN προσφέρει συνδέσεις OpenVPN και PPTP μέσω μιας συσκευής Synology NAS. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τα πράγματα μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Οδηγός βήμα προς βήμα του NordVPN και για τα δύο πρωτόκολλα.

Περισσότερα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του NordVPN:

Μια εντελώς ιδιωτική σύνδεση που παρέχει αξιόπιστη πρόσβαση ακόμη και σε περιοχές με βαριές λογοκρισία όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή.
Μοναδικοί, εξειδικευμένοι διακομιστές που παρέχουν διπλή κρυπτογράφηση, δρομολόγηση onion και λειτουργίες anti-DDoS.
Η πολιτική μηδενικής καταγραφής καλύπτει την κυκλοφορία, τις χρονικές σημάνσεις, το εύρος ζώνης και τα αρχεία καταγραφής διευθύνσεων IP.
Ένα από τα λίγα VPN που διατηρεί αξιόπιστη πρόσβαση στο Netflix.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
Πολύ οικονομικά σχέδια
Διαφορετικές διευθύνσεις IP aervers
Συνδέστε έως και 6 συσκευές ταυτόχρονα
Με έδρα τον Παναμά
Εξυπηρέτηση πελατών (24/7 Chat).

Μειονεκτήματα
Ορισμένοι διακομιστές μπορεί να έχουν μέσες ταχύτητες d/l
Μερικές φορές είναι αργή στην επεξεργασία των επιστροφών χρημάτων (αλλά πάντα γίνεται).

2. Surfshark

Το Surfshark είναι ο νεοφερμένος στη λίστα μας, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους VPN συνολικά. Προσφέρουν ένα αξιοσέβαστο δίκτυο 800+ διακομιστών σε 50 χώρες, παρέχοντάς σας παγκόσμια πρόσβαση σε εικονικές IP και βέλτιστες ταχύτητες σύνδεσης. Ο άθραυστος κρυπτογράφηση 256-AES-GCM χρησιμοποιείται για την ασφάλεια του συνδέσμου σας με το δίκτυό τους και η εφαρμογή ενεργοποιεί αυτόματα τη συσκότιση όταν εντοπίζει προηγμένα μέτρα επιτήρησης, όπως η βαθιά επιθεώρηση πακέτων.

Δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής από το Surfshark σύμφωνα με την πολιτική καταγραφής που έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο. και ούτως ή άλλως οι διακομιστές τους μόνο με RAM διαγράφουν συνεχώς όλα τα μεταδεδομένα των χρηστών, καθιστώντας αδύνατη τη διατήρηση.

Το Surfshark είναι συμβατό με τη συσκευή σας Synology NAS μέσω OpenVPN. Οι παρακάτω οδηγίες θα πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε, αλλά το Surfshark έχει επίσης ένα χρήσιμος οδηγός πώς να στην ιστοσελίδα τους.

Το Surfshark διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Δίκτυο διακομιστή μόνο με RAM που διαγράφει συνεχώς όλα τα μεταδεδομένα χρήστη VPN
Απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις
Ένα ολόκληρο δίκτυο διακομιστών που «απλώς λειτουργεί» για να ξεμπλοκάρει το Netflix χάρη στην πλήρη συσκότιση

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και εξαιρετικά αξιόπιστο. Η υπηρεσία προσφέρει προσαρμοσμένο λογισμικό για μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων Windows, Mac, Linux, iOS και Android, όλα που υποστηρίζονται από ένα μεγάλο δίκτυο με περισσότερους από 3000 διακομιστές σε 94 διαφορετικές χώρες. Οι βαθμολογίες των δοκιμών ταχύτητας είναι σταθερά υψηλές σε αυτό το δίκτυο, ανεξάρτητα από τη φυσική τοποθεσία σας. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέεστε με κορυφαίες ταχύτητες σε οποιαδήποτε χώρα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για επιβράδυνση ή καθυστέρηση. Το ExpressVPN το υποστηρίζει με εξαιρετικές πρακτικές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης AES 256-bit και μιας πολιτικής καταγραφής μηδενικής επισκεψιμότητας χωρίς εξαιρέσεις, για να διατηρείτε τη δραστηριότητά σας ιδιωτική και ασφαλή.

  Πώς το Mac θα αλλάξει από την Intel στα δικά του τσιπ ARM ​​της Apple

Το ExpressVPN προσφέρει πρωτόκολλα OpenVPN και PPTP για όλους τους χρήστες. Ωστόσο, κατά την εγκατάσταση του λογισμικού στη συσκευή Synology NAS, η ExpressVPN συνιστά τη χρήση PPTP. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να προσθέσετε το VPN στο NAS σας ή να το χρησιμοποιήσετε Βήμα προς βήμα οδηγό εγκατάστασης του ExpressVPN.

Περισσότερες δυνατότητες ExpressVPN:

Αυτόματος διακόπτης kill και προστασία από διαρροές DNS σε διάφορες εκδόσεις των προσαρμοσμένων εφαρμογών τους.
Ενσωματωμένες δοκιμές ταχύτητας για να διασφαλίσετε ότι έχετε πάντα την ταχύτερη δυνατή σύνδεση.
Αξιόπιστη πρόσβαση στο Netflix μέσω του ιστότοπου καθώς και των εφαρμογών Netflix.
Απεριόριστο εύρος ζώνης και κανένας περιορισμός στην κίνηση P2P ή torrent.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 3 μήνες δωρεάν (49% έκπτωση – παρακάτω σύνδεσμος)
94 χώρες, 3.000+ διακομιστές
Πολύ απλό και εύκολο στη χρήση
Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής
Μεγάλη υποστήριξη (24/7 συνομιλία).

Μειονεκτήματα
Μέγιστο 3 ταυτόχρονες συνδέσεις
Ελαφρώς πιο ακριβό από κάποιες άλλες επιλογές.

4. IPVanish

Το IPVanish είναι το καλύτερο VPN για να παραμείνετε κρυφοί στο διαδίκτυο. Η ταχύτητα, το απόρρητο και η ασφάλεια είναι τα κεντρικά του σημεία, προσφέροντας ασυναγώνιστη κρυπτογράφηση AES 256-bit σε όλες τις μεταφορές και απολύτως κανένα αρχείο καταγραφής κυκλοφορίας για να διατηρείται αυτή η δραστηριότητα ασφαλής. Η προστασία από διαρροές DNS και ο αυτόματος διακόπτης kill θα κρατήσουν την ταυτότητά σας μυστική ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά. Όλα αυτά δρομολογούνται μέσω του τεράστιου δικτύου του IPVanish με πάνω από 1300 διακομιστές σε 60 διαφορετικές χώρες, όλοι εκ των οποίων είναι αστραπιαία και απίστευτα αξιόπιστοι.

Το IPVanish προσφέρει κρυπτογράφηση OpenVPN και PPTP για πελάτες VPN, αλλά όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία με ένα Synology NAS, συνιστάται να τηρείτε το PPTP. Αφού εγγραφείτε στο IPVanish, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω οδηγό μας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του NAS.

Το IPVanish περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Εύκολο στη χρήση προσαρμοσμένο λογισμικό και εφαρμογές για όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα, smartphone και κινητές συσκευές.
Κατεβάστε torrents με πλήρη απόρρητο και ανωνυμία, προστατεύοντάς σας από προειδοποιητικά μηνύματα ISP.
Οι γρήγοροι και ασφαλείς διακομιστές επιτρέπουν απίστευτες ροές βίντεο μέσω του Kodi.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας IPVanish.

5. VyprVPN

Το VyprVPN καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχει τις καλύτερες δυνατότητες απορρήτου στην αγορά. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν είναι το γεγονός ότι η VyprVPN κατέχει ολόκληρο το δίκτυο διακομιστών της, επιτρέποντας στην εταιρεία να πραγματοποιεί όλες τις αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού χωρίς παρέμβαση τρίτων. Με άλλα λόγια, τα δεδομένα σας δεν ήταν ποτέ πιο ασφαλή! Υπάρχει επίσης το μοναδικό πρωτόκολλο Chameleon του VyprVPN που βοηθά στην εξάλειψη της βαθιάς επιθεώρησης πακέτων. Εάν ο ISP σας ή μια τοπική κυβέρνηση χρησιμοποιεί DPI για να διερευνήσει την κυκλοφορία VPN για λόγους λογοκρισίας ή περιορισμού, ο Chameleon μπορεί να διακόψει το τείχος προστασίας για να διατηρήσει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο γρήγορη, ασφαλή και ασφαλή.

Το VyprVPN υποστηρίζει ρυθμίσεις NAS μέσω του OpenVPN, το οποίο γενικά θεωρείται πιο ασφαλές και αξιόπιστο από το αντίστοιχο PPTP. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε το VPN ή να το χρησιμοποιήσετε Ο λεπτομερής προσαρμοσμένος οδηγός του VyprVPN.

Το VyprVPN περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Υποστήριξη για μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών, smartphone Android και iOS.
Απεριόριστο εύρος ζώνης και κανένας περιορισμός στην κυκλοφορία P2P ή λήψεις torrent.
Αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής που καλύπτει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα αρχεία καταγραφής αιτημάτων DNS.
Ένα μεγάλο δίκτυο 700 διακομιστών σε 70 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το VyprVPN.

Επιλογή 2: Οδηγός OpenVPN (Ειδικός)

Η προσθήκη ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου στη συσκευή σας Synology NAS είναι εύκολη, απλή και χρειάζεται μόνο ένα ή δύο λεπτά από το χρόνο σας, και όλα αυτά χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη της Synology για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε πρόσβαση στα διαπιστευτήριά σας VPN πριν ξεκινήσετε, και θα πρέπει επίσης να μπορείτε να συνδεθείτε στη συσκευή NAS. Μόλις εξασφαλιστεί, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα διαπιστευτήριά σας VPN

Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε προσαρμοσμένα αρχεία .ovpn για χρήση για μη αυτόματες ρυθμίσεις, κάτι που ακριβώς θα κάνετε εδώ. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην περιοχή συνδρομής του παρόχου σας, επισκεφτείτε τις σελίδες υποστήριξής του και αναζητήστε άρθρα με τίτλο «Αρχεία διαμόρφωσης OpenVPN». Αυτά τα αρχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες διακομιστή που επιτρέπουν στο VPN να συνδεθεί μέσω του NAS. Αποθηκεύστε αυτό το αρχείο κάπου βολικό, καθώς θα το χρειαστείτε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

  Απενεργοποιήστε την οθόνη έναρξης του MS Office 2013 και πάντα ανοιχτά κενά έγγραφα

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε το αρχείο .ovpn για οποιονδήποτε λόγο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στα ακόλουθα:

Όνομα σύνδεσης για τον πάροχο VPN
Κωδικός πρόσβασης για τον πάροχο VPN
Διεύθυνση διακομιστή για τον διακομιστή VPN στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε
Πληροφορίες θύρας και πρωτοκόλλου (συνήθως 1194 UDP, αν και όχι πάντα)

Βήμα 2α: Διαμόρφωση του NAS με ένα αρχείο .ovpn

Με πρόσβαση στη συσκευή Synology και ένα αρχείο .ovpn που δημιουργήθηκε, μπορείτε να ανεβάσετε και να διαμορφώσετε το VPN σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συνδεθείτε στο Synology NAS σας.
Ανοίξτε το εικονίδιο “Δίκτυο”.
Κάντε κλικ στο «Δημιουργία» και μετά επιλέξτε «Δημιουργία προφίλ VPN»
Επιλέξτε OpenVPN.
Συμπληρώστε τα πλαίσια με τα στοιχεία σύνδεσης και λογαριασμού VPN σας.
Ανεβάστε το αρχείο .ovpn στην ίδια οθόνη.
Κάντε κλικ στο “Επόμενο”
Επιλέξτε το προφίλ που μόλις δημιουργήσατε και κάντε κλικ στο “Σύνδεση”

Βήμα 2β: Μη αυτόματη διαμόρφωση του NAS

Εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ή απλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο .ovpn για τη διαδικασία εγκατάστασης, μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να το κάνετε χειροκίνητα. Αντί να ανεβάσετε το αρχείο, απλώς εισαγάγετε τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω στα κατάλληλα πλαίσια.

Όνομα προφίλ: Επιλέξτε ένα όνομα που αναγνωρίζεται εύκολα.
Διεύθυνση διακομιστή: Εισαγάγετε ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή διακομιστή από τον πάροχο VPN.
Όνομα χρήστη: Το όνομα χρήστη της υπηρεσίας VPN σας.
Κωδικός πρόσβασης: Ο κωδικός πρόσβασης της υπηρεσίας VPN σας.
Θύρα: 1194 (αυτό μπορεί να διαφέρει μεταξύ VPN)
Πρωτόκολλο: UDP (αυτό μπορεί να διαφέρει μεταξύ VPN

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Πώς να αλλάξετε σε μια αμερικανική διεύθυνση IP

Επιλογή 3: Οδηγός PPTP (Μεσαίο)

Η μέθοδος PPTP απαιτεί πολλές από τις ίδιες πληροφορίες με μια εγκατάσταση OpenVPN. Δεν υπάρχει αρχείο .ovpn για δημιουργία και μεταφόρτωση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Synology NAS με μη αυτόματο τρόπο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται παρακάτω θα λειτουργήσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των VPN στην αγορά. Ελέγξτε ξανά τα στοιχεία του παρόχου υπηρεσιών σας για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικό.

Συνδεθείτε στο Synology NAS σας.
Ανοίξτε το εικονίδιο “Δίκτυο”.
Κάντε κλικ στο «Δημιουργία» και μετά επιλέξτε «Δημιουργία προφίλ VPN»
Επιλέξτε PPTP και κάντε κλικ στο “Επόμενο”
Συμπληρώστε τα πλαίσια με τα διαπιστευτήρια της υπηρεσίας VPN.
Εντοπίστε τις πληροφορίες διακομιστή στις σελίδες υποστήριξης του παρόχου VPN και εισαγάγετε τις επίσης στα πλαίσια.
Όταν συμπληρωθούν όλα, κάντε κλικ στο “Επόμενο”
Συμπληρώστε τις ρυθμίσεις για προχωρημένους με τις κατάλληλες πληροφορίες. Οι παρακάτω πληροφορίες χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Ελέγξτε ξανά τις προδιαγραφές του παρόχου υπηρεσιών VPN εάν δεν είστε σίγουροι.

Έλεγχος ταυτότητας: MS CHAP v2

Κρυπτογράφηση: Μέγιστο MPPE (128 bit)

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “χρήση προεπιλεγμένης πύλης σε απομακρυσμένο δίκτυο”

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο “Να επιτρέπεται σε άλλες συσκευές δικτύου να συνδεθούν…”

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “επανασύνδεση όταν χαθεί η σύνδεση VPN”

Εφαρμόστε αυτές τις αλλαγές.
Επιλέξτε το προφίλ που μόλις δημιουργήσατε και κάντε κλικ στο “Σύνδεση”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Ψάχνετε για ιρανικό web proxy; Δοκιμάστε καλύτερα αυτά τα VPN.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ OpenVPN και PPTP;

Οι υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούν μια ποικιλία πρωτοκόλλων για την κρυπτογράφηση και τη διαχείριση της κίνησης που διέρχεται από τους διακομιστές τους. Θα δείτε πολλές συντομογραφίες όπως L2TP/IPSec, SSL/TLS, SSTP και ούτω καθεξής. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι «επιπλέον» δυνατότητες έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η διάρρηξη των τείχη προστασίας λογοκρισίας ή η καταπολέμηση του στραγγαλισμού του ISP. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, αυτά δεν θα έχουν καμία επίδραση στην καθημερινή χρήση του VPN, παρόλο που είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι είναι εκεί, για κάθε ενδεχόμενο!

Το OpenVPN έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό ως το κυρίαρχο πρωτόκολλο στη βιομηχανία εικονικών ιδιωτικών δικτύων. Στην ουσία, το OpenVPN συγκεντρώνει μια ποικιλία πρωτοκόλλων για να δημιουργήσει μια ενιαία εμπειρία δικτύωσης, πλήρης με κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για μια ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα άλλα πρωτόκολλα βασίζονται σε ξεχωριστές τεχνολογίες για την παροχή ορισμένων από αυτές τις δυνατότητες, κάτι που κάνει το OpenVPN τόσο ελκυστικό για τους παρόχους VPN.

Το PPTP, ή το Πρωτόκολλο σήραγγας από σημείο σε σημείο, είναι ένα άλλο συχνά χρησιμοποιούμενο στυλ VPN που βοηθά στην παροχή απορρήτου και ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση ή έλεγχο ταυτότητας από μόνο του, αλλά βασίζεται σε μια στοίβα τεχνολογιών για να προσθέσει αυτές τις δυνατότητες προτού πραγματοποιήσει την άμεση σύνδεσή του. Ωστόσο, η PPTP θεωρείται σε μεγάλο βαθμό μια απαρχαιωμένη μέθοδος απορρήτου στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν πολλά γνωστά ζητήματα ασφάλειας. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία εφαρμογών VPN όταν απαιτείται μια γρήγορη, χαμηλής επιβάρυνσης μέθοδος προστασίας δεδομένων.